Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

I dag fejrer det jødiske folk trist pesach med 133 tomme stole

Siden 7. oktober-massakren er antisemitismen eksploderet i Danmark. Her ses bevæbnede soldater foran synagogen i København. Udover de mere end 1.200 myrdede massakre-ofre, vil der i aften mangle 133 gidsler om pesach-bordet. Det jødiske folk og Israel vil aldrig blive det samme igen. I aften vil det jødiske folk sige med samlet stemme: - Lad gidslerne gå!
I aften vil det jødiske folk sige med samlet stemme: - Lad gidslerne gå!

Når det jødiske folk i Israel- og diasporaen fra i aften (efter solnedgang) og frem til 30. april (efter solnedgang) fejrer pesach (påske), vil det blive med et meget tungt hjerte.

Pesach i skyggen af 7. oktober-massakren, den 7. oktober 2023 blev Israel udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust, men massakren ramte alle israelere på tværs af religion, tenicitet, køn og alder hårdt. Pesach er en af de vigtigste helligdage i den jødiske kalender. Verden over vil jødiske familier i aften sidde samlet om bordet, og mindes det jødiske folks overgang fra at være Faraos slaver i Egypten til at være et frit folk i Zion (Israels land). I år vil jøder fejrer Pesach med et tungt hjerte og savnet af de flere tusind massakreofre vil hænge over Pesach-bordet som en tung sky fyldt med tårer, sorg og smerte.

Over 1.200 myrdet af flere tusind terrorister, massakren startede med at flere tusind terrorister stormede ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinderældre og mænd. Under massakren blev over 1.200 myrdet med ubeskrivelig brutalitet, utallige blev massevoldtaget og flere tusind blev såret.

Vidste journalister at massakren ville ske? Siden massakren er det blandt andet kommet frem, at journalister og fotografer fra ledende nyhedskanaler som New York Times, Associated Press, Reuters og CNN, fulgte med Hamas-terroristerne ind i Israel under massakren og filmede hvad terroristerne gjorde mod deres ofre. For få dage siden kunne MIFF også fortælle om nye klip fra massakren, hvor den skrækslagne israelske far (Yarden Bibas) blev filmet af journalister med professionelle kameraer, mens han sad bagbundet på en motorcykel og blev omringet af voldelige og bevæbnede terrorister. Hele familien Bibas, inkl. deres lille baby frygtes myrdet af terrorister efter de blev kidnappet til Gaza.

Danske Yitzhak blev kidnappet til Gaza, under massakren blev mindst 250 børn, kvinder, ældre og mænd kidnappet til Gaza. Blandt de kidnappede er 69-årige dansk-israelske Yitzhak Elgarat. Hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne, der holdes fanget under umenneskelige forhold – det vides ikke om gidslerne er i live.

133 tomme stole om pesach-bordet, udover de mere end 1.200 myrdede massakre-ofre, vil der i aften mangle 133 gidsler om pesach-bordet. Bag hvert offer gemmer der sig en hel verden, en familie, et folk og et land i sorg. Det jødiske folk og Israel vil aldrig blive det samme igen.

I Anden Mosebog sagde Moses til Farao: – Let My People Go (lad mit folk gå)!

I aften vil det jødiske folk sige med samlet stemme: – Lad gidslerne gå!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem