Her ses tungt bevæbnede terrorister fra den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad i Judæa og Samaria, 6. oktober 2022. (Foto: Flash90)

Netanyahu: – Israel kan ikke regne med PA vil bekæmpe terror

Israels premierminister: - Afgørende at vi opretholder sikkerhedskontrollen i Judæa og Samaria, inkl. soldater på jorden.

Israel kæmper mod ekstremme islamistiske elementer ledet af det iranske regime og kan ikke regne med at de palæstinensiske myndigheder vil bekæmpe terror, udtalte Israels premierminister Benjamin Netanyahu, skriver Jewish news Syndicate (JNS).

Netanyahu kom med udtalelserne under sit besøg hos Israels forsvarshærs (IDF) centrale kommando, hvor han holdt en situationsvurdering med forsvarsminister Yoav Gallant. Netanyahu talte med medlemmer af IDFs særlige Duvdevans kommandoenhed med speciale i undercover-operationer og by-krigsførelse.

– Vi står midt i en konfrontation i en region, hvor der er en konstant kamp mellem dem, der ønsker fremgang sammen med os, og radikale islamistiske kræfter, der ønsker at tage os tilbage til middelalderen. Det er en alvorlig kamp. Eksternt drives terrortruslen fra Iran – vores største fjende, og vi konfronterer truslen. Lokalt er der kræfter, der også vil kvæle os forskellige steder. På nuværende tidspunkt har vi nogenlunde kunne holde truslen nede og afskrække terroristerne i [Hamas-styret] Gaza og [Hizbollah-kontrolleret] Libanon, udtaler Netanyahu.

– Vi ville være glade, hvis de palæstinensiske myndigheder (PA) ville gøre deres til at bekæmpe terror, men vi kan se, at PA ikke gør det. I de fleste tilfælde sker det ved at de som skal konfronteres, ikke bliver det. Det er uklart, hvor længe det vil fortsætte, men vi kan bestemt ikke stole på det, understreger Netanyahu.

MIFFs kommentarer: EU har netop bevilliget flere milliarder kroner til PA og UNRWA, desværre ser det ikke ud til at PA vil bruge midlerne på at bekæmpe terror mod Israel – tværtimod vil PA fortsætte med at misbruge international bistand (også fra Danmark) til at opildne til terror via jihad-skolepensum, medier og høj terrorløn som tak til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden.

Premierministeren understregede Israels behov for at opretholde sikkerhedskontrollen i Judæa og Samaria (Vestbredden) – inkl. soldater på jorden.

MIFFs kommentarer: PA har jf. Oslo-aftalerne indgået mellem parterne primo 1990’erne, fuld kontrol over Område A og B i Judæa og Samaria. PA har mistet kontrollen i byer som Jenin, der er blevet en terrorredde som udklækker mange af de terrorister som truer Israels sikkerhed. Israel har igennem længere tid bedt PA’s sikkerhedsstyrker om at patruljere i eller rundt om Jenin, men det nægter de at gøre.

– Når vi taler om sikkerhedskontrol på jorden, mener vi at gå ind i området. Når vi taler om at gå ind i området, mener vi flere forskellige operationer; men først og fremmest er det jer – I er fortrop for staten Israels sikkerhedskapacitet i Judæa og Samaria, og ikke kun der. Jeg vil gerne rose jer for det. Jeg ønsker, at I fortsætter med at skærpe spydspidsen, sagde Netanyahu til medlemmer af IDF’s særlige Duvdevan kommandoenhed med speciale i undercover-operationer og by-krigsførelse

Netanyahus kommentarer kom efter stigende palæstinensisk terror – inkl. det brutale terrorangreb mod synagoge i Jerusalem for et par uger siden, hvor mindst 7 personer blev dræbt – inkl. en 14 årig dreng, efter en terrorist skød jøder på vej ud af synagogen efter Shabbat-bøn en fredag aften. Dagen efter skød og sårede en 13-årig børneterrorist en far og søn hårdt på gaden i Jerusalem – børneterroristen var i årevis blevet oplært i PA’s jihad-skolepensum som dansk bistand har været med til at finansiere.

I 2022 betalte 32 personer med livet for palæstinensisk terror – det er det højeste antal terrorofre siden 2008.

IDF har siden marts 2022 været i gang med en større terrorbekæmpelsesoffensiv kaldet “Operation Break the Wave“. IDF udfører stort set daglige antiterror-operationer for at stoppe terrorceller i at begå terrorangreb mod israelske byer og anholde terrorister – de fleste af dem finansieres af Iran.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp