I aftes sagde familie og venner et sidste farvel til 14-årige Asher Natan som blev dræbt i terrorangreb mod synagoge i Jerusalem fredag aften, 27. januar 2023. (Foto: Flash90)

Her bliver 14-årige Asher begravet efter terrorangrebet i Jerusalem

Fredagens terrorangreb i Jerusalem ved synagoge, der kostede terrorofre fra alderen 14 til 68 livet, er det dødeligste i Israel i over 10 år.

Der er nu sat navn på de 7 terrorofre som blev dræbt ved terrorangrebet i Jerusalem fredag 27. januar. Terrorofrene er fra 14 til 68 år, skriver Times of Israel.

Fredag aften gik en terrorist til angreb ved en synagoge i Neve Ya’akov i Øst-Jerusalem. Efter terroristen skød en ældre kvinde på gaden og en mand som kørte på en scooter, gik terroristen til angreb mod en gruppe personer uden for en lokal synagoge. Terroristen blev skudt og dræbt af politiet.

Terroristen nåede at dræbe 14 år Asher Natan, 26 årige llya Sosansky, ægteparret Natali (45) og Eli (48) Mizrahi, 56 årige Rafael Ben Eliyahu, 68 årige Shaul Hai og Irina Korolova. Sidstnævnte terroroffer var ukrainsk statsborger, bekræfter Ukraines Ukraines præsident Volodymyr Zelensky:

– Vi deler Israels smerte efter terrorangrebene i Jerusalem. Blandt ofrene er også en ukrainsk kvinde. Vi kondolerer over for ofrenes familier. Terroren blev på kynisk vis udført på den internationale mindedag for holocaust. Terror har ingen plads i dagens verden. Hverken i Israel eller i Ukraine, udtaler præsident Zelensky.

Ved terrorangrebet i Bnei Brak tilbage i marts 2022 blev to ukrainere også dræbt.

Irina Korolova, Shaul Hai (68), Asher Natan (14), Rafael Ben Eliyahu (56), llya Sosansky (26) og ægteparret Natali (45) og Eli (48) Mizrahi blev dræbt i terrorangrebet i Jerusalem, 27. januar 2023.

Flere af ofrene efter fredagens terrorangreb blev allerede begravet i går efter Shabbat. Asher Natan på 14 år blev det yngste terroroffer, han blev begravet på Oliebjerget i Jerusalem. Asher forlod sit hjem efter Shabbat middag fredag aften for at at mødes med sine venner, men blev skudt og dræbt af terroristen.

– Jeg har altid ønsket det bedste for dig. Nu vil du for evigt være et godt sted. Asher er ikke død, han har blot forladt sin krop. Hans sjæl vil være her for evigt. Sammenholdet vi oplever her i dag betyder utrolig meget for os, sagde Ashers far under begravelsen.

Jerusalems borgmester Moshe Lion deltog også i Ashers begravelse.

– Han blev dræbt med ufattelig grusomhed af en terrorist som ikke stoppede op da han så en uskyldig dreng, sagde Lion under begravelsen.

Terrorangrebet er det dødeligste palæstinensiske terrorangreb siden 2008 og det dødeligste som har ramt Israel siden 2011, hvor 8 israelere blev dræbt af salafister tæt på grænsen med Egypten.

Lørdag blev Jerusalem igen ramt af et terroragreeb da en 13-årig palæstinensisk dreng skød omkring sig på gaden.

Familie og venner i begravelsen til ekteparet Eli og Natali Mizrahi lørdag 28. januar. (Foto: Flash90)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp