Natali og Eli Mizrahi blev dræbt i terrorangrebet fredag aften i Jerusalem, 27. jan mens de forsøgte at redde andre terrorofre. (Foto: Privat)

Ville redde andre – blev selv dræbt af terroristen

Flere navne på de israelske terrorofre der fredag aften blev brutalt dræbt af terrorist er blevet frigivet. Natali og Eli blev dræbt af terroristen mens de forsøgte at hjælpe de andre ofre han havde skudt.

To af de dræbte israelske terrorofre der blev brutalt skudt af palæstinensisk terrorist fra Øst-Jeruslem ved en synagoge i Jerusalem, var Natali og Eli Mizrahi. Ægteparret spiste i nærheden da de hørte skuddene. De skyndte sig derfor derhen for at hjælpe.

Elis far Shimon fortæller at ægteparret ville hjælpe terrorofrene som var blevet skudt af terroristen. 45-årige Natali og 48-årige Eli blev selv skudt på klods hol. De nåede kun at være gift i omkring 2 år.

– Vi var ved at spise Shabbat-middag da vi hørte flere skud, min søn rejste sig fra bordet. Vi råbte til ham at han ikke skulle gå derhen, fortæller hans far, Shimon.

– Det virker som om de talte med terroristen. Terroristen tog sit våben frem og dræbte dem. Terroristen stod ved siden af deres bil da han skød dem. Herefter steg han ind i bilen og kørte væk, fortæller Shimon.

Navnene på yderligere 5 dræbte terrorofre er ikke frigivet endnu.

Her ses jøder iført bedesjal uden for synagogen i Jerusalem hvor en palæstinensisk terrorist fredag aften skød og dræbte mindst 7 personer og sårede mindst 3, mens de var på vej ud af synagogen efter Shabbat bøn. (Fto: Yonatan Sindel/FLASH90)

Udover de 7 dræbte terrorofre, er mindst 3 blevet såret. Ifølge Hadassah hospital i Jerusalem er en 15-årig dreng som blev alvorlig såret nu ved bevidsthed og hans tilstand vurderes i dag som moderat.

En 60-årig kvinde er moderat såret, mens et 24-årigt terroroffer fortsat er i alvorlig tilstand og lagt i respirator.

Ifølge Israels politi, ankom terroristen ved synagogen omkring kl. 20.15 fredag aften. Flere terrorofre blev skudt og dræbt inde i synagogen, mens andre blev dræbt på gaden. Terroristen flygtede fra stedet før han havnede i sammenstød med politiet omkring 1 km fra hvor terrorangrebet fandt sted.

Israels politi oplyser at terroristen er 21-årige Alqam Khayri fra Øst-Jerusalem – han blev skudt og dræbt da han skød mod politiet mens han forsøgte at flygte.

Ifølge den israelske nyhedskanal N-12, skød terroristen først en ældre kvinde på gaden og herefter en mand som kom kørende på en scooter. Herefter gik terroristen ind i synagogen og begyndte at skyde omkring sig. Billeder fra stedet viser flere døde personer liggende tæt på hinanden i synagogen.

Efter terrorangrebet er 42 personer med tilknytning til terroristen blevet taget ind til afhør. Ifølge palæstinensiske medier er en af dem terroristens far.

Den 27. jan 2023, gik 21 årige Alqam Khayri fra Øst-Jerusalem mod jøder i og uden for en synagoge i Jerusalem. (Foto: Privat)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp