Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Stor støtte til 7. oktober-massakren blandt palæstinensere i Judæa og Samaria

Palæstinensiske studerende viser deres støtte til Hamas på Birzeit-universitet i den PA-kontrolleret by Ramallah i Judæa og Samaria (Vestbredden), 19. maj 2022. (Foto: Flash90)
Meningsmåling blandt palæstinensere på Vestbredden viser stor opbakning til massakren mod Israel.

Meningsmåling udført af Birzeit-universitetets Arab World for Research & Development (AWRAD) viser et flertal af de adspurgte palæstinensere støtter 7. oktober-massakren mod Israel

Den 7. oktober strømmede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod israelske civile. De ramte alle de mødte på deres vej – babyer, børn, kvinder, gravide, ældre, syge, handicappede og mænd. Alle var legitime mål uanset religion, etnicitet, køn eller alder.

Massakren har kostet mindst 1,200 livet, over 8,200 sårede, utallige savnede, mindst 240 blev kidnappet til Gaza og flere israelske byer er blevet angrebet af over 10,000 raketter. Mindst 500,000 israelere er blevet flygtninge og er truet af økonomisk ruin. Derudover kommer der flere og flere beretninger om grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder og piger under massakren.

Den nye meningsmåling, foretaget blandt palæstinensere i Judæa og Samaria (Vestbredden), viser at omkring 68% af de adspurgte i høj grad støtter 7. oktober-massakren, 16% af de adspurgte svarede at de delvist støtter massakren.

Samtidig svarede 98% af de adspurgte, at de føler sig mere stolte over at være palæstinensere efter 7. oktober-massakren mod Israel, skriver i24News.

Meningsmålingen viser også stor støtte til palæstinensiske terrorgrupper. Al-Qassam brigaderne, som er Hamas’ væbnede fløj, er den mest populære terrorgruppe med 89% støtte, mens Hamas som helhed får 76% i støtte. Palæstinensisk Islamisk Jihad støttes af 84%, mens Al-Aqsa-martyrbrigaderne, der er tilknyttet Fatah (Fatah er bevægelsen som kontrollerer de palæstinensiske myndighder, der får dansk skattefinansieret bistand), støttes af 80%.

Men også i forhold til det spørgsmål, er der stor forskel i støtten blandt palæstinenserne i Judæa og Samaria (Vestbredden) og i Gaza. Mens kun 10% af de adspurgte i Judæa og Samaria siger, at de er lidt eller meget negative over for terrorgruppen Hamas, svarer knap 40% af de adspurgte i Gaza, at de er negative, mens 23% af de adspurgte i Gaza er meget negative over for Hamas.

De politiske organer er derimod ikke lige populære blandt palæstinenserne. De palæstinensiske myndigheder (PA) støttes kun af 10% af de adspurgte i meningsmålingen, mens partiet Fatah, der kontrollerer PA støttes af 23%. FN får støtte fra 9% af palæstinenserne.

På spørgsmålet om, hvad palæstinenserne mener var den vigtigste årsag til 7. oktober-massakren, svarer 29% «frigørelse af Palæstina», 21% svarer at «bryde blokaden af Gaza». Den vigtigste årsag, der trækkes frem af 35% af de adspurgte palæstinensere, er at stoppe «forbrydelserne mod Al-Aqsa-moskeen». Der har igennem 100 år floreret falske anklager om at jøderne truer Al-aqsa moskeen – de falske anklager er ofte blevet brugt som påskud til at begå terror.

5,4% af de adspurgte svarede at de støtter en en-statsløsning, hvor jøder og arabere lever i samme stat, mens 17,2% svarer at de støtter en to-statsløsning. 75% svarer at de støtter en palæstinensisk stat «from the river to the sea» – dvs. at Israel udslettes.

På spørgsmålet om, hvilke lande palæstinenserne er mest positive over for, svarer 40% at de er mest positive over for Rusland, mens Iran kommer ind som det næst mest populære land hos 32% af de adspurgte. Derimod svarer 3% Storbritannien mens Israel og USA ligger helt i bund. Saudi-Arabien, Emiraterne og andre arabiske stater er heller ikke populære blandt de adspurgte.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem