Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

3 årig israelsk pige såret af stenkast – eksplosiv stigning i stenterror mod israelere i Samaria

I dag blev en 3-årig israelsk pige ramt af stenkast i ansigtet og på hånden, da palæstinensiske terrorister angreb israelsk en bil og en bus tæt på Huwara i Judæa og Samaria (Vestbredden). På billedet ses en israelsk bil ramt af stenkast og molotov-cocktail på en vej mellem Homesh og Shavei Shomron i Samaria. Spædbarnet, der sad i bilen blev på mirakuløs vis, kun lettere såret i ansigtet af glassplinter. Shavei Shomron, 1. oktober 2023. (Foto: TPS)
Palæstinensiske terrorister ser israelske biler og busser som et let terrormål.

En 3-årig israelsk pige blev i dag ramt af stenkast da palæstinensiske terrorister angreb israelsk bil og bus tæt på Huwara i Judæa og Samaria (Vestbredden).

Den lille pige blev ramt af sten i ansigtet og på hånden – hun blev behandlet af israelske soldater på stedet, skriver i24NEWS

Huwara har længe været et farligt område for israelere at færdes – flere terrorangreb i området har kostet israelske liv.

Sten-terroren mod israelere er eksploderet – Rute 55 er en af de travleste veje i Judæa og Samaria. Her er stenkast mod israelske pendlere steget til et hidtil uset niveau.

Rute 55 er blevet de palæstinensiske terroristers hovedmål. Terroristerne rammer både private køretøjer og pendlerbusser.

Rafael Cohen-Yigudaiev, der er buschauffør på ruten mellem Kedumim og Kfar Saba, fortalte til avisen Israel Hayom om en skræmmende episode, hvor en stor sten blev kastet mod hans bus og var tæt på at ramme hans kone, skriver Jewish News Syndicate (JNS).

– Hvis jeg ikke ver drejet i sidste øjeblik, havde stenen ramt forruden og måske såret eller endda dræbt hende. Det knuste glas nåede ind i bagsæderne. Vi er traumatiserede. Jeg opfordrer folk til ikke at sidde tæt på bestemte vinduer i bussen. Det er kun et spørgsmål om tid, inden nogen kommer til skade af stenkast, siger Cohen-Yigudaiev.

Den eksplosive stigning i sten-terror er sket fordi palæstinensiske terrorister ser busserne som attraktive mål og de bruger tunge sten, når de angriber de israelske køretøjer.

Det seneste år er 24 busser, der drives af det offentlige transportselskab Tnufa som betjener ruter i Jerusalem og Samaria, blevet angrebet. Mange af dem er blevet så beskadigede, at de måtte tages ud af drift. Frem til primo september er fire chauffører blevet såret af sten-terror og er blevet sygemeldt.

Hannanal Dorani som er borgmester i Kedumim, udtaler: – Ruten er blevet terroristernes mål. Der går næsten ikke en dag, uden en bil eller en bus bliver angrebet. Heldigvis resulterer de fleste angreb kun i materiel skade.

Dorani understreger også at større kryds på Rute 55 udgør en sikkerhedsrisiko, fordi de er bygget på en måde som tvinger køretøjer til at sænke farten, hvilket gør dem til lette mål for terroristerne.

Terroren har fået flere israelske indbyggere til at tage sagen i egen hånd – Aviad Gadot som bor i Kedumim og står bag organisationen Torat Lechima, der støtter oprettelsen af en civil patruljeeenhed, mener, at sikkerhedsstyrkernes regler for indgriben hæmmer deres mulighed for at håndtere situationen effektivt. Gadot siger: – Når jøder er i fare, skal Israels forsvarshær (IDF) være der.

Samtidig er Dorani imod de civile patruljer: – Det ville være forkert at oprette en privat milits. Vi må ikke tage sagen i egen hånd. IDF er stærk og ved, hvordan de skal håndtere den slags, men vi skal lægge fælles pres på myndighederne for at handle korrekt på det, der sker her.

IDF udtaler i erklæring: – Det civile initiativ er ikke koordineret med IDF. IDF opererer for at stoppe sten-terroren med forskellige midler – både synlige og ikke synlige. IDF har anholdt flere terrormistænkte i løbet af de seneste måneder.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem