Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Bethlehem fjerner al julepynt til ære for «martyrene fra Hamas»

Bliver julepynt tilladt igen i Betlehem?
Bliver julepynt tilladt igen i Betlehem?

Fra den palæstinensiske by Betlehem lyder det, at al julepynten, der igennem flere år har været fastgjort i byen, vil blive fjernet, skriver Jerusalem Post.

Normalt bliver jul markeret overalt i byen kendt som Jesu fødested.

På Facebook skriver Betlehem kommune: – Vi vil fjerne alt julepynt, der blev installeret for flere år siden i byens kvarterer og vi aflyser alle festligheder til ære for martyrerne og i solidaritet med vores folk i Gaza.

Normalt tiltrækker julefejringer i Betlehem mange turister, men der er få turister i området nu på grund af den igangværende krig mellem Israel og Hamas. En talsmand for Betlehem siger, at der ikke vil være nogen festligheder, men at bøn og religiøse ceremonier stadig vil være tilladt.

Så er spørgsmålet, om julepynt nogensinde bliver tilladt igen i Betlehem. Betingelserne bliver stadig snævrere for det, der er blevet en kristen minoritet i byen.

Da Betlehem var under israelsk kontrol, var der et kristent flertal i byen, men efter at palæstinenserne fik selvstyre i 1995, er andelen af ​​kristne styrtdykket. Hvad der tidligere var et kristent flertal, er nu blevet en lille minoritet.

De få kristne der er tilbage i Betlehem udsættes for forfølgelser af islamister.

Sidste år blev den kristne palæstinensiske præst Johnny Shahwan anholdt efter han var blevet fotograferet ved siden af en israelsk politiker.

Efter 40 dages fængsel og sultestrejke blev han løsladt.

I Norge ville den norske kirke ikke kritiserer anholdelsen af præsten.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem