Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Kristen leder anholdt og organisation lukket efter billede sammen med jødisk politiker

Her ses billedet som har vakt stor vrede i PA. Den tidligere israelske politiker (i sort) Yehuda Glick poserede sammen med 50 tyske turister i det palæstinensiske kristne center Beit Al-Liqa. Centrets leder Johnny Shahwan er blevet anholdt og centret er blevet lukket.
Er det harmonisk sameksistens mellem kristne og muslimske palæstinensere?

Det er kun få dage siden MIFF kunne fortælle at de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Mahmoud Abbas, at muslimer og kristne lever i harmoni i PA’s selvstyreområder (Område A og B i Judæa og Samaria). Præsident Abbas sagde sågar at: «kristne og muslimer kæmper sammen mod deres fjende [jøderne/israelerne], fordi vi begge altid har været ejerne af landet

Men der er åbenbart en grænse for PA’s kærlighed og forståelse for de kristne som lever under PA’s kontrol. Hvis du som kristen afviger fra mantraet om at «kæmpe mod fjenden Israel» falder hammeren og du vil få PA’s “kærlighed” at føle, skriver Itamar Marcus i sit indlæg via Palestinian Media Watch (PMW).

Efter den frivillige kristen-palæstinensiske organisation Beit Al-Liqa som ligger udenfor Betlehem havde besøg af den tidligere israelske parlamentariker Yehuda Glick, der leder Temple Mount Heritage Foundation og HaLiba-initiativet, grupper der arbejder for at jøder kan få lov til at bede på Tempelpladsen, blev den kristne organisation lukket af PA og organisationens kristne leder blev anholdt mens PA «efterforsker» sagen.

Beit Al-Liqa er især et populært turistmål for tyskere og Glick der også er certifisert turguide, mødtes med en gruppe tyske turister der. Lederen af den kristne organisation, Johnny Shahwan blev fotograferet sammen med de tyske turister og Glick. Mødet mellem Shahwan og Glick menes både at være det første og tilfældigt.

Alligevel fik billedet palæstinensiske aktivister op i det røde felt. Der skal ikke meget til i PA’s selvstyreområder. Nu er Shahwan som nævnt blevet anholdt og det kristne center lukket. PAs øverste leder for kirkeanliggender, mener at Shahwans opførsel «skader det palæstninensiske folks ære» som kæmper for at forsvare «islamiske og kristne hellige steder fra at blive vanhelliget af jøder».

Den kristne leder Johnny Shahwan (t.v.) er blevet anholdt af palæstinensisk polit efter han mødtes med Yehuda Glick. Ifølge den kristne organisation skete mødet mellem de to tilfældigt. Her ses pastoren sammen med sin tyske kone Marlene Shahwan. (Foto: Beit Al-Liqa)

Tempelpldsen, hvor Klippedomen og Al-Aqsa-moskeen ligger, er det helligste sted i jødedommen. Alligevel har jøder stort set ikke adgang til området og det er forbudt for jøder at bede der. Glick arbejder for at ændre på det.

Det har gjort Glick omstridt og er en af årsagerne til at PA omtaler han som en «ekstremist». På nuværende tidspunkt er det kun den kristne leder som er blevet afholdt af PA-politi. den palæstinensiske aktivist Mundhir Amira har opfordret PA til at «straffe alle der var involveret i besøget».

Efter Shahwan blev anholdt, tog Glick kontakt til flere personer i forsøg på at få dem til at gribe ind og hjælpe Shahwan, men ingen af dem tør lægge sig ud med PA.

Det er ikke første gang det har vist sig farligt for palæstinensere at mødes med Glick. I 2017 blev Muhammad Jaber fra Hebron, anholdt af PA efter han mødtes med Glick, der pådaværende tidspunkt sad i Knesset for partiet Likud.

Glicks arbejde har også vist sig også at være farligt for ham selv. I 2014 blev han forsøgt myrdet af skud på klods hold af terrorist fra den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ). Gklik blev alvorligt såret, men overlevede.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem