950 palæstinensiske kristne i Gaza har ansøgt om at fejre jul i Jerusalem og Betlehem. Her uden for Fødselskirken i Betlehem.

Kristne fra Gazastriben rejser til Jerusalem og Betlehem i julehøjtiden

Israelske myndigheder tillader kristne palæstinensere fra Gaza at få indrejsetilladelse.

Op mod 950 kristne palæstinensere fra Gazastriben får tilladelse til at rejse til Jerusalem og Bethlehem i julehøjtiden, efter der først kom signaler om at de ikke ville få indrejsetilladelse, skriver Ha’aretz.

Af Gazastribens cirka to millioner indbyggere er kun ca. 1.200 kristne. Mange af dem har slægtninge der bor på Vestbredden. Nu får de muligheden for at møde deres slægtninge og fejre julehøjtiden med dem.

Eftersom Gazastriben styres af Hamas, en terrororganisation der ønsker at udslette Israel er der strenge sikkerhedskrav til hvem og hvad der kommer ind og ud af enklaven. De 950 ansøgninger fra kristne i Gaza skal først gennemgå en sikkerhedskontrol af de israelske myndigheder før der gives tilladelse.

De fleste kristne i Gaza er græsk-ortodokse, der fejrer julaften den 7. januar 2020, mens nogle hører til kirkesamfund der fejrer julehøjtiden i december.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp