Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Her får du 47 dages krig opsummeret på 8 minutter

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF. (Foto: MIFF)
MIFF blev udfordret af en tv-station til at give en opdatering om krigen mellem Israel og Hamas.

Se klippet her – eller læs det længere nede:

6. oktober var Israel på vej til at indgå fredsaftale med verdens mest indflydelsesrige sunni-muslimske land. En saudi-amerikansk-israelsk aftale var på trapperne og den havde også givet palæstinenserne fordele. En aftale mellem Riyadh og Jerusalem havde været en historisk udvidelse af Abraham-aftalerne indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain og Marokko i 2020. Aftalerne er et stærkt vidnesbyrd om, at muslimer og jøder kan leve sammen i fred og fokusere på uddannelse, teknologi og handel. At opkalde aftalerne efter Abraham, var en anerkendelse af, at israelere og arabere – jøder og muslimer er fætre. Jøder er et oprindeligt folk i Mellemøsten, og en jødisk stat er ikke en fremmede element i regionen.

7. oktober gik flere tusind terrorister ind i Israel fra Gaza og gik til angreb mod babyer, børn, kvinder, gravide, ældre, syge og mænd. 7. oktober-massakren mod Israel har kostet over 1,200 livet, over 8,700 sårede, utallige savnede, mindst 240 blev kidnappet til Gaza og flere israelske byer er blevet angrebet af over 10,000 raketter. Mindst 500,000 israelere er blevet flygtninge og er truet af økonomisk ruin. Derudover kommer der flere og flere beretninger om grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder og piger under massakren. Terrorgruppen Hamas ledede den yderst brutale massakre, men terrorgrupper som Palæstinensisk Islamisk Jihad, PFLP, PRC og Al-Aqsa Martyrbrigaden deltog også. Terroristerne slagtede kvinder, gravide, børn og babyer, massevoldtog kvinder og piger, torturerede og myrdede på så bestialsk en måde, at der ikke findes ord for det. Terroristerne filmede selv alt hvad de gjorde mod deres ofre og delte det på sociale medier. Flere freelance journalister var med sammen med terroristerne og filmede også alt hvad der skete med ofrene. Siden har flere hunrede journalister, inkl. flere dsanske, set terroristernes ucensurerede klip fra massakren, for at kunne fortælle det til verden. Mange af ofrene blev så maltrakteret, at de ikke kan identificeres og arkæologer forsøger nu at finde frem til deres identitet via DNA. Massakren kom som en overrraskelse for mange, men Hamas har siden deres grundlæggelse i 1988 sagt åbent at deres mål er folkedrab på jøder.

Israel-kritikere siger at 7. oktober-massakren ikke skete i et vakuum. Det er rigtigt. Massakren kom efter årtiers antisemitisk opildning fra Hamas og de palæstinensiske myndigheder (som de danske skatteydere har været med til at finansiere i 30 år). Gaza-terroristerne havde lært i skolen at «ofre blodet» for at «eliminere magtrøverne» og «udrydde resterne af udlændingene». I 5. klasse lærte de at martyrdød og jihad er «den vigtigste mening med livet» og at jøder er «fjender af islam». 7. oktober terroristerne lærte i 7. klasse at Israel er «Satans tjener» og «at ofre livet i kamp er det største».

Til trods hvad eksempelvis NRK og såkalte norske/danske «Mellemøst-eksperter» vil have dig til at tro, har Hamas aldrig opgivet målet om at udslette Israel. «Som en jødisk stat med en jødisk befolkning står Israel imod Islam og muslimer,» skriver Hamas. Det er selvsagt en løgn – Israels over to millioner muslimer har et godt liv i Israel. Hamas-charterblev vedtaget i 1988 med de klassiske antisemitiske konspirationsløgne. Hamas-charteret har hentet sin inspiration fra nazisterne og andre antisemiter i Europa. I 2017 kom Hamas med et nyt policydokument, men også her afvises ethvert alternativ til en fuld og fuldstændig frigørelse af Palæstina – from the river to the sea, dvs. udslettelse af Israel.

Min optagelse i dag – den 22. november sker mens vi er 47 dage inde i krigen mellem Israel og Hamas. I den tidsperiode er Israel blevet udsat for grov dæmonisering i Norge – læs mere om det her.

Og mens Danmark, Sverige Sverige, Finland, Island, Tyskland og Storbritannien undlod at stemme mod Israel under FN’s generalforsamling 27. oktober, gik Norge sammen med lande som Rusland, Iran og andre diktaturer og stemte for en anti-israelsk resolution som ikke fordømte Hamas med navn. Og mens Norge talte om våbenhvile, sagde USA’s tidligere udenrigsminister Hillary Clinton: «Folk som beder om en våbenhvile nå, forstår ikke Hamas. Det er ikke muligt. Det vil være lidt af en gavepakke til Hamas, fordi de vil bruge tiden til at blive stærke igen.»

Forud for 7. oktober-massakren havde både Danmark og Norge en destruktiv rolle. Norge og Danmark Norge har givet skattekroner til de palæstinensiske myndigheder og FN – pengene er eksempelvis gået til jihad-skolebøger som oplærer børn og unge i jihad og jødehad. Norge har presset Israel til at give palæstinensere fra Gaza ret til at arbejde i Israel. Ifølge de israelske myndigheder har flere palæstinenserne som arbejdede i Israel hjulpet terroristerne med at planlægge deres bestialske massakre. Terroristerne vidste præcis hvor husene lå og hvor de skulle køre hen for at myrde flest muligt. «Det plager mig en del,» sagde en norsk diplomat til Dagens Næringsliv. Det plager mig rigtig meget. Jeg går ud fra at det også plager dig?

I dag er har der været krig i 47 dage mod Hamas og Israels regering har vedtaget en midlertidig våbenhvile for at få nogle af sine gidsler hjem fra Gaza. Aftalen er faldet på plads og forhåbentligt vil nogle af de 40 babyer og børn, nogle af mødrene og nogle af kvinderne endelig få lov til at komme hjem. De har siddet fanget siden massakren og vil blive frigivet i puljer. Israel er gået med til at løslade 300 palæstinensere der sidder i fængsel for at få de 50 gidsler hjem. Israels hovedmål med krigen er at få alle gidslerne hjem. Men Israels premierminister Benjamin Netanyahu siger at operationen vil blive genoptaget igen for at ødelægge Hamas’ militære kapacitet. Terroristerne har åbent sagt at de vil begå flere 7. oktober-massakre – Israel vil sikre at de ikke får mulighed for det.

MIFF igennem flere år påpeget at Israel er omgivet af fjender som vil udslette landet. Hizbollah i nord er meget stærkere end Hamas, og bag dem begge står Iran. både danske og norske medier, skoler og andre har i årevis svigtet deres rolle og har ikke sat et kritisk lys på Irans destruktive rolle i konflikten. Israel er nu inde i en langvarig eksistensiel kamp. For Israel handler det her om overlevelse. Hvis du støtter det jødiske folks ret til sit eget hjemland, er det mere end nogensinde tiden til at blive engageret. 7. oktober-massakren mod Israel var den værste mod jøder siden Holocaust. Hvis du vil stå sammen med os i Med Israel for fred og sige «aldrig mere Holocaust!» og «aldrig mere 7. oktober-massakre!» er du hjertelig velkommen som medlem. Husk at følge os på miff.no og på sociale medier.

Det må være klart for enhver at Hamas vil tabe, Israel vil vinde, leve og søge fred med sine naboer!
Vi vil altid være Med Israel for fred!
Am Israel Chai!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem