Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Danmark undlod at stemme – Norge lagde sig på den mest anti-israelske side i FN

Den 27. oktboer 2023 blev en sort dag i FN's historie. I stedet for at støtte Israels ret til at forsvare sig mod Hamas, valgte 120 lande at vende ryggen til verdens eneste jødiske stat. (Foto: Skærmdump, https://twitter.com/Ostrov_A/status/1718055501785624895/photo/1)
Alle nordiske lande og de vigtigste europæiske allierede, Tyskland og Storbritannien undlod at stemme for FN-resolutionen. Norge stemte JA sammen med Rusland og flere diktaturstater.

Hamas-massakren i Israel den 7. oktober, er ikke kun den værste massakre mod jøder siden Holocaust, den er også den mest dokumenteret massakre i historien. Beviserne for hvad der skete og hvad de over 1400 myrdede jøder, muslimer, beduiner, druser, kristne og andre blev udsat for er overvældende.

Massakren har kostet mindst 1,400 babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd livet. Over 5,000 blev såret, mange savnes fortsat, mindst 229 er blevet taget som gidsler til Gaza, mindst 21 børn er blevet forældreløse – nogle af de børn blev kidnappet af terroristerne efter de myrdede deres forældre og flere israelske byer tæppebombes fortsat af raketangreb fra enklaven.

Hamas-terrorister, der blev fanget af Israel har fortalt de fik besked på at myrde og kidnappe børn, kvinder og ældre samt, at de ville få 70,000 kr for hvert gidsel de tog til Gaza.

Den danske journalist Jotam Confino har sammen med verdenspressen set kibbutzer efter massakren, hvor stanken af død hang i luften, verdenspressen var også med inde på Israels patologiske institut og set, hvad ofrene var blevet udsat for og har set rå klip af massakren filmet af terroristerne selv. Her ses de henrettede små børn, kvinder og familier. Der er også beviser for at børn, kvinder og ældre blev voldtaget, tortureret og misbrugt. Til DR udtalte Confino:  – Der er simpelthen så mange optagelser, der er så bestialske, at der er grund til, at man refererer til det som Islamisk Stat på steroider. Jeg tror, vi skal tilbage til holocaust for at se noget, der er så sindssygt. De scener, vi har set, det er der nogle, der ikke tror på, og som påstår, det er overdrevet. At vi er nået dertil, det er så absurd.

Alt det gjorde ikke indtryk på FN – i aftes blev følgende resolution vedtaget:

Mens de nordiske lande, inkl. Danmark undlod at stemme, valgte Norge at stemme JA sammen med Rusland og diktaturstater til en resolution hvor:

  • Hamas ikke nævnes!
  • Massakren den 7. oktober omtales som et «angreb»

Norge var et af de få vestlige lande, der stemte JA sammen med 120 lande, kun 14 lande stemte imod, mens 45 lande undlod at stemme. Norge valgte side sammen med Belgien, Frankrig og Irland – alle nogle af de mest anti-israelske lande i Europa. Norge havnede i “fint selskab” sammen med stort set alle diktaturstaterne og 57 muslimske lande, der misbruger FN-systemet som platform til at udsætte Israel for en absurd behandling.

Mens Danmark, Sverige, Island, Finland undlod at stemme, valgte Norge side sammen med nabolandet Rusland.

Efter resolutionen blev vedtaget brød salen ud i klapsalver – se her:

Efter afstemningen sagde Israels FN-ambassadør Gilad Erdan: – Vi har i dag været vidne til et FN, der ikke længere er legitim eller relevant. Verdenssamfundet har vist, at de vil forsvare «nazi-terrorister» i stedet for at støtte Israels ret til at forsvare sig.

I resolutionen står der blandt andet: «umiddelbar, varig og bæredygtig humanitær våbenhvile, der vil fører til et ophør af krigshandlingerne». Israel er kommet med en kraftig reaktion på den tekst. FN er tidligere kommet med lignende krav under konflikterne i 2009, 2012, 2014 og 2021. Hver gang har Israel bøjet sig for det internationale pres og valgt at afslutte forsvarsoperationerne mod Hamas før terrorgruppen var nedkæmpet. Efter Hamas-massakren den 7. oktober, vil Israel ikke lade en progrom mod sit folk gentage sig igen.

I resolutionsteksten omtales Israel som «den okkuperende magt», selvom Israel trak sig helt ud af Gaza for 18 år siden. Flertallet i FN opfordrer Israel til at omgøre ordren til civile palæstinensere om at evakuere mod syd i Gaza, dvs at Hamas vil kunne bruge en større andel af sin befolkning som menneskelige skjolde.

Hele verden har set, hvad få timer med «hul i hegnet» omkring Gaza har kostet i menneskeliv og ødelæggelse. Norge har sammen med flertallet af verdenslande, år efter stemt JA til, at Israel skal fjerne hegnet omkring Gaza, nedrive sikkerhedsgærdet/muren mod PA’s selvstyreområderne i Judæa og Samaria (Vestbredden), fjerne alle kontrolposter og sikre fri bevægelighed af varer og mennesker mellem Gaza, Judæa og Samaria samt Øst-Jerusalem. Hvis det blev ført ud i livet, ville Israel blive udsat for massakre af uoverskuelige dimensioner! Der er en meget god grund til, at israelerne ikke tager FN alvorligt, og nu har de også en rigtig god grund til ikke at tage Norge alvorligt.

Kun Østrig, Kroatien, Tjekkiet, Fiji, Guatemala, Ungarn, Israel, Marshalløerne, Mikronesien, Nauru, Papua Ny Guinea, Paraguay, Tonga og USA stemte imod resolutionen.

Samtidig blev den foreslået FN-resolution, der fordømte Hamas’ terrorhandlinger ikke vedtaget – den fik for få stemmer og blev afvist.

FN-salen brød ud i klapsalver efter den stærkt anti-israelske resolution blev vedtaget.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem