Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Udenrigsministeren: – Danmark undlod at stemme fordi FN resolutionen manglede de nødvendige balancer

Den 27. oktboer 2023 blev en sort dag i FN's historie. I stedet for at støtte Israels ret til at forsvare sig mod Hamas, valgte 120 lande at vende ryggen til verdens eneste jødiske stat. (Foto: Skærmdump, https://twitter.com/Ostrov_A/status/1718055501785624895/photo/1)
- Der manglede blandt andet en fordømmelse af Hamas’ terrorangreb. Resolutionen omtalte heller ikke Israels ret til selvforsvar inden for rammerne af folkeretten, herunder den humanitære folkeret. Derfor afstod Danmark på linje med de fleste andre EU-lande at stemme for resolutionen.

Som MIFF kunne fortælle i dag, undlod Danmark og de nordiske lande (med undtagelse af Norge), at stemme i forbindelse med den seneste resolutionen vedtaget i FN. Norge valgte som det eneste nordiske land, at stemme JA sammen med Rusland og diktaturstater til en resolution hvor:

   • Hamas ikke nævnes!

   • Massakren den 7. oktober omtales som et «angreb»

  Norge var et af de få vestlige lande, der stemte JA sammen med 120 lande, kun 14 lande stemte imod, mens 45 lande undlod at stemme. Norge valgte side sammen med Belgien, Frankrig og Irland – alle nogle af de mest anti-israelske lande i Europa. Norge havnede i “fint selskab” sammen med stort set alle diktaturstaterne og 57 muslimske lande, der misbruger FN-systemet som platform til at udsætte Israel for en absurd behandling. 

  I dag forklarede udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen over for DR, hvorfor Danmark undlod at stemme:

  – Der manglede blandt andet en fordømmelse af Hamas’ terrorangreb. Resolutionen omtalte heller ikke Israels ret til selvforsvar inden for rammerne af folkeretten, herunder den humanitære folkeret. Derfor afstod Danmark på linje med de fleste andre EU-lande at stemme for resolutionen.

  – Det ændrer ikke på, at der er stort fokus fra dansk og EU’s side på den humanitære situation i Gaza. Danmark har ligesom EU også skruet op for den humanitære bistand til Gaza i denne svære situation.

  Samme melding kom fra USA’s FN-ambassadør, Linda Thomas Greenfield: – Som I nok har lagt mærke til, så mangler to nøgleord i resolutionen. Det første er Hamas. Det er skandaløst, at resolutionen undlader at navngivne gerningsmændene til terrorangrebene. Det andet ord, der mangler, er gidsel. Disse er udeladelser af det ondskabsfulde.

  Canada forsøgte uden held at få resolutionstkesten ændret til at indeholde fordømmelse af Hamas-massakren og gidseltagningen af mindst 229 civile.

  Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

  Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

  Bliv medlem