Search
Antisemitismen i Danmark er steget igennem rigtig mange år, men siden 7. oktober-massakren mod Israel, er hadet mod danske jøder eksploderet. (Foto: Clandestine Stare, 9. august 2007, flickr)

Beskytter folkeskolerne deres jødiske elever mod antisemitisme?

Efter flere eksempler på antisemitisme mod jødiske elever, vil problemet blive taget op i Københavns Borgerrepræsentation

Den 7. oktober blev Israel for altid forandret, da flere tusind Hamas-terrorister stormede ind over grænsen til den Hamas-kontrolleret enklave, og gik til angreb mod israelske babyer, børn, kvinder, ældre, syge, handicappede og mænd. Terroristerne myrdede, voldtog, brændte, kidnappede og plyndrede. Massakren har kostet over 1,200 livet, over 10,000 såredegrove seksuelle overgreb og voldtægter af kvinder, børn og mænd, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 11,000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruinMassakren ramte ALLE israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn, inkl. israelske minoriter.

Største undersøgelse i Danmark viser at antisemitisme er blevet the new normal – 7. oktober blev Danmark også for altid forandret, da slusserne blev åbnet og antisemitismen viste sit grimme ansigt. Mængden af beretninger om antisemitiske hændelser i Danmark er så overvældende, at MIFF ikke kan følge med. Danske jøder udsættes for dødstrusler, chikane, verbale og fysiske overgreb som aldrig før. Situationen er så alvorlig at den danske justitsminister har advaret om, at han frygter situationen kan komme ud af kontrol.

Den 9. november bragte MIFF historien om den jødiske studerende, der ikke længere kunne se sig selv fortsætte på Københavns Universitet efter hagekors på tavlen.

Den 24. november bragte MIFF opråbet fra undervisningsministeren efter bølge af antisemitisme og hagekors i de danske folkeskoler

Kun toppen af isbjerget..., nu vil lokal politiker Finn Rudaizky (DF) tage problemet op i Borgerrepræsentationen, efter en Israelsk skoledreng blev udsat for dødstrusler på sin folkeskole i København, skriver lokal avisen Havnefronten.

Rudaizky frygter antisemtismen vil slå rødder i en større del af befolkningen og han ved, hvad han taler om. Som baby blev han tvunget til at flygte med sine forældre til Sverige (oktober 1943). Rudaizky har også været formand for Det Jødiske Samfund i Danmark.

Rudaizky: – Jeg har stillet en generel forespørgsel til Børne- og Ungdomsborgmesteren Jakob Næsager. Ikke om den krig, der foregår i Gaza, men om hvad der sker i Danmark.

Han tilføjer: – Jeg oplever et stigende problem blandt børn og unge i København Kommunens folkeskoler i relation til antisemitisme eller andre former for racisme.

Hvad gør København for at komme antisemitisme til livs? Rudaizky vil have et indblik i, hvad der gøres nu og tidligere er blevet gjort for at komme antisemitisme og racisme til livs i Kæbenhavn.

Hvad gøres der i samarbejde med SSP? Rudaisky vil også gerne vide hvordan SSP, der er et samarbejde mellem socialforvaltning, skole og politi bruges i kampen mod antisemitisme. MIFF har tidligere kunne fortælle at Riad Tolba som er sekretariatschef for SSP KBH, har fortalt at interessen for krig blandt børn og teenagere aldrig har været større end den er nu og det har konsekvenser i København. Han fortalte blandt andet: »Vi har kendskab til konkrete sager, hvor unge fremsætter hadefulde ytringer mod andre unge, alene fordi de er fra Israel. Det er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt, og vi er meget opmærksomme på det,«

Rudaizky vil gå ti år tilbage for at se om forebyggelse af antisemitisme har gjort en positiv forskel hos børn og unge i KBH og hvad der kan gøres for at undgå, at flere jødiske/israelske børn udsættes for dødstrusler som den 9-årige skoledreng blev udsat for.

Antisemitismen florerer på universiteter og folkeskoler – allerede før 7. oktober-massakren mod Israel, blev jødiske elever udsat for jødehad i skolegården. Tilbage i sepetember kunne MIFF fortælle den hjerteskærrende historie om dansk-jødisk-muslimske Sofia, der måtte flygte fra flere skoler, fordi der ikke blev grebet ind mod den grove antisemitisme hun blev udsat for.

Had mod jødiske skolebørn på de københavnske folkeskoler ikke noget nyt – på tidligere Rådmandsgade Skole, endte hadet mod en jødisk elev med at skolen anbefalede eleven at skifte skole. Rudaizky tilføjer at problemet ikke kun ses i København: – Som Berlingske beskriver, så er situationen i øjeblikket anspændt og med eksempler på trusler på livet. Det er for Københavns Kommune en helt uholdbar situation, som ikke alene skal tages alvorlig, men som Dansk Folkeparti også mener, er et eksempel på et større problem.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp