Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Jødisk KU-studerende efter hagekors på tavlen: – Ser ikke hvordan jeg kan fortsætte på studiet

Truslen mod jødisk liv i Danmark på sit højeste siden 7. oktober-massakren mod Israel. Flere danske jøder udsat for dødstrusler på de danske universiteter og mange føler sig ikke længere trygge i landet el. studiet. (Foto: Ted Eytan, 11. july 2021, flickr)
Jødisk KU-studernde om antisemitismen i Danmark: - 7. oktober blev alt forandret for mig. Følelsen af ikke at kunne være tryg i Danmark som jøde er blevet meget, meget forstærket.

I går kom Det Jødiske Samfund med en ny opgørelse over antisemtisme i Danmark. Den bekræfter desværre at Danmark sammen med resten af verden, har oplevet en eksplosion af antisemitisme siden 7. oktober-massakren.

Danske jøder truet som aldrig før
Justitsministeren udtaler om antisemitismen i Danmark:  – Jeg frygter situationen kan komme ud af kontrol.
Folketingsmedlem Frederik Vad modtog henvendelser fra flere hundrede desperate danske jøder: – Jeg har aldrig oplevet noget lignende, udtalte han efterfølgende.
Jyllands-Posten’s chefredaktør Marchen Neel Gjertsen skrev blandt andet om danske jøder, der frygter at sende deres børn i skole.
Dansk journalist udtalte: Jeg tog grueligt fejl – antisemitismen lever i bedste velgående i Danmark.
– Der er danske jøder som får dødstrusler, går under jorden, får overmalet deres navn med rød maling, ikke kan sove om natten, får opsat overvågningskamera, ikke tør udtale sig med navn, ikke tør blande sig i den offentlige debat, skjuler deres religion, får hemmelig adresse, gymansieelever som overfuses af andre elever og af lærerne, eksperter der ikke tør udtale sig om konflikten af frygt for deres sikkerhed og journalister som modtager dødstrusler – listen er lang.
– Partiet DF foreslår at give danske jøder peberspray og overfaldsalarmer.

Nu har en jødisk studerende fra Københavns Universitet (KU), fortalt til TV2 at hun ikke kan se sig selv fortsætte på jurastudiet på KU. Det sker efter hun mødte op til undervisning og der var tegnet et hagekors på whiteboarded.

Kvinden, der ikke tør stå frem med navn af hensyn til sin sikkerhed, fortæller: – Jeg blev både vred og rigtig ked af det, fordi det er så hadefuldt. For mig er et hagekors en direkte hyldest til dem, som har udryddet størstedelen af min familie.

Efter undervisningen tog hun kontakt til forelæseren, der tog det alvorligt og gik videre med episoden til ledelsen. Ifølge TV2, har KU oplyst, at man er klar over epsioden fandt sted og betragter det som hærværk.

Det skal tilføjes at det ikke er forbudt at tegne hagekors i Danmark, det er det derimod i Tyskland.


Føler sig ikke tryg i Danmark: – Det gør mig bange, og jeg sidder med en følelse af ikke at være tryg, siger hun og tilføjer at det ikke er første gang hun er blevet udsat for antisemitisme.

Hun er tidligere blevet råbt efter når hun forlod synagogen og fået øgenavne, men hun mærker at noget er anderledes efter 7. oktober-massakren: – 7. oktober blev alt forandret for mig. Følelsen af ikke at kunne være tryg i Danmark som jøde er blevet meget, meget forstærket.

Nu vil hun melde hændelsen til Det Jødiske Samfund.

Lignende hændelser på andre danske universiteter – på Syddansk Universitet blev et israelsk flag revet ned af opslagstavlen. Jens Ringsmose der er rektor tog afstand og udtalte at: – Det er en adfærd, man ikke vil acceptere på SDU.

Samtidig hænger der sedler på universitetet, hvor Israel sammenlignes med nazisterne. Til TV 2/Fyn har flere studerende udtalt at det er: – over alle grænser, men ifølge rektor er det: – inden for lovens rammer.

Nu overvejer den jødiske KU-studerende at forlade studiet, hun udtaler: – Selvfølgelig skal du have lov at hænge plakater op for de civile i Gaza for eksempel, fordi ytringsfrihed er det vigtigste, vi har. Men med det sagt mener jeg ikke, at det er okay at hænge noget op, hvor du opfordrer til vold eller tegner et hagekors, der symboliserer, at mit folk ikke har ret til at eksistere, siger hun.

Hun tilføjer, at hun ikke kan se sig slev fortsætte på studiet medmindre KU tager afstand: – Hvis ikke det sker, så ser jeg ikke mig selv fortsætte på studiet, fordi så er der jo ikke plads til mig.

KU skriver på X:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem