Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Folketingsmedlem efter flere hundrede henvendelser fra danske jøder om antisemitisme: – Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Danske jøder lever i frygt - i over 400 år har der levet jøder i Danmark. Selvom de kun udgør en promille af befolkningen, er de den mest udsatte befolkningsgruppe her i landet. På billedet ses blomster ved synagogen i Krystalgade efter terrorangrebet i 2015. (Foto: Kim Bach, den 22. februar 2015, flickr)
- Det er fuldstændig forfærdeligt. Der er mellem 5000 og 8000 jøder i det her land. Danske borgere, som har boet her i flere generationer, og de er skræmt fra vid og sans mange af dem. Det er virkelig, virkelig, virkelig frygteligt, udtaler Frederik Vad.

Primo 2022 fik Danmark sin første handleplan mod antisemitisme, men siden er jødehadet kun blevet værre.

Verden over er bølgen af antisemitisme eksploderet. Alene i London kom der over 400 anmeldelser om antisemitiske hændelser i løbet af sidste uge. Til sammenligning lå det tal i 2022 på 28 hændelser i samme periode. Antisemitismen er også eksploderet i Tyskland og Skandinavien.

Danske jøder lever i frygt – i over 400 år har der levet jøder i Danmark. Selvom de kun udgør en promille af befolkningen, er de den mest udsatte befolkningsgruppe her i landet.

Siden 7. oktober-massakren i Israel, har Folketingsmedlem Frederik Vad (S), fået over 400 henvendelser fra danske jøder, der er blevet udsat for trusler og hadforbrydelser, skriver TV2

Frederik Vad udtaler: – Det er fuldstændig forfærdeligt. Der er mellem 5000 og 8000 jøder i det her land. Danske borgere, som har boet her i flere generationer, og de er skræmt fra vid og sans mange af dem. Det er virkelig, virkelig, virkelig frygteligt.

De danske jøder har henvendt sig til Frederik Vad, efter han havde blandet sig i debatten på sociale medier.

Om henvendelserne siger han: – Det er de vildeste historier, jeg har fået ind i mit system de seneste 14 dage. Jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Nogle af henvendelserne har han delt på de sociale platforme Facebook, Instagram og X (tidligere Twitter).

Kontrovertielt at stå op for danske jøder – han var i tvivl om, hvorvidt, han skulle dele nogle af de danske jøders beretninger om antisemitisme: – Det er meget kontroversielt at stå op for danske borgere med jødisk baggrunds ret til at være i det her land. Der er ikke særlig mange, der hjælper en, og man bliver mødt med ufatteligt megen vrede. Det er helt vildt.

Vil se på Danmarks aktuelle terrorlovgivning – Frederik Vad vil se på, hvordan man stramme lovgivningen for at komme antisemitismen til livs.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem