Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Stigende utryghed blandt danske jøder efter Hamas-massakren i Israel

Her ses nogle af de flere hundrede unge som blev slagtet af Hamas-terrorister under ravefest i Syd-Israel. I skrivende stund er over 1300 børn, kvinder, ældre og mænd blevet myrdet. Over 3600 er såret og flere hundrede er blevet kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza. Blandt gidslerne er også en ældre dansk mand.
Hamas-massakren i Israel har chokeret verden og skabt utryghed blandt de jødiske samfund - flere danske jøder skjuler deres identitet.

Siden lørdag har MIFF skrevet om grusomhederne begået af den iransk-støttet terrorgruppe Hamas, som har haft den fulde kontrol over Gaza siden 2007. Dødstallet efter Hamas-massakren fortsætter med at stige – i skrivende stund er over 1,200 børn, kvinder, ældre og mænd blev myrdet. Dødstallet forventes at stige yderligere. Over 2,900 børn, kvinder, ældre og mænd er såret, flere hundrede israelere og udenlandske statsborgere er blevet kidnappet til Gaza og mange er savnet – blandt dem også en dansk statsborger. Derudover er flere israelske byer blevet udsat for raketregn fra Gaza og Libanon – Syrien har også angrebet.

Hamas-massakren har øget utrygheden blandt danske jøder – fortæller Det Jødiske Samfund, skriver TV2, og tilføjer at Politiet følger situationen nøje.

Hamas-massakren har chokeret hele verden – også de jødiske samfund.

Michael Rachlin, der er kommunikationsansvarlig i Det Jødiske Samfund i Danmark, fortæller at situationen er meget alvorlig – det samme er utrygheden hos de danske jøder: – Vi fornemmer, at mange er utrygge, og det er ikke svært at forstå. Der har været konflikter mellem Israel og Hamas før, men det, der er sket nu, er fuldstændig enestående uhyggeligt og anderledes. Det er klart, at folk bliver påvirket af det.

Politiet udtaler at de har “øget bevågenhed” på israelske og jødiske institutioner i landet.

Rigspolitiet udtaler: – Vi følger situationen i Israel meget nøje og herunder også i forhold til eventuelle afledte konsekvenser i Danmark. I den forbindelse er Rigspolitiet endvidere i tæt kontakt med PET omkring beskyttelsen af israelske og jødiske interesser her i landet.

Flere danske jøder skjuler deres identitet – Yael Freifeldt bor i København med sin 6-årige datter og 14-årige søn.

Yaels søn plejer at have en Davidstjerne om halsen, men nu har hun bedt ham om at tage den af, inden han forlader hjemmet: – Hver gang, at der sker noget i Mellemøsten, spreder det ringe i vandet til resten af Europa, og de fleste jøder er lidt bange for at vise, at de er jøder.

Yael fortæller at hun ikke selv har været udsat for antisemitisk-motiveret vold, men mange af dem hun kender har: – Jeg vil bare ikke have, at nogen siger noget grimt til min dreng eller gør ham noget. Mine børn går i skole i København, og jeg har sagt til min søn, at jeg ikke vil have, at han tager bussen hjem i øjeblikket. Ikke ugen ud i hvert fald, så henter vi ham selv.

Om politiets øgede bevågenhed, siger Yael: – Jo, det skaber mere tryghed. Det er rart, at vide, at politiet passer på os, men der er situationer, hvor man ikke altid føler sig tryg uden for de jødiske institutioner.

Michael Rachlin fortæller: – Det, der er sket i Israel, er så uhyggeligt og rædselsfuldt, at det selvfølgelig præger stemningen her, ligesom den altid bliver, når der er en konflikt i Mellemøsten. Det hjælper heller ikke på det, at der også er enkelte kræfter i Danmark, som har svært ved entydigt at tage afstand fra det, der er sket.

Spurgt ind til, hvilke kræfter han henviser til, svarer Michael: – Det, tror jeg, at folk selv må regne ud.

Michael tilføjer: – Vi siger til vores medlemmer, at vi godt kan forstå, at de er bekymrede, men at der er meget høj sikkerhed omkring institutionerne i Danmark. Folk skal ikke holde sig tilbage fra at bruge synagogen, og hvad der ellers er af institutioner, for vi er i et tæt samarbejde med myndighederne. Vi er meget taknemlige for det arbejde, politiet og efterretningstjenesten gør.

Yael fortæller: – Jeg er måske lidt mørkere end den gennemsnitlige dansker, og jeg har ofte løjet om min baggrund, når jeg er blevet spurgt. Så kan jeg finde på at sige, at jeg er fra Spanien. Sådan er det for mange jøder. Vi holder lav profil, og det lærer vi også vores børn.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) oplyser: – Vi er i dialog med relevante myndigheder og samarbejdspartnere i Danmark – herunder blandt andet Mosaisk Trossamfund – i forhold til sikkerheden omkring jødiske og israelske interesser, og vi vil fortsat løbende i samarbejde med politiet tage de nødvendige foranstaltninger.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem