Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Parti foreslår at give danske jøder peberspray og overfaldsalarmer

Der har levet jøder i Danmark i over 400 år. Selvom de kun udgør kun en promille af befolkningen, er antisemitismen stigende. (Foto: Sam Litvin, flickr)
Siden 7. oktober massakren i Israel er antisemitismen eksploderet globalt - også i Danmark.

7. oktober-massakren i Israel vil gå over i historien som den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Massakren har kostet over 1,400 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet. Mindst 7,198 er såret, utallige savnes fortsat og mindst 239 blev taget som gidsler til Gaza. Derudover er flere israelske byer blevet angrebet af mindst 9,500 raketangreb – især fra Gaza, men også fra Libanon, Syrien og Yemen.

Siden massakren er antisemitismen ekspolderet globalt. I går kunne MIFF fortælle at Danmark, Sverige og EU er blandt medunderskriverne af international erklæring som fordømmer eksplosionen i antisemitisme.

Danske jøder truet som aldrig før

Justitsministeren udtaler om antisemitismen i Danmark:  – Jeg frygter situationen kan komme ud af kontrol.

Folketingsmedlem Frederik Vad modtog henvendelser fra flere hundrede desperate danske jøder: – Jeg har aldrig oplevet noget lignende, udtalte han efterfølgende.

Jyllands-Posten’s chefredaktør Marchen Neel Gjertsen skrev blandt andet om danske jøder, der frygter at sende deres børn i skole.

Dansk journalist udtalte: Jeg tog grueligt fejl – antisemitismen lever i bedste velgående i Danmark.

Der er danske jøder som får dødstrusler, går under jorden, får overmalet deres navn med rød maling, ikke kan sove om natten, får opsat overvågningskamera, ikke tør udtale sig med navn, ikke tør blande sig i den offentlige debat, skjuler deres religion, får hemmelig adresse, gymansieelever som overfuses af andre elever og af lærerne, eksperter der ikke tør udtale sig om konflikten af frygt for deres sikkerhed og journalister som modtager dødstrusler – listen er lang.

Nu foreslår partiet DF at give danske jøder peberspray og overfaldsalarmer. Folketingsmedlem Mikkel Bjørn (DF) skriver i forslag til justitsminister Peter Hummelgaard (S), den 6. nov.: – Vil ministeren støtte et forslag fra Dansk Folkeparti om, at der hurtigst muligt tilvejebringes hjemmel til, at danske jøder, i samarbejde med relevante jødiske foreninger, kan tilbydes gratis udlevering af peberspray og overfaldsalarmer på landets politistationer for at øge deres tryghed i samfundet, idet der henvises til artiklen “Yamit Rosenbach hørte om en besked i omløb. Kort efter begyndte det at ringe på hendes dør”, bragt på berlingske.dk, den 4. november 2023?

Skærmdump: https://www.ft.dk/samling/20231/almdel/reu/spm/257/index.htm

Ifølge BT, udtaler DF at der skal gøres noget for at sikre de danske jøders tryghed.

DF’s retsordfører, Mikkel Bjørn (DF) som har rejst forslaget over for justitsministeren, udtaler: »Jøderne kan ikke leve i tryghed og kan ikke gå på gaden uden frygt for, at der er folk, der overfalder dem, spytter efter dem og andre uhyrlige ting. Det er de ting, der gør, at vi synes, det er værd at overveje, om jøderne skal have en eller anden form for særlig beskyttelse,«

På spørgsmålet om, hvordan det skal vurderes hvem der må få udleveret peberspray, svarer han: »Det er et godt spørgsmål. Altså vi spørger jo ind til, om der er mulighed for at tilrettelægge nogle rammer, som i højere grad giver det jødiske samfund mulighed for at benytte sig af de her forsvarsmidler. Men vi mener i det hele taget, at peberspray bør lovliggøres. Men der er et særligt behov i det jødiske samfund, fordi de er særligt truet.«

Herefter blev DF’s retsordfører spurgt ind til kriterierne for hvem defineres som jøde: »Det er jo et spørgsmål til ministeren, om man vil støtte et generelt initiativ, med henblik på at sikre danske jøders tryghed og sikkerhed. Og her foreslår vi så i den forbindelse uddeling af peberspray eller overfaldsalarmer. Hvordan du tilrettelægger det så de rette folk, der kan benytte sig af de sikkerhedsværktøjer, også er en del af det jødiske samfund, det ved jeg ikke helt præcis, hvordan man specificerer. Det må vi kigge på.«

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem