Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Danmark medunderskriver af international erklæring som fordømmer eksplosion i antisemitisme

Siden 7. oktober-massakren mod Israel er antisemitismen steget til uanede højder i verden. Jødiske samfund er truet og bange som aldrig før. (Foto: the kincaidibles, flickr)
Danmark, Sverige og EU er blandt underskriverne mens Norge sagde nej til at underskrive erklæringen.

Den 6. november publicerede USA’s udenrigsministerium en erklæring underskrevet af 32 repræsentanter for lande, organisationer of personer med ansvaret for at bekæmpe antisemitisme. Danmark, Sverige og EU har også underskrevet.

Blandt de lande der brillierede ved deres fravær var Norge, ifølge Emmanuel Nahshon, vicedirektør i Israels underigsministerium.

På X skrev Nahshon: – Kun repræsentanten fra et land sagde nej til at underskrive den vigtige og ikke-politiske erklæring om 7. oktober-massakren og stigende antisemitisme. Norge. Skam jer, Norge.

MIFF i Norge har kontaktet Udenrigsministeriet for at få en kommentar, men havde ikke modtaget svar inden nærværende artikel blev publiceret.

Her er teksten som Danmark sagde ja til og Norge sagde nej til at underskrive:

Det barbariske angreb begået af Hamas-terrorister mod Israel den 7. oktober resulterede i det mest dødelige angreb mod det jødiske folk siden Holocaust. Over 1400 jøder – kvinder, børn, mænd og ældre, inkl. Holocaust-overlevende – blev tortureret, voldtaget og dræbt. Over to hundrede blev taget som gidsler. Angrebet har haft en enorm indvirkning på jødiske samfund i hele verden.

Mange nationale ledere og ledere for internationale organisationer i verden har i kraftige vendinger fordømt det der skete og udtrykt deres fulde støtte og solidaritet med staten Israel. Samtidig har der også været demonstrationer i mange lande – inkl. nogle af de lande og regioner, som vi repræsenterer – hvor enkeltpersoner har hyldet Hamas’ afskyelige handlinger, “fejret” drab på jøder og endda opfordret til flere antisemitiske overgreb.

Jødiske samfund er bange og bliver truet. Synagoger og andre jødiske institutioner er blevet angrebet. Skoler er blevet lukket, fordi de ikke længere kan garantere deres elevers sikkerhed. Shabbat-samlinger kræver tilstedeværelse af bevæbnede vagter for beskyttelse. I nogle byer bliver jøder chikaneret og forulempet på gaden. Plakater med de kidnappede gidsler bliver ødelagt og revet ned. Antisemitisme på sociale medier er steget til et niveau vi ikke har set før.

Vi, de særlige udsendinge og koordinatorer, der har underskrevet denne erkæring, har et fælles mandat til at bekæmpe antisemitisme og beskytte jødisk liv. Vi roser de mange nationale myndigheders beslutsomme handling for at beskytte deres jødiske samfund, da jøder i hele verden ikke har stået over for sådanne udfordringer siden Holocaust. Med tanke på de mørkeste dage står vi sammen med det jødiske folk. Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt, for at sørge for, at had mod jøder bliver fordømt, og at jødiske liv kan blomstre i fred. Antisemitisme og alle former for had er utroligt skadelige og uacceptable.

Derfor:

  • Beder vi regeringerne vurdere behovene og give den nødvendige sikkerhedshjælp som de jødiske samfund har brug for under den nuværende krise.
  • Vi opfordrer politi og myndigheder til at være på vagt når det gælder trusler mod jøder og være klar over at verdens jøder ikke bør holdes ansvarlige for ord eller handlinger fra den israelske eller nogen anden regering, som illustreret af den ikke-juridisk bindende internationale Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) arbejdsdefinition af antisemitisme.
  • Vi fordømmer de antisemitiske handlinger, der sker på flere højskoler og universiteter og opfordrer skoleledelsen til at fordømme dem og sørge for at deres jødiske studerende, som alle andre studerende, får den sikkerhed og støtte de har brug for under de meget vanskellige tider vi lever i og kan udøve deres ret til at tilegne sig en uddannelse.
  • Vi opfordrer det civile samfund – inkl. idrætsforbund, religiøse samfund, kultursektoren og akademiske kredse – til ikke at stå på sidelinjen og tie stille, men i stedet bruge deres indflydelse til effektivt at modvirke antisemitisme og fremme offentlige solidaritetshandlinger.
  • Vi er bekymret over stigningen i antisemitisme på sociale medier, misinformation, hadytringer og terrorindhold, der animerer til hadforbrydelser og truer den sociale samhørighed som binder vores demokratiske samfund sammen. Vi fordømmer de sociale medieplatforme som forstærker og multiplicerer indholdet og opfordrer dem til at handle i tråd med loven og deres egne vilkår for brug.

Historien har lært os at i tider som dem vi oplever nu, må vi sige fra og ikke være ligeglade.

«Aldrig igen» er nu!

Underskrevet af:

Chryssoula ALFIERI

Ambassador, Special Envoy of the Ministry of Foreign Affairs for Combatting Anti-Semitism and for the Protection of Holocaust Remembrance, Greece

Andrew BAKER

Personal Representative of the OSCE Chairperson-in-Office on Combating Anti-Semitism

Luiz BARREIROS

Head of Delegation to IHRA, Ministry of Foreign Affairs, Portugal

Delphine BORIONE

Ambassador at Large for Human Rights responsible for inter-national issues relating to the Holocaust, looted property and remembrance, France

Michal COTLER-WUNSH

Israel’s Special Envoy for Combating Antisemitism

Arvydas DAUNORAVIČIUS

Lithuania’s Ambassador-at-Large for the Holocaust remembrance issues

Irena DIMITROVA

Deputy Minister of Foreign Affairs of Bulgaria and National Coordinator on combating antisemitism

David FERNANDEZ PUYANA

Ambassador, Permanent Observer of the UN University for Peace to the UN Office & intl. organizations in Geneva & Permanent Delegate of UPEACE to UNESCO

Simon GEISSBÜHLER

Ambassador, Head of Peace and Human Rights Division,

Federal Department of Foreign Affairs, Switzerland

Alexandre GUESSEL

Special Representative of the Secretary General on antisemitic, anti-Muslim and other forms of religious intolerance and hate crimes, Council of Europe

Michel HEINTZ

Interministerial Delegate in charge of the coordination of policies to combat racism, anti-Semitism and anti-LGBTIQ+ hatred, Luxembourg

Felix KLEIN

Federal Government Commissioner for Jewish Life in Germany and the Fight against Antisemitism

Olivier KLEIN

Former Minister, French national Delegate against racism, antisemitism and LGBTI-phobia

Robert KLINKE

Ambassador, Special Representative for Relations with Jewish Organisations, Issues relating to Antisemitism, International Sinti and Roma Affairs, Holocaust Remembrance

Maria Fabiana LOGUZZO

Ambassador, Argentina’s Special Representative for the fight against Antisemitism and Head of Delegation to IHRA

Fernando K. LOTTENBERG

Commissioner to Monitor and Combat Antisemitism, Organization of American States

Sara LUSTIG

Special Advisor to the Prime Minister of Croatia for Holocaust Issues and Combating Antisemitism

Deborah LIPSTADT

Ambassador, US Special Envoy to Monitor and Combat Antisemitism

Deborah LYONS

Ambassador, Canada’s Special Envoy on Preserving Holocaust Remembrance and Combatting Antisemitism

Lord John MANN

UK Government Advisor on Antisemitism

Antonio MARTINO

Director, Department for Fostering Austrian-Jewish Cultural Heritage and Combating Antisemitism, Federal Chancellery, Austria

Bogdan MAZURU

Ambassador, Special Representative of the Government of Romania for the remembrance policies and for the fight against antisemitism and xenophobia

Ulf MELGAARD

Director, International law and Human rights, Ministry of Foreign Affairs of Denmark

Jaime MORENO

Coordinator of the Spanish National Plan against Antisemitism and Head of Delegation to IHRA

Giuseppe PECORARO

Italian Coordinator on Combating antisemitism, Italian Government

Rt Hon the Lord Eric PICKLES

UK Special Envoy on Post Holocaust Issues

Robert ŘEHÁK

Czech Republic’s Special Envoy for Holocaust Issues, Interfaith Dialogue and FoRB

Ringo RINGVEE

Estonia’s National coordinator of measures against anti-Semitism

Vince SZALAY-BOBROVNICZKY

Deputy State Secretary, Civil and Social Affairs. Prime Minister’s Office, Hungary

Ulrika SUNDBERG

Special Envoy to the OIC, Intercultural and Interfaith Dialogue of Sweden

Eddo VERDONER

National Coordinator on Combating Antisemitism, The Netherlands

Katharina VON SCHNURBEIN

European Commission Coordinator on combating antisemitism and fostering Jewish life

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem