Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Stort flertal i Folketinget stemte nej til anerkendelse af palæstinensisk stat

Et stort flertal i Folketinget stemte nej til dansk anerkendelse af en palæstinensisk stat, 28. maj 2024. (Skærmdump: https://www.ft.dk/da/aktuelt/tv-fra-folketinget/tv_kanalen_folketinget)
Forslaget blev stillet af partierne Enhedslisten, De Radikale, Alternativet og SF.

Den 22. maj skrev MIFF: – Norge, Irland og Spanien har meddelt at de vil anerkende en palæstinensisk stat. Mens flere lande forventes at følge trop, står Danmark fast på sin politik.

MIFF har skrevet utallige artikler om hvad der skete under 7. oktober-massakren mod Israel. Massakren var den værste mod jøder siden Holocaust. Den 7. oktober 2023 stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinderældre og mænd – alle var legitime mål på tværs af religion, etnicitet og køn. Over 1.200 blev myrdet med ubeskrivelig brutalitet, utallige blev massevoldtaget, flere tusind blev såret og mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Hverken Røde Kors eller andre internationale organisationer har besøgt gidslerne, der holdes fanget under umenneskelige forhold.

Hamas takkede Norge, Irland og Spanien for støttenførst kom det frem at Norge og Irland havde besluttet at anerkende en palæstinensisk stat. Derfor trak Israel sine diplomater hjem fra de pågældende lande. I løbet af dagen kom det frem at Spanien fulgte trop og flere lande forventes at følge efter.

Danmark går enegang i Skandinavien, både statsministeren og udenrigsministeren har udtalt at betingelserne for at anerkende en palæstinensisk stat ikke er til stede på nuværende tidspunkt. Det gælder ikke mindst folkerettens krav til nye stater, som palæstinenserne ikke opfylder samt deres manglende anerkendelse af Israels ret til at esksistere.

Anerkendelse af en palæstinensisk er netop blevet forkastet ved Folketingsafstemning. Afstemningen skete efter forslaget blev stillet af partierne Enhedslisten, De Radikale, Alternativet og SF.

Efter en længere diskussion mellem partierne i Folketingssalen, blev forslaget sendt til afstemning og forkastet af et stort flertal.

21 stemte for forslaget, 83 stemte imod forslaget

Skærmdump: https://www.ft.dk/da/aktuelt/tv-fra-folketinget/tv_kanalen_folketinget

Hvis der nogensinde var en tid, hvor din stemme er afgørende – er tiden nu!
Israel har mere end nogensinde brug for din støtte – meld dig ind i MIFF nu!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem