Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Overgiv jer – red jeres liv

Terrorister i Gaza overgiver sig til Israels forsvarshær (IDF), foto offentliggjort 11. december 2023. (Foto: IDF)
Flere terrorister i #Gaza overgiver sig til Israels forsvarshær #IDF

Israel er for altid forandret efter 7. oktober-massakren mod Israel, der har kostet over 1,200 livet, over 10,000 såredegrove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, børn og mænd, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 12.000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin. Massakren ramte ALLE israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn, inkl. israelske minoriter.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel er flere israelske byer blevet udsat for mere end 12.000 raketangreb fra flere fronter.

Hamas-bataljonerne i terrorgruppens militære højborg Jabaliya og Shejaiya mod nord i Gaza er ved at kollapse. Området er et af de sidste steder hvor terrorgruppen fortsat har kontrollen i den nordlige del af Gaza.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant: – Vi har omringet Hamas’ sidste fæstninger i Jabaliya og Shejaiya. Hamas-batalionerne der, blev anset som uovervindelige og har i flere år tænet i kamp mod os. Nu er de på nippet til at blive opløst.

Et stort antal Hamas-terrorister har de seneste dage overgivet sig til Israels forsvarshær (IDF). Det er et tydeligt tegn på at Hamas er ved at miste grebet. De anholdte terrorister afhøres af israelske sikkerhedstjenester og IDF. Terroristerne har givet Israel vigtig viden om terrorgruppen om 7. oktober-massakren. En af terroristerne fortalte at de var blevet lovet 70.000 kr for hvert gidsel de tog til fange i Gaza. Hamas’ tidligere kommunikationsminister fortalte under sit forhør at Hamas havde ødelagt Gaza og at mange indbyggere ville af med dem.

IDF har i løbet af de seneste uger anholdt over 5.000 terrorister i Gaza.

Flere af de anholdte terrorister deltog i 7. oktober-massakren, hvor over 3000 terrorister stormede ind i Israel.

Flere af de anholdte terrorister har også givet Israel vigtig viden om hvor de kunne finde flere terrorister i under og over jorden i Gaza.

Israels forsvarsminister Gallant: – De anholdte terrorister har givet os vigtig viden. Terrorister der overgiver sig til os redder deres liv. Jeg vil opfordre Hamas-leder Yahya Sinwar (arkitekten bag 7. oktober-massakren) til overgive sig. Hans og Hamas-øverstkommanderendes skæbne er den samme: Overgiv jer eller dø. Der er ikke anden mulighed.

Samtidig med IDF er ved at få fuld kontrol over Nord-Gaza, er der fortsat hårde kampe i og rundt omkring i byen Khan Younis mod syd i enklaven. En stor del af Hamas-ledelsen menes at gemme sig der.

Til trods for at en stor andel af Hamas’ militære kapaciteter mod nord i Gaza er ødelagt, har terrorgruppen fortsat kapacitet til dagligt, at angribe Israel med raketangreb. Hamas har også angrebet Israel med raketangreb fra humanitære zoner mod syd i Gaza, zonerne blev er oprettet for at give indbyggerne sikre områder.

En stor andel af terrorgruppernes raketangreb mod Israel eksploderer i Gaza og dræber civile der. Over 1300 af raketangrebene under de seneste runder af raketangreb mod Israel er eksploderet i Gaza. En af raketterne på vej mod Israel eksploderede udenfor Al Ahli-hospital i Gaza by.

I skrivende stund er Israel blevet angrebet af mere end 12.000 raketangreb fra Gaza, Libanon og andre fronter siden 7. oktober-massakren mod Israel.

Siden IDF’s landoperation i Gaza ultimo oktober, er mindst 105 IDF-soldater blevet dræbt og flere hundrede er blevet såret.

Mindst 7000 terrorister er blevet dræbt i kamp mod IDF.

Forsvarsminister Yoav Gallant taler med IDF-soldater ved frontlinjen 19. oktober 2023. (Foto: Flash90)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem