Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Over 11.000 raketangreb fra Gaza mod Israel siden 7. oktober-massakren

Her ses resultatet af hvad flere danske politikere har kaldt for "pap" raketter. Raketangrebet fra Hamas-kontrolleret Gaza ramte en bolig i den israelske by Ashkelon, 5. december 2023. (Foto: Flash90)
Danske politikere har kaldt raketangreb fra Gaza mod Israel for "pap" raketter. Flere raketangreb er blevet affyret fra humanitære zoner i Gaza.

Israel er for altid forandret efter 7. oktober-massakren mod Israel, der har kostet over 1,200 livet, over 10,000 såredegrove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 11.000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin.

Der er blevet oprettet flere humanitære zoner i Hamas-kontrolleret Gaza, der er trygge for de civile – nu udtaler Israels forsvarshær (IDF) at terrorgrupper i Gaza har angrebet Israel med raketangreb fra en af de humanitære zoner i enklaven.

IDF udtaler at der har været to separate raketangreb fra de humanitære zoner, inkl. et større angreb rettet mod den israelske by Beersheba. Raketterne blev affyret fra et område, der skulle have været fri for kamphandlinger, men nu er de civile der kommet i farezonen, skriver Times of Israel.

IDF: – Kl. 15.59 affyrede Hamas-terrorister 12 raketter mod israelske civile i byen Beersheba i Syd-Israel. Raketterne blev affyret tæt på telte sat op for at kunne evakuere civile i Rafah Syd-Gaza og ved FN-anlæg.

De fleste raketter blev nedskudt af Israels missilforsvar Iron Dome, men en af raketterne eksploderede på en parkeringsplads udenfor et industriområde. Flere biler blev ødelagt – der er ikke raporteret fysiske skader på civile.

Få timer før blev en raket affyret inde fra den humanitære zone. Raketten fløj ud af sin kurs og satte civile liv på spil. Evakueringszoner er områder udpeget af IDF som trygge for civile.

Israel har længe anklaget terrorgruppen Hamas for at misbruge de civile i Gaza som menneskelige skjolde. Udover at affyre raketter fra tæt befolkede områder, har terrorgruppen også våbenlagre, tuneller og kommandocentraler både i og under civil infrastruktur.

Siden IDF’s landoperation i Hamas-kontrolleret Gaza begyndte ultimo oktober, har IDF dokumenteret, at raket-affyringsramper og våben er blevet opsat ved civil infrastruktur. IDF har også afdækket Hamas-tuneller under Shifa-hospital

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er flere israelske byer blevet angrebet af over 11.000 raketangreb fra Gaza.

Her ses en raket blive affyret fra Gaza mod Israel, 13. maj 2023. (Foto: Flash90)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem