Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Ingen tvivl om at Hamas havde base under Shifa hospital

Her ses en tunnel afdættket under Shifa-hospital. Tunnellen var en Hamas-kommandoentral. (Foto: IDF)
Hospitalets ledelse vidste at de blev brugt som menneskeligt skjold.

7. oktober-massakren mod Israel har kostet mindst 1,200 livet, over 9,000 sårede, grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 10,000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin.

Ultimo oktober gik Israels landoperation i Gaza i gang og Israels forsvarshær (IDF) har blandt andet ødelagt 400 tunnelskakter i enklaven, men allerede da de første israelske tankvogne rullede ind i Gaza, begyndte den israelske militære ledelse at diskutere, hvordan deres styrker skulle operere på Shifa hospital og hvordan de ville eksponere, hvad efterretningen gentagne gange havde påpeget: At Hamas er så kynisk, at terrorgruppen misbruger hospitalet som et menneskeligt skjold?

Men trods massive beviser på at der var netværk af underjordiske tuneller under hospitalet, er der fortsat dem som ikke tror på det de ser. De blev heller ikke overbevist da IDF gik ind på hospitalet, hvor de fandt våben. Men nu er beviserne mod Hamas så overvældende at fakta ikke længere kan benægtes

IDF har afdækket et stort netværk af Hamas-tuneller under hospitalet. IDF har også afdækket flere store opholdsrum, toiletter og lignende.

Israel har inviteret flere israelske og internationale journalister ind på hospitalets område så de med egne øjne kunne se beviserne. En af de journalister er Yaniv Kubovich fra den israelske avis Ha’aretz. Det første han så var en tunnelskakt som gav Hamas mulighed for at gå ned i tunnellerne under hospitalet uden at møde patienter eller ansatte på vejen.

Kuboich så også store mængder våben, bomber, droner, håndgranater og andet militært udstyr fundet ved hospitalet. IDF har haft kontrol over hospitalet i en uge, uden der blev affyret et enest skud på hospitalet

– Hospitalet fungerede som hovedkvarter for en Hamas-kompani og deres ledere, fortæller IDF’s talsperson Daniel Hagari.

Hvad vidste hospitalets ledelse om tunnellerne, våbene og Hamas’ militære hovedkvarter under hospitalet? Svaret kom i det øjeblik man gik ned i tunnellen – alene den ene tunnel trækker sig over 170 merter.
– Hospitalets ledelse vidste hvad der foregik, skriver Kubovich.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem