Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Flere tusind palæstinensere samarbejder med Israel i kampen mod Hamas

Palæstinensere evakuerer Gaza by og bevæger sig mod syd i Gaza, efter Israels forsvarshær (IDF) opfordrede dem til at søge i sikkerhed, 19. november. Mange palæstinensere samarbejder med IDF i kampen mod Hamas. (Foto: Flash90)
IDF fortæller at de aldrig har oplevet noget lignende før, men du kommer ikke til at høre om det i danske medier.

Den værste massakre i Israels historie – 7. oktober-massakren mod Israel har kostet mindst 1,200 livet, over 8,700 sårede, utallige savnede, mindst 240 blev kidnappet til Gaza og flere israelske byer er blevet angrebet af over 10,000 raketter. Mindst 500,000 israelere er blevet flygtninge og er truet af økonomisk ruin. Derudover kommer der flere og flere beretninger om grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder og piger under massakren.

I Israels forsvarshær (IDF), sidder en enhed og tager sig af efterretninger – den hedder enhed nr. 504. Enheden har en central rolle i afdækning af, hvordan terrorgruppen Hamas misbruger hospitaler i Gaza til sine terror- og militære formål, skriver Jerusalem Post.

Enhed 504 baserer sin efterretning på menneskelige kilder – flere af de over 500 Hamas-terrorister som Israel fangede efter 7. oktober-massakren, har fortalt at Hamas trods sundhedspersonalets utilfredshed, misbruger hospitalerne i enklaven – se klip af hvordan flere gidsler blev tvunget igennem Shifa-hospital omringet af terrorister med maskingevær og kødøkser.

En af terroristerne har fortalt at han så mindst 80-100 Hamas-terrorister på Shifa-hospital og det var kun i en lille del af det store hospitalskompleks – der var mange flere terrorister på hospitalet end dem som terroristen så.

Samme terrorist har fortalt at Hamas «camouflerede» sig ved eksempelvis at tage lægekitler på. En anden terrorist har fortalt at Hamas bruger hospitalernes medicinske faciliteter som menneskelige skjolde. Medicinske rum er også blevet brugt til Hamas’ terrorvirksomhed.

Terrroristen pointerede også at ingen tør sige fra over Hamas af frygt for at blive myrdet.

Her fortæller en terrorist om Hamas-terrorister på hospitalerne i Gaza:

Enhed 504 har modtaget flere tusind opkald fra palæstinensere i Hamas-kontrolleret Gaza, der vil hjælpe med efterretninger eller samarbejde på andre måder mod Hamas. Enheden fortæller at de aldrig har oplevet noget lignende: – Det tyder på at indbyggerne i Gaza er utilfredse med Hamas’ barbariske handlinger.

Tips fra indbyggere i Gaza og oplysninger fra fangede terrorister har ført til at over 100 Hamas-mål i Gaza blev angrebet.

Efterretningerne har også hjulpet IDF med at lokalisere Hamas’ store netværk af underjordiske tuneller.

Under jorden i Gaza ligger et enormt netværk af Hamas-tuneller gemt. Tunellerne menes at strække sig over omkring 500 km. En del af netværket er blevet ødelagt under krigen, men meget af det står fortsat tilbage.

I tunellerne opbevarer Hamas sine våben, sin ledelse og alle gidslerne, der blev kidnappet af Hamas under 7. oktober-massakren mod Israel.

Enhet 504 har også spillet en vigtig rolle i at ovetale indbyggerne i den nordlige del af Gaza til at evakuere mod syd. IDF udsendte over 10 millioner elektroniske meldinger til indbyggerne for at få dem til at søge i sikkerhed.

IDF har også sørget for at IDF-officerer, der taler arabisk og forstår arabisk kultur har foretaget over 30,000 opkald for at få indbyggerne til at evakuere i sikkerhed mod Syd.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem