Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

FN nægter at trække Israel-fordømmelse tilbage

FNs generalsekretær Antonio Guterres sier FN blir utnyttet av Hamas. (Foto: European Union 2017 - European Parliament)
FNs generalsekretær Antonio Guterres nægter at trække sin Israel-fordømmelse tilbage. (Foto: European Union 2017 - European Parliament)
Israels FN-ambassadør: - FN's Israel-fordømmelser er fuldstændig løsrevet fra virkeligheden. IDF's anti-terroroperation i Jenin var rettet mod terrorgrupperne, der dræber israelere. Det internationale samfund og FN må fordømme palæstinensisk terror og holde de palæstinensiske ledere ansvarlige.

MIFF har igennem længere tid skrevet om at de palæstinensiske myndigheder (PA), som Danmark pumper milliarder af skattekroner i, har mistet kontrollen i flere af sine byer i Judæa og Samaria – især byen Jenin hvor terrorgrupper nu truer Israels sikkerhed.

PA har ikke vist vilje eller evne til at stoppe terrorgrupperne i deres selvstyeeområder, hvilket PA ellers er forpligtet til, jf. Oslo-aftalerne.

Derfor har Israels forsvarshær (IDF) i en lang periode gennemført daglige anti-terroraktioner for at beskytte sin befolkning mod terror.

Terrortruslen fra Jenin er ikke ny – allerede under Anden Intifada, der blev støttet af PA med Yasser Arafat i spidsen og kostede over 1.100 israelere livet i 2000-2005, var Jenin en terrortrussel. PA’s manglende kontrol med Jenin betyder at unge palæstinensere uden problemer kan blive aktive terrorister og angribe IDF.

Alene det seneste år har 52 israelere betalt med livet for palæstinensisk terror – 15 af de dræbte terrorofre, blev dræbt af terrorister fra Jenin.

For at stoppe den stigende terrortrussel mod Israel, gennemførte IDF den største anti-terroroperation i PA-kontrolleret Jenin i mere end 20 år.

Allerede på et tidligt tidspunkt kunne MIFF fortælle, at alle de dræbte i Jenin var bevæbnede terrormedlemmer – fakta som også bekræftes af IDF og åbne palæstinensiske kilder.

Den britiske Oberst Richard Kemp gør opmærksom på, at IDF’s evne til at gennemføre omfattende anti-terroroperation i en tæt befolket by som Jenin, hvor terroristerne gemmer sig blandt civile, uden det koster civile livet, er helt ekstraordinær. Ingen anden hær har kunnet præsterer det samme, men i stedet for at hylde Israel, udsættes den jødiske stat for international dæmonisering og fordømmelse for at beskytte sin befolkning mod terror og samtidig beskytte palæstinensiske liv mod at blive ramt.

Både danske og internatinale medier har haft travlt med at travlt med at dæmonisere Israel. Det samme har FN, skriver Israel Hayom.

Derfor har Israels FN-ambassadør Gilad Erdan skrevet til FN’s generalsekretær Antonio Guterres og bedt ham trække sin Israel-fordømmelse tilbage, men det har FN’s generalsekretær nægtet.

Israels FN-ambassadør har udtalt at FN-generalsekretærens Israel-fordømmelser er “skammelige, langt ude og fuldstændig løsrevet fra virkeligheden.” Gilad Erdan tilføjede at IDF’s anti-terroroperation i Jenin “kun var rettet mod terrorgrupperne i byen, der truer Israel og dræber israelere.”

Erdan tilføjede at: “Det internationale samfund og FN’s Sikkerhedsråd må fordømme palæstinensisk terror og holde palæstinensiske ledere ansvarlige,”.

MIFF har dedikeret en tema-side til FN’s dæmonisering af Israel – klik her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem