Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel udsat for mindst 30 raketangreb fra Libanon

Her ses raket blive affyret fra Syd-Libanon mod Nord-Israel, 6. april 2023. (Skærmdump fra Twitter-video)
Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er flere israelske byer blevet udsat for forgentagne raketangreb fra flere fronter

Terrororganisationen Hizbollah har igennem flere måneder angrebet Israel med raketangreb.

Som MIFF skrev for få dage siden, trak Israel sig i 2000 helt ud af sikkerhedszonen indført i Syd-Libanon tilbage i 1980’erne. Israel håbede at tilbagetrækningen ville skabe sikkerhed og fred, men terrororganisationen Hizbollah tog hurtigt kontrol over området og startede en krig mod Israel. Krigen begyndte med Hizbollah-infiltrationsangreb og kidnapnig af israelske soldater i juli 2006, efterfulgt af Anden Libanon-krig frem til august 2006. Den 11. august 2006, stemte Sikkerhedsrådets 15 medlemmer, inkl. Danmark for FN-resolution 1701 og banede vejen for en afslutning af Anden Libanon-krig. Resolution 1701 er spækket med løfter som skulle garantere Israels sikkerhed, men løfterne har vist sig at være tomme.

For nylig udtalte Israels forsvarsminister Yoav Gallant, at Israel «meget snart» vil handle mod Hizbollah i Syd-Libanon. Israel håber stadig på, at diplomatisk pres vil virke mod Hizbollah, men optimismen er ved at forsvinde. De seneste 18 år har Danmark og andre europæiske lande ignoreret overtrædelserne af resolution 1701. Derfor er det ikke uden grund, at den israelske journalist Matti Friedman udtaler: – Hvis folk virkelig forstod, hvad krig med Hizbollah betyder, ville alle gøre alt for at finde en diplomatisk løsning.

Raketangreb mod Israel fortsætter, siden 7. oktober-massakren mod Israel som kostede over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre, handicappede, syge og mænd livet, er flere israelske byer blevet udsat for mindst 13.000 raketangreb fra flere fronter (blandt andet fra Gaza og Libanon).

Nu er Nord-Israel igen blevet udsat for raketangreb fra Libanon. Raketangrebene kom få timer efter et angiveligt israelsk droneangreb i den sydlibanesiske by Nabatieh mod to Hizbollah-agenter og en af terrororganisationens øverstkommanderende, skriver Times of Israel.

Droneangrebet menes at være svar på et Hizbollah-angreb mod en israelsk militærbase, hvor tre IDF-soldater blev såret, en af dem alvorligt.

I skrivende stund er der ingen oplysninger om skader efter raketangrebene mod den israelske by Meron i øvre Galilæa. Byen ligger længere sydpå end hovedparten af de nordlige israelske byer, udsat for raketangreb fra Libanon siden 8. oktober 2023.

Stort set daglige angreb fra Libanon siden 8. oktober 2023, Hizbollah-terrorister har stort set dagligt udsat israelske samfund og israelske militærposter langs grænsen for angreb. Angrebene startede dagen efter 7. oktober-massakren mod Israel.

Israels forsvarshær (IDF) svarede igen ved at angribe områderne hvorfra raketangrebene kom.

I går advarede Tomer Bar, øverstbefalende generalmajor i Israels luftvåben (IAF) terrororganisationen om, at Israel står klar til at optrappe angrebene mod dem: – Hizbollah vil fortsætte med at blive svækket. På nuværende tidspunkt opererer flere fly over Syd-Libanon, så snart vi giver ordren, vil der komme flere hundrede fly og udfører deres missioner.

Flere tusind israelere er blevet evakueret fra deres hjem i Nord-Israel, israelske topembedsmænd har gentagne gange truet med at gå i krig i Libanon, når krigen mod Hamas i Gaza er slut. Israel vil have Hizbollah væk fra grænsen i overensstemmelse med FN-Sikkerhedsrådets resolution 1701, som afsluttede Anden-Libanonkrig i 2006.

I går udtalte IDF at deres 36. division havde trukket sig ud af Gaza og indsat “for at uddybe sit beredskab til operationelle planer mod den nordlige fjende” – efter alt at dømme henvises der til truslen fra Hizbollah i Libanon.

Israel har udtalt at de ikke vil acceptere Hizbollah-terrorister langs grænsen, hvorfra de kan angribe israelere i lignende angreb som 7. oktober-massakren fra Gaza mod Syd-Israel.

Israel har længe advaret om at hvis ikke det internationale samfund tvinger Hizbollah væk fra grænsen med diplomatiske midler, vil Israel skride til handling for at beskytte sine indbyggere mod krig og terror.

I går udtalte libanesiske embedsmænd, at udenlandske diplomater har intensiveret deres diplomatiske bestræbelser på at genoprette roen langs grænsen mellem Israel og Libanon parallelt med de igangværende forhandlinger om at få flere gidsler frigivet fra Hamas-kontrolleret Gaza.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem