Search
Her ses Israels forsvarsminister Yoav Gallant tale med israelske soldater tæt på grænsen til Gaza, 19. oktober 2023. (Foto: Chaim Goldberg/Flash90)

Forsvarsminister Gallant: – IDF vil meget snart handle på nordfronten

Israels forsvarshær vil «meget snart» handle mod Hizbollah i Syd-Libanon, siger Israels forsvarsminister Yoav Gallant.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant, har for nylig holdt møde med israelske soldater tæt på grænsen til Gaza. Her fortalte han at flere soldater vil blive sendt til landets nordfront: – De vil meget snart gå til handling på nordfronten. Styrkerne i nord vil blive forstærket, udtaler Gallant ifølge nyhedsbureauet Reuters.

– Styrkerne som forlader [Gaza-området] vil blive flyttet mod nord, hvor de forbereder sig, udtaler Gallant.

Efter Anden Libanon-krig i 2006, har den Iran-støttet terrororganisation Hizbollah opbygget sig som stærk militær trussel mod den jødiske stat. Terrororganisationens militære opbygning er sket både på trods af en FN-resolution som krævede at Hizbollah ikke må operere i grænseområdet, og FN-styrker som har været udplaceret i området for at hindre en militær opbygning. Israel kræver at Hizbollah trækker sig tilbage, og truer med militær aktion, hvis terrororganisationen ikke trækker sig.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp