Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels ambassadør: – Politiken og venstrefløjen bidrager til stigende antisemitisme

Siden 7. oktober-massakren mod Israel er antisemitismen steget til uanede højder i verden. Jødiske samfund er truet og bange som aldrig før. (Foto: the kincaidibles, flickr)
- Det er en meget farlig udvikling for jøders sikkerhed, især set i lyset af den stigende antisemitisme i de seneste år i Europa. Desværre har venstrefløjen i Danmark ikke distanceret sig fra denne udvikling, skriver ambassadør Benny Dagan blandt andet i Berlingske.

Når raketterne regner ned over Israels indbyggere, eksploderer den globale antisemitisme – også i Danmark. Det er desværre det samme mønster vi har set i årtier. I 1970’erne var der ingen sikkerhedsforanstaltninger ved den jødiske skole, synagogen eller andre jødiske institutioner i Danmark. I dag bevogtes de alle af bevæbnet militær, politi, sikkerhedsvagter og andet. Anti-israelske kampagner er også antisemitisme – de to kan ikke adskilles. Jøderne forlader Europa – det gælder også Danmark. Det er værd at bemærke at vi i Danmark endnu ikke har et forskningscenter som kan monitorerer antisemitisme, vi har ikke indført en arbejdsdefinition i Danmark af hvad antisemitisme er og vi har heller ikke en handleplan som skal bekæmpe antisemitisme. Dvs at danske jøder er overladt til sig selv og har svært ved at få myndighedernes hjælp. Læs MIFFs artikel: – Akut behov for dansk forskningscenter i antisemitisme. – I Danmark har vi hverken en handleplan mod antisemitisme, en definition af hvad antisemitisme er eller et forskningscenter i antisemitisme, der er akut behov for at tage fat om roden på antisemitisme i Danmark, påpeger Maja Gildin Zuckerman, Ph.d., Antropolog og historiker, Postdoc, Copenhagen Business School.

Læs MIFFs artikel: Husk Holocaust – værn om Israel. Israel er det eneste sted i verden hvor jøder kan leve et jødisk liv uden frygt. Derfor bør vi værne om mindet om Holocaust og et stærkt Israel på samme tid.

En ud af fire hadforbrydelser begået i Europa i 2019 var rettet mod jøder. Rapporten omfatter Europa, Rusland og Centralasien – jøder udgør mindre end en procent af befolkningen i det geografiske område omfattet af rapporten. Læs rapporten HER.

Læs: MIFFs information fremhævet i Folketinget. Den 5. maj var der en større debat i Folketinget for og imod dansk bistand til de palæstinensiske selvstyremyndigheder.

Den 26. maj bragte Berlingske Tidende en kronik af Israels ambassadør i Danmark, Benny Dagan. Vi bringer kronikken her i sin fulde længde:

I løbet af 11 dage i maj 2021 gennemførte Hamas og Islamisk Jihad et terrorangreb, der aldrig er set større, mod Israel. Mere end 4.000 raketter blev affyret fra tætbebyggede beboelsesområder i Gaza, som bevidst går efter civile israelere i større byer. Det er krigsforbrydelser.

* Læs MIFFs artikel om raketangrebene mod Israels civilbefolkning HER.

* Læs MIFFs artikel: – Hvorfor har Abbas ikke fordømt raketangreb mod Israel og volden i Jerusalem? – PAs præsident Abbas burde have fordømt raketangrebene mod Israel, om ikke andet så blot for at adskille sig fra terrorgruppen Hamas, skriver Najat Al-Saied.

Disse terrorangreb har fundet sted midt i en omfattende israelsk og international indsats med hjælp fra EU til en værdi af hundrede millioner dollar, der effektivt skal sikre en forbedring af vand og elektricitet til glæde for borgerne i Gaza. Hamas udviste samme ligegyldighed over for sin egen befolkning i Gaza, da man 18. maj 2021 ødelagde en leverance af humanitær hjælp på vej til Gaza. Konvojen blev bombet.

Hamas og Islamisk Jihad er blevet massivt støttet af Iran med et kæmpe årligt tilskud på 100 millioner dollar, og alle tre advokerer offentligt for en kompromisløs strategi, der går på Israels udslettelse. Roden til denne strategi har intet at gøre med Israels nuværende politik, men generel modstand mod Israels eksistens som et nationalt jødisk hjemland. Dette er ikke bare en agenda, der er anti-Israel, men tydeligt en antisemitisk doktrin, som afspejles i Hamas’ charter. Dette blev bevist så sent som i denne uge, da én af grundlæggerne af Hamas, Mahmoud al-Zahar, gentog til Sky News i Storbritannien, at Hamas’ eneste mål er udslettelse af staten Israel, da der ikke er plads til jøderne.

* Læs MIFFs artikel: Gæt hvem betaler for Hamas’ raketter HER.

* Læs MIFFs artikel inkl. klippet med Sky News interview af Hamas-grundlægger Mahmoud al-Zahar HER.

USAs udenrigsminister Anthony Blinken relaterede direkte til situationen ved hans besøg i København i denne uge, da han sagde »at Israel har ret til at forsvare sig selv, og der er ingen sammenligning mellem en terrorgruppe, der uhæmmet affyrer raketter mod civile, og et land, som forsvarer sig selv«. Også EU og Danmark har anerkendt Israels ret til at forsvare sig selv.

Rent faktisk er Israels respons rettet mod at beskytte dets borgere, ramme Hamas’ militære evner og forhindre at Israels befolkning bliver ramt af terror i fremtiden. I modsætning til hvad der nogle steder hævdes, så bliver Hamas ikke styrket ved at angribe Israel. Der er ingen i Mellemøsten, der gør noget ekstra i disse dage for at vise deres støtte til Hamas, da man ved, at det er en radikal islamistisk organisation, som deler sin perverse vision med andre ekstreme organisationer: at tage magten ved at kuppe demokratiske processer eller ved at bruge vold, også mod dets egen befolkning.

Vold og terror
Hamas forsøgte at tage kontrollen med det palæstinensiske selvstyre og Vestbredden i år ved at deltage i de palæstinensiske valghandlinger. I sidste ende aflyste Mahmoud Abbas valget. Selvstyrets præsident var bange for at tabe til Hamas. Som ventet udnyttede Hamas derefter lejligheden i løbet af Ramadanen til at ty til vold og terror mod Israel. Det skete, mens Israel muliggjorde bøn for titusinder af mennesker hver dag ved Al-Aqsa moskeen i Jerusalem og samtidig arbejdede hårdt for at nedtrappe uro skabt af ekstreme muslimer.

* Læs MIFFs artikel: – Hamas “spekulerer i at forårsage civile dødsfald blandt palæstinenserne”. Hver eneste Hamas-raket er et brud på folkeretten, siger forsker Cecilie Hellestveit.

* Læs MIFFs artikel: – Palæstinensisk valg kan ende i Fatah-land, Hamas-stan og Israel. – Pres fra donorlandene som finansierer den palæstinensiske centrale administration tvinger PA-præsident Abbas til valg. Abbas satser på at terrorgruppen Hamas får parlamentet, mens han får præsidentembedet, skriver Hanna Ziadeh.

* Læs MIFFs artikel: Hamas anklager Abbas for et kup. Undtagelsestilstand i de palæstinensiske områder (PA) efter kommende palæstinensiske valg igen er blevet aflyst.

I løbet af det sidste årti har Mellemøsten oplevet ødelæggelse og elendighed i forbindelse med stigende magt til militante islamister. Lever man under nogen form for ekstremistisk islamisk styre i Mellemøsten, er resultatet altid det samme: armod og lidelse for befolkningen.

Mere end 400 af Hamas’ raketter affyret mod Israel endte med at eksplodere i Gaza, hvilket dræber masser af palæstinensere. Den militære Hamas-maskine udsætter sin egen befolkning for fare. Alt dette sker i stedet for at udnytte den massive mængde af cement og den enorme finansielle støtte, man i stedet kunne bruge på at bygge skoler, hospitaler eller støtte sin befolkning. Hamas’ militære projekt er understøttet af Iran og yderligere donationer fra ekstreme muslimske organisationer. Nogle af disse er også europæiske.

»Abraham Accords«
De arabiske lande, der har underskrevet »Abraham Accords«, har for længst indset, at fremtiden for deres befolkning skal være en anden. Fremtiden i regionen er afhængig af kompromiser, udvikling, uddannelse, kamp for klimaet, fremme af bæredygtig energi og sikring af fødevarer og vand. Og ikke mindst skal påvirkning fra radikale islamistiske komponenter stækkes. Landene bag de nye aftaler mellem Israel og arabiske lande repræsenterer politisk og religiøs nytænkning. De arabiske lande ser Israel som en legitim og vital partner i fremtidens Mellemøsten. Hamas og dets tilhængere vil ikke lykkes med at underminere denne udvikling.

*
Læs MIFFs artikler om Abrahamaftalerne HER.

* Læs MIFFs artikel – Palæstinensiske ledere har været «en fiasko» i 70 år. Tidligere saudiarabisk efterretningschef og prins kalder en spade for en spade i sin kritik af palæstinensiske ledere.

Efter at have virket i næsten fire år som ambassadør i København, er det min klare overbevisning, at Danmark har en dybdegående forståelse af den nye udvikling i Mellemøsten og oprigtigt forstår, hvilke udfordringer Israel bliver mødt med i en turbulent region. Den globale udvikling og sikkerhedsudfordringerne, der kommer fra Mellemøsten til Europa, har bidraget til denne forståelse. Truslerne, der kommer fra islamister og ikke demokratiske regimer i Syrien og Iran, har skabt permanent ustabilitet.

Jeg må dog sige, at jeg er stødt på folk og organisationer, som har haft svært ved at bryde gamle opfattelser og tankegange. Dagbladet Politiken er modstandere af Abraham Accords og har i stedet lanceret en fejlslagen kampagne, der skal stemple Israel som en apartheidstat. Dette så vi senest i forbindelse med Mette Frederiksens besøg i Israel i marts, hvor Politiken på lederplads råbte apartheid. Det minder mig om dengang, FN med dets uhyrlige resolution i 1975 sidestillede zionisme med racisme. Heldigvis blev denne resolution tilbagekaldt i 1991.


Politikens redaktører og skribenter har bidraget til en kampagne, det er ikke bare er anti-israelsk, men også antisemitisk. Politiken er selvfølgelig ikke i sig selv antisemitter, men når man ofte tillader indlæg, der er så ensidige i deres kritik af Israel, gyder det vandene for grupper, som ikke kan skelne mellem kritik af jøder og Israel. Et glimrende eksempel på dette er Politikens blåstempling af den nye rapport fra Human Rights Watch. Politiken har på intet tidspunkt nævnt, at forfatteren bag rapporten, Omar Shakir, er kendt for sin retorik om, at Israel ikke har ret til at eksistere.

* Læs MIFFs artikel med gennemgang af HRWs fejlbehæftede rapport.

Ligesom mange andre steder i Europa er tidens anti-israelske manifestationer direkte rettet mod jøder, hvilket vi også for nylig så med hærværk i Helsingør. Det samme sker også massivt på sociale medier. Det er en meget farlig udvikling for jøders sikkerhed, især også set i lyset af den stigende antisemitisme i de seneste år i Europa. Desværre har venstrefløjen i Danmark ikke distanceret sig fra denne udvikling.

Enhedslisten og SF, kendt for deres massive og vedvarende kritik af Israel og manglende fordømmelse af Hamas, stemte i Folketinget i denne uge endda for et forbud mod drengeomskæring, som reelt ville forbyde fremtidigt jødisk liv i Danmark. Heldigvis blev forslaget stemt ned af et mere fornuftigt flertal.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem