Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Gæt hvem betaler for Hamas-raketterne

Terrorgrupperne Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad elsker at fremvise deres raketter og våben i parader i Gaza. Raketterne leveres og finansieres i høj grad af den islamiske republik Iran, hvis mål det er at udslette Israel.
Hamas behøver ikke at bekymre sig om raketudgifterne - regningen er betalt.

Siden mandag 10. maj har terrorgrupperne Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad angrebet Israels civilbefolkning med langt over 3000 raketter. Raketterne som er af varierende kvalitet har alle som mål at dræbe flest muligt israelere. Nogle af raketterne er egenproduceret, andre er produceret i Iran og Syrien og smuglet ind i Gaza.

Uanset producent, er ALLE raketterne betalt af Iran, fortæller de to israelske eksperter Uzi Rubin og Tal Inbar. Eksperterne fortæller at Iran leverer eller betaler stort set alle raketterne, terrorgruppen Hamas har således altid stabil raketlevering og raketarsenalskriver Jerusalem Post.

Mange af raketterne som Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad angriber Israel med er billige at producere, men det er dyrt at smugle raketdelene ind i Hamas-kontrolleret Gaza fra Sinaihalvøen i Egypten, Sudan og andre lande.

Terrorgrupperne lægger ikke skjul på hvem hjælper dem:

Det anslås at Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad har 14.000 raketter i deres arsenal. De har således mange raketter tilbage at angribe Israel med – det gælder også langdistance raketter som både kan nå Tel Aviv og feriebyen Eilat som ligger 250 km fra Gaza.

At Iran forsyner terrorgrupperne med raketter er ikke en hemmelighed. Sådan sagde Hizbollah-leder Hassan Nasrallah som leder den libanesiske terrorgruppe med Iran-bånd 27. dec. 2020:

«De fleste våben, raketter og anlæg de palæstinensiske modstandsgrupper har i Gaza er leveres af Quds-styrken i Irans revolutionsgarde. Den islamiske republik brugte sine diplomatiske forbindelser med Sudan til at etablere en våbenfabrik for Gaza i Sudan».

Også Hamas-leder Ismail Haniyeh indrømmer at Iran støtter dem med penge og våben. Her er hvad han sagde til arabisk avis 21. maj 2020:

«Jeg vil især fremhæve den islamiske republik Iran som ikke har vaklet i deres økonomisk støtte til vores modstand både militært og teknologisk. Det er en del af republikkens strategi, som blev etableret af Imam Khomeini».

Iran har som Hamas et erklæret mål om at udslette Israel og bruger palæstinensiske terrorgrupper i deres kamp mod den jødiske stat. Derfor forsyner de deres allierede i Gaza, Libanon og Syrien – dermed trues Israel fra alle fronter.

Se i klippet hvordan Palæstinensisk Islamisk Jihad angriber Israel:

Palæstinensisk Islamisk Jihad har tidligere erkendt at de får direkte ordre fra Iran om at angribe Israel, med raketter som leveres af Iran.

Mens Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad raketter er relativt billige at producere, er det noget helt andet for Israels missilforsvar Iron Dome. Det koster omkring 600.000 kroner at nedskyde 1 Hamas-raket som angriber Israels civilbefolkning.

Under de nuværende raketangreb mod Israel, har Iron Dome nedskudt over 1200 raketter. Israels regning for at redde liv er enorm og til forskel for terrorgrupperne Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad bliver Israels regning ikke betalt af Iran.

Se de Iran-betalte Hamas-raketter i aktion:
Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem