Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Våbenhvile trådt i kraft – endelig fik Israels indbyggere en rolig nat

En bolig i Ashkelon fik store skader i et raketangreb 20. maj. Heldigvis blev kun en person lettere såret. (Foto: MDA)
Terrorgruppen Hamas fortsatte med at angribe Israels civilbefolkning helt frem til våbenhvilen trådte i kraft i nat.

I nat klokken 02:00 trådte våbenhvilen mellem Israel og terrorgruppen Hamas i kraft efter 11 dages raketangreb mod Israels civilbefolkning, skriver avisen Jerusalem Post.

Terrorgruppen Hamas har angrebet Israels civilbefolkning med mere end 4300 raketter under den seneste raketrunde mod Israel. 90% af raketterne blev nedskudt af Israels missilforsvar Iron Dome. 12 personer i Israel blev dræbt, over 335 blev såret, flere af dem kritisk. Derudover er tallene for de psykiske konsekvenser og antallet af israelere som får PTSD og angst af de gentagende raketangreb uoverskuelige.

Hver eneste Hamas-raket er en krigsforbrydelse. Hamas som har holdt Gazas indbyggere fanget i et brutalt terrorregime siden terrorgruppen tog kontrol over enklaven ved et blodigt kup i 2007, gør sig skyldig i krigsforbrydelser mod både Israels civilbefolkning og civilbefolkningen i Gaza som Hamas bruger som menneskelige skjolde når de angriber Israel fra boligområder i Gaza. 30% af Hamas’ raketter eksploderer i Gaza og dræber civile.

Hamas er inspireret af nazismen og har som deres erklærede mål at udslette Israel. Iran er Hamas’ store støttespiller som blandt andet finansierer terrorgruppens raketter. Læs HER.

En Hamas-terrorist er motiveret af Hamas-charteret. «Vores kamp mod jøderne er meget omfattende og alvorlig, og vil følgelig have brug for al den loyale støtte vi kan få, og senere må den blive efterfulgt af nye fremstød og forstærket af bataljoner fra den vidt forgrenede arabiske og islamiske verden indtil fjenderne er overvundet og Allahs sejer er et faktum,» skriver Hamas. Læs om Hamas HER.

De seneste 20 år har Hamas angrebet Israels civilbefolkning med i snit 2000 raketter hvert eneste år – vi hører ikke om raketangrebene i danske medier og var det ikke for MIFFs arbejde for Israel, ville danskerne ikke kende sandheden om rakettruslen mod Israel.

Hamas i flere år holdt israelere fanget i Gaza og holdes fortsat fanget. Sådan skrev MIFF i april 2020: Hamas kræver 250 fanger løsladt for information om savnede israelere. – læs HER.

De senere år har Hamas’ taktik blandt andet været at angribe Israel med raketter hver gang de vil have flere penge fra Qatar, efterfølgende bliver der bogstaveligt talt båret kufferter fyldt med millioner af dollars ind i Gaza til Hamas og pengene går ikke til de civile i enklaven som lider under Hamas’ terrorregime – pengene går i stedet til at bygge flere angrebstunneller ind i Israel, rekrutterer flere Hamas-terrorister til deres terrorhær og flere raketter som de kan angribe Israel med. Hamas har nu også langdistance raketter med en rækkevidde på mindst 250 km – raketterne kan nå helt til den israelske ferieby Eilat.

Under den seneste raketrunde mod Israel, forsvarede Israel sig med flere luftangreb mod Hamas’ militære mål, flere ubemandede luftfartøjer kredsede over Gaza, klar til at forsvare Israels civilbefolkning ved raketangreb.

I forbindelse med den netop indgået våbenhvile, har Israel gjort det klart at ét raketangreb mod Israel, er ét angreb for meget vil få blive besvaret.

Hamas angreb Israel med omkring 40 raketter lige før våbenhvilen trådte i kraft, 90% af raketterne eksploderede i åbne områder, de øvrige raketter blev nedskudt af Israels missilforsvar Iron Dome som under den seneste raketrunde mod Israel formåede at nedskyde 92% af Hamas-raketterne.

Mens Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad’ raketter er relativt billige at producere, er det noget helt andet for Israels missilforsvar Iron Dome. Det koster omkring 600.000 kroner at nedskyde 1 Hamas-raket som angriber Israels civilbefolkning.

Heldigvis fik Israels indbyggere lov til at sove i nat – der har ikke været raketangreb mod Israel siden våbenhvilen trådte i kraft. Det israelske forsvar (IDF) følger udviklingen tæt og israelerne må nu gerne forlade beskyttelsesrummene.

IDF har fortsat ekstra tropper klar i den sydlige kommando, hvis Hamas angriber igen.

IDF har ødelagt over 100 km af Hamas underjordiske tunneller og angrebstunneller som udgør en reel trussel mod Israels sikkerhed. Det koster Hamas flere millioner kroner at grave 1 km angrebstunnel – hvor mange boligblokke, infrastruktur og jobs kunne Hamas mon have skabt for indbyggerne i Gaza for de penge?

En Hamas raket koster det samme som 50 Corona-vacciner, hvor mange vacciner kunne Hamas mon købe til palæstinenserne i Gaza for de 4000 raketter de har angrebet Israel med de sidste 11 dage?

IDF har ramt flere af Hamas’ militære mål under flere forsvarsangreb i Gaza City, Khan Yunis og Rimal. IDF ødelægge også flere af terrorgruppens raketudskydningsramper ved 570 luftangreb rettet mod Hamas’ raketarsenaler og rakertaffyringsramperne som Hamas har placeret blandt enklavens civilbefolkning. IDF har ramt 340 raketlanceringsinfrastruktur – fx affyringsgrave, 230 jord-til-jord-raketter og 70 multi-tønde raketkastere. Yderligere 35 angreb mod Hamas’ mortergranater.

IDF har skadet Hamas’ evne til at udvikle og producere våben, IDF har ødelagt Hamas værksteder og forskningscentre, hvoraf nogle var designet til opgradering Hamas’ våben.

IDF ramte også flere bygninger med Hamas militære aktiver – blandt andet 10 af Hamas’ regeringskontorer, 11 interne sikkerhedsmål og fem banker som administrerer dem mange millioner som Hamas får fra udlandet til at begå terrorangreb mod Israel. IDF har desuden ramt flere af Hamas’ kommandolokaler, nogle af dem var placeret i højhuse som blev ødelagt.

IDF har elimineret 25 højtstående Hamas-embedsmænd og omkring 200 agenter som tilhører Hamas og terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad, som også finansieres af blandt andet Iran.

Spørgsmålet er nu hvor længe der vil gå inden Hamas igen angriber Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem