Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Israel har ikke ret til at eksistere

Mahmoud al-Zahar er en af terrorgruppen Hamas' grundlæggere - her under interviewet med Sky News 24. maj 2021. (Foto: Skærmdump Sky News)
Danske journalister burde tale med Hamas-grundlægger inden de udtaler sig om terrorgruppen.

Mahmoud al-Zahar er en af grundlæggerne af terrorgruppen Hamas som har holdt indbyggerne i Gaza i sit jerngreb siden 2007 efter terrorgruppen gennemførte et blodigt kup mod Fatah som havde haft kontrollen der siden Israel forlod Gaza i 2005. Hamas står blandt andet på EUs terrorlisten. Hamas støttes Sådan står der blandt andet i Hamas

Hamas står blandt andet på EUs terrorlisten og støttes både økonomisk, med våden og ideologisk af Iran. Derudover får Hamas millioner af dollars fra blandt andet Qatar. Læs: Gæt hvem betaler for Hamas-raketterne. Hamas behøver ikke at bekymre sig om raketudgifterne – regningen er betalt.

Hamas afviser Oslo-aftalerne, en to-statsløsning og anerkender ikke Israels ret til at eksistere. En Hamas-terrorist er motiveret af Hamas-charteret. «Vores kamp mod jøderne er meget omfattende og alvorlig, og vil følgelig have brug for al den loyale støtte vi kan få, og senere må den blive efterfulgt af nye fremstød og forstærket af bataljoner fra den vidt forgrenede arabiske og islamiske verden indtil fjenderne er overvundet og Allahs sejer er et faktum,» skriver Hamas.

Hamas-pagten (Hamas-charteret – læs mere HER, vedtaget 18. august 1988. «Som en jødisk stat med en jødisk befolkning står Israel imod Islam og muslimer,» erklærer Hamas. Deres mål er at udslette Israel og erstatte verdens eneste jødiske stat med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Det ultimative mål er at «løfte Allahs banner over alle ting». Læs om Hamas HER.

Nu har Mahmoud al-Zahar givet et sjældent interview til britiske Sky News. I interviewet siger han at Israel ikke har ret til at eksistere og at Hamas’ strategi er at angribe civile i Israel.

Også Hamas’ talsmand har kaldt en spade for en spade i sit interview med Sky News:

Interviewet med Hamas’ grundlægger kom i kølvandet på våbenhvilen mellem Israel og terrorgruppen Hamas. Det var Sky News Mellemøst-korrespondent Mark Stone som stillede spørgsmålene til Hamas’ grundlægger i hans hjem i Gaza.

Læs om våbenhvilen HER.

Al-Zahar siger «Hamas vandt krigen» og at de vandt den takket være deres evne til at skyde mange raketter mod tæt befolkede civile områder i Israel.

– Det nye elementet i den seneste kamprunde er hvordan modstandsbevægelsen, særligt i Gaza, har formået at angribe israelske mål, inklusiv de mest befolkede områder i det israelske civilsamfund. Hvor længe israelerne vil acceptere det tror jeg er spørgsmålet, siger han.

Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad – de to største terrorgrupper i Gazastribe, affyrede over 4300 raketter mod Israel i løbet af de elleve dage kamphandlingerne stod på. De intensive raketangreb mod Israel, betød at israelere som bor tæt på Gaza nærmest måtte bo døgnet rundt i beskyttelsesrum eller flygte til andre dele af landet. I byen Ashkelon opholdt mange af byens 150.000 indbyggere sig i beskyttelsesrum i mere end ti dage i træk.

Den britiske journalist utfordret al-Zahar på at Hamas avfyrer raketter mot sivilbefolkningen i Israel – og at de skyter fra sivile områder på Gaza.

– I affyrer raketter fra civile områder her i Gaza mod civilbefolkningen i Israel. Det er ikke acceptabelt, det er krigsforbrydelser, siger Stone.

Al-Zahar afviser beskyldningerne om at Hamas sætter palæstinensernes liv i fare i Gaza.

– Ikke en eneste raket blev affyret fra civile områder. Vi [affyrede] de fleste raketter fra grænsen, påstår al-Zahar overfor den britiske journalist.

– Men det er ikke sandt, er det vel? Fordi vi har set klip af raketter som affyres fra befolkede områder i Gaza by mod israelske samfund, siger Stone.

– Det er ikke mod israelske samfund. Det er mod israelsk okkupation. Det er mod israelsk aggression, svarer al-Zahar i interviewet.

I alt blev 13 israelere i Israel dræbt ved raketangrebene fra Gaza, inklusiv en 5-årig dreng fra byen Sderot – læs HER og en 16-årig arabisk israelsk pige og hende far fra den blandede by Lod – læs HER. Tolv af ofrene var civile, et offer var en israelsk soldat. Over 335 blev såret, flere af dem kritisk. Derudover er tallene for de psykiske konsekvenser og antallet af israelere som får PTSD og angst af de gentagende raketangreb uoverskuelige, det samme er de omfattende ødelæggelser i flere israelske byer.

Læs: To danske kvinder fortæller om livet med Hamas-raketter. Terrorgruppen Hamas har angrebet Israels civilbefolkning med raketter i 20 år og de rammer alt og alle – også danskerne som lever i landet.

Læs også: Våbenhvile trådt i kraft – endelig fik Israels indbyggere en rolig nat. Terrorgruppen Hamas fortsatte med at angribe Israels civilbefolkning helt frem til våbenhvilen trådte i kraft i nat.

Ifølge Hamas blev mindst 243 palæstinensere dræbt, inklusiv flere mindreårige. Hamas adskiller ikke mellem medlemmer af terrorgrupper og civile – dvs. at Hamas’ tal dækker både civile tab og dræbte terrorister. Ifølge det israelske forsvar er flertallet af de dræbt terrorister. De siger også at mange palæstinensere blev dræbt af fejlaffyrede Hamas-raketter som var møntet på civile i Israel og i stedet eksploderede i Gaza – læs HER. Flere hundrede Hamas-raketter er eksploderet i Gaza.

Sky News journalisten spurgte også hvorfor Hamas bruger hundredvis af millioner kroner på militær infrastruktur – eksempelvis store netværk af tunneller, i stedet for at bruge pengene på Gazas fattige befolkning. Al-Zahar svarer at de gør det for at «beskytte sig mod israelsk aggresion».

Hamas har bygget et enormt netværk af tunneller på 150 km igennem Gaza. Det israelske forsvar siger at de har formået at ødelægge over 100 kilometer af «metroen» som netværket kaldes.

I interviewet bliver al-Zahar også spurgt om Israel har ret til at eksistere.

– Nej. Hvorfor? Hvorfor? Du kommer fra Amerika og du tager mit hus. Du kommer fra Storbritannien og du tager min brors hus. Det er en bosættelse. Du er ikke indbygger. Vi ejer det. Det er arabisk jord. Det er kendt som et islamisk område, et velkendt islamisk område, siger Hamas-grundlæggeren.

Det al-Zahar ikke fortæller er at flertallet af jøder i Israel stammer fra arabiske og muslimiske lande. 99 procent af jøderne i arabiske lande er i løbet af de seneste 80 år, enten blevet myrdet eller fordrevet fra deres hjemlande efter flere tusind år – læs HER. De fleste af dem endte op i Israel.

al-Zahar fortæller heller ikke at jøderne har flere tusind års historie i Israel – læs HER.

På spørgsmålet om mulighed for fredsforhandlinger med Israel svarer al-Zahar at spørgsmålet er irrelevant.

For nylig skrev den norske journalist Fredrik Græsvik på TV2 Norge at Hamas ikke ønsker at udslette Israel, men at de er pragmatiske og vil acceptere Israels grænser. Hvem tror du kender Hamas bedt – Græsvik og en af Hamas’ grundlæggere?

Se interviewet med al-Zahar i britiske Sky News:Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem