IDF: Palæstinensisk familie blev dræbt af Hamas-raket

Omkring 700 af de 4000 raketter som terrorgruppen Hamas har angrebet Israels civilbefolkning med i nuværende angrebsrunde er eksploderet i Gaza.
Mange af raketterne som terrorister i Gaza angriber Israels civilbefolkning med, eksploderer i Gaza og forårsager civile tab der. (Illustrasjonsfoto: Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Det israelske forsvar siger at eksplosionen som dræbte 8 familiemedlemmer i Gaza under den første dag med kamphandlinger, blev forårsaget efter fejl i raketangreb rettet mod Israels civilbefolkning – ikke et israelsk luftangreb, skriver Times of Israel.

Talsmann for forsvaret, Jonathan Conricus, fortæller at raketten blev affyret fra Gaza, men ikke ramte Israel, i stedet eksploderede raketten i Gaza og «dræbte næsten en hel familie».

Sundhedsmyndighederne i Gaza, som styres af terrorgruppen Hamas (Hamas har haft al kontrol over Gaza siden de tog magten over enklaven i et blodigt kup i 2007), lagde som ventet skylden for dødsfaldende på Israel. Flere internationale medier har som både danske og norske medier også beskyldt Israel for Hamas’ fejlslagende raketangreb møntet på civilbefolkningen i Israel. Nu har det israelske forsvar undersøgt hændelsen og fundet frem til at det ikke var Israels forsvar af sine indbyggere som dræbte familien.

Ifølge højtstående militær officer viser undersøgelser at Israel ikke bombede området da familiemedlemmerne blev dræbt – derfor kan de ikke være blevet dræbt af israelsk luftangreb som svar på Hamas’ raketangreb. Omkring 700 af de knap 4000 raketter som terrorister har angrebet Israels civilbefolkning med under den nuværende angrebsrunde, er eksploderet i Gaza. Flere civile palæstinensere er blevet dræbt af Hamas’ raketter. Det vides ikke med sikkerhed hvor mange er døde.

Terrorgruppen Hamas har i snit angrebet Israels civilbefolkning med 2000 raketter hver eneste år i 20 år, flere af dem er også eksploderet i Gaza og medført civile tab i enklaven. Intet kan retfærdiggøre angreb på civile og Hamas gør sig både skyldig i krigsforbrydelser mod Israels indbyggere og Hamas’ egen befolkning i Gaza som de bruger som levende skjolde. Flere hundrede af Hamas’ raketter eksploderer i Gaza og dræber civile. Hvor mange raketangreb ville vi mon acceptere mod danske byer før vi ville kræve at Danmark forsvarer os mod raketangreb?

I 2019 blev Israel beskyldt af Amnesty International for at have bombet et civilt kontor i Gaza, men en amerikansk journalist var vidne til hvad der skete:

«Israel ramte ikke bygningen. Det var et fejlangreb fra Gaza. Jeg stod på den anden siden af gaden mens det skete», skrev journalisten. Amnesty skrev senere at der var modstridende meldinger, men beklagede aldrig deres fejl.

Amnesty taget i blank løgn – læs her

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMIFF havde en rækkevidde på over to millioner på én uge
Næste artikelTo danske kvinder fortæller om livet med Hamas-raketter
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise