Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Hvorfor har Abbas ikke fordømt raketangreb mod Israel og volden i Jerusalem?

Mange af raketterne som terrorister i Gaza angriber Israels civilbefolkning med, eksploderer i Gaza og forårsager civile tab der. (Illustrationsfoto: Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com)
- PAs præsident Abbas burde have fordømt raketangrebene mod Israel, om ikke andet så blot for at adskille sig fra terrorgruppen Hamas, skriver Najat Al-Saied.

MIFF har tidligere bragt Najat Al-Saieds kommentarer fra israelske medier. Læs artiklerne HER.

Al-Saied er en saudiarabisk-amerikansk og uafhængig akademisk forsker med speciale i politisk kommunikation og samfundsudvikling baseret på produktivitet frem for religion og race.

Flere TikTok klip hvor palæstinensere filmede hvordan de angreb medlemmer af den jødiske, ortodokse organisation Lehava – blandt andet et angreb mod to drenge ved Jerusalems letbane, fik medlemmer af Lehava til at svare igen på angrebene. Der er ofte spændinger i Israels hovedstad og under Ramadan-måneden stiger de yderligere. Palæstinensere har været i sammenstød med israelsk politi og beskyldt dem for at forhindre dem i at samles på trapperne ved Damaskusporten i byens gamle bydel med barrierer. Vold på begge sider skal fordømmes, især af israelske og palæstinensiske myndigheder, skriver Al-Saied i avisen Israel Hayom.

Læs mere om hvordan de palæstinensiske myndigheder har opildnet til volden i Jerusalem HER.

Angreb mod uskyldige jøder er ikke blevet fordømt i Gaza. Heller ikke det brutale angreb af en jødisk kvinde som gik tur med sin hund – tværtimod, terrorister i Gaza angreb israelske civile ved at affyre mindst 45 raketter ind i Syd-Israel – læs mere om de seneste raketangreb mod Syd-Israel HER. Flere tusind israelske børn, kvinder og mænd måtte igen, igen løbe i beskyttelsesrum. Siden 2001 er flere tusind raketter blevet affyret ind i Syd-Israel af terrorister i Gaza, mange af de israelske indbyggere i Syd-Israel lider af psykiske lidelser som eksempelvis PTSD og angst.

Israel gengældte de seneste raketangreb ved at bombe terrorgruppen Hamas’ militære mål i Gaza. Hamas står blandt andet på EUs terrorliste. Hamas har kontrollen og ansvaret for Gaza – intet sker i enklaven uden terrorgruppens godkendelse. Hamas har som sit erklæret mål at udslette Israel. Hamas finansieres af Iran og udgør en reel trussel mod Israels sikkerhed – læs mere om terrorgruppen HER. Med de seneste raktangreb fra Gaza, ville Hamas udnytte den eskalerende vold i Øst-Jerusalem og derfor gav de rivaliserende terrorgrupper i Gaza grønt lys til også at affyre raketter ind i Israel. Alligevel var de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Abbas tavs – han fordømte ikke angrebene mod civile israelere, til trods for at PA år efter år modtager flere milliarder kroner fra donorlande, blandt dem også Danmark. Læs mere om dansk PA-hjælp og hvordan PA misbruger den til eksempelvis at udbetale store summer til terrorister med israelske liv på samvittigheden HER.

Abbas burde have fordømt palæstinensisk vold mod israelsk politi, retsbygningen i byen og smadring af sikkerhedskameraer, påpeger Al Saied. Abbas burde have vist at han ikke er som Hamas og burde have fordømt de mange raketangreb mod israelske byer af terrorgrupper i Gaza som støttes af Hamas, men det gjorde han heller ikke. Det er svært at vurdere hvordan vi bør fortolke den eskalerende palæstinensiske vold. Er målet at udsætte det palæstinensiske valg i næste måned (opdatering: Abbas har besluttet at udsætte valget – læs HER), er målet at forstyrre Israels IDF-chef Aviv Kohavis besøg i Washington hvor truslen fra Iran, deres atomprogram og militære forankring i regionen skal diskuteres? Læs mere om Iran HER.

Til forskel for Abbas, fordømte Jerusalems borgmester Moshe Lion de voldelige optøjer som har plaget hovedstaden i et interview med 103FM Radio. Han fordømte også Lehavas demonstration. Jerusalems viceborgmester Fleur Hassan-Nahoum fordømte også volden fra Lahava som forstyrre politiets arbejde med at dæmpe gemytterne.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu sagde blandt andet: “Vi vil sikre at lov og orden respekteres… nu kræver vi overholdelse af loven, og jeg opfordrer til ro fra alle sider.”

Al-Saied tilføjer at Abbas forventer at blive behandlet som præsident af en uafhængig stat, men opfører sig ikke som en statsmand og bør derfor ikke blive behandlet som sådan. I lækket klip fra et møde i Fatahs centralkomite den 19. april, forbandede Abbas adskillige lande og brugte bandeord som ikke bør komme fra en præsident. Abbas forbandede Kina som donerede 100.000 doser af deres vaccine til palæstinenserne – læs HER. Abbas forbandede USA, selvom de har støttet Abbas’ mislykkede regering med mange millioner dollars. Abbas forbandede også alle arabiske lande – til trods for de mange milliarder dollars som de har brugt på at støtte palæstinenserne – læs mere om Saudi-Arabien HER, Emiraterne og Bahrain HER.

Gaza-striben har til sammen omkring to millioner indbyggere, Judæa og Samaria (Vestbredden) omkring tre millioner. Helt siden 2007 har Palæstina de-facto været delt i to. Terrorgruppen Hamas har fuld kontrol over Gaza-striben, mens Fatah-bevægelsen styrer de palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) i Judæa og Samaria (Vestbredden). Palæstina har i dag to præsidenter, to premierministre, en lovgivning som er ude af funktion og har været ude af stand til at afholde valg – læs mere HER. Palæstina opfylder således ikke folkerettens betingelser for at blive anerkendt som en stat – læs mere HER. Præsident for PA er Mahmoud Abbas.

Læs hvorfor “Palæstina” er en fantasistat HER.

Læs mere om hvordan Fatah opildner til terror HER.

Som den saudiarabiske prins, Bandar bin Sultan som også har været landets efterretningschef sagde i et interview med den saudiarabiske TV kanal al-Arabiya i 2020: – Palæstinensiske ledere har været «en fiasko» i 70 år. Læs interviewet HER.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem