IDF frygter øget terror efter udsættelse af PA-valg kombineret med Ramadan og Jerusalems dag

IDF frygter at PA-præsindet Abbas' udsættelse af palæstinensisk valg, Ramadan og Jerusalems dag vil "inspirerer" terrorister til at begå terrorangreb mod israelere. Imens kæmper to 19-årige israelske terrorofre for livet efter terrorangrebet i går.
Israelsk sundhedsmandskab henter de tre sårede efter terrorangrebet søndag 2. maj. (Foto: Magen David Adom)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Den stigende vold og terror i Judæa og Samaria (Vestbredden) kommer ikke som en overraskelse for Israels sikkerhedstjenester, skriver avisen Israel Hayom.

Israels forsvar (IDF) har i flere uger forberedt sig på muligheden for selvmordsterrorangreb. Samtidigt stiger frygten også for copycat-terrorangreb efter terrorangrebet i går ved Tapuach Junction (Judæa og Samaria) mod tre 19-årige drenge (to af dem er alvorligt såret og lægerne på Beilinson Hospital i Petah Tikva kæmper for deres liv). Drengene blev skudt af terrorister i forbikørende mens de ventede ved et busstop og knivangrebet, hvor en kvindelig terrorist forsøgte at angribe israelske soldater.

Der er flere årsager til at spændingerne er stigende:

De palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Mahmoud Abbas, besluttede torsdag at udsætte det kommende palæstinensiske valg, planlagt til afholdelse 22. maj. Abbas’ beslutning har forårsaget meget krads kritik fra EU – læs mere HER.

 EUs udenrigschef, Josep Borrell, sagde blandt andet i en erklæring:

»En dyb skuffelse,«

»Vi opfordrer på det kraftigste til, at alle palæstinensiske aktører genoptager drøftelser med andre fraktioner, efter at sådanne møder har været en succes i de seneste måneder. En ny dato for et valg må straks fastsættes,«

Abbas fra sin side, beskylder Israel for at være årsagen til hans beslutning om at udsætte det første palæstinensiske valg som skulle være afholdt siden 2006. Israel har sagt nej til at lade palæstinensere som bor i Øst-Jerusalem stemme ved PA valget. i virkeligheden skyldes Abbas’ beslutning hans frygt for at terrorgruppen Hamas som har haft kontrollen over Gaza siden 2007, vil vinde valget. Læs mere HER om hvorfor det er heldigt for PA at de altid kan lægge skylden på Israel hvis PA-valget ikke gennemføres.

Ud over udsættelsen af ​​PA-valget er vi inde i Ramadan måneden som altid giver stigende spændinger i Israel. Den fjerde uge af Ramadan som falder i næste uge, er altid den sværeste tid ud fra et sikkerhedsmæssigt aspekt. I år falder ugen sammen med Jerusalems dag. Derfor forventer israelske sikkerhedstjenester at gå meget spændte dage i møde.

IDF har endnu ikke øget antallet af styrker i Judæa og Samaria, fordi yderligere styrker allerede var indsat i starten af ​​Ramadan. Men IDF frygter at “vellykkede” terrorangreb hvor terrorister vil dræbe eller sår israelere – vil inspirere flere potentielle terrorister til at gøre det samme. Derfor vil IDF at øge sin tilstedeværelse ved større veje og kryds.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise