Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

IDF frygter øget terror efter udsættelse af PA-valg kombineret med Ramadan og Jerusalems dag

Israelsk sundhedsmandskab henter de tre sårede efter terrorangrebet søndag 2. maj. (Foto: Magen David Adom)
IDF frygter at PA-præsindet Abbas' udsættelse af palæstinensisk valg, Ramadan og Jerusalems dag vil "inspirerer" terrorister til at begå terrorangreb mod israelere. Imens kæmper to 19-årige israelske terrorofre for livet efter terrorangrebet i går.

Den stigende vold og terror i Judæa og Samaria (Vestbredden) kommer ikke som en overraskelse for Israels sikkerhedstjenester, skriver avisen Israel Hayom.

Israels forsvar (IDF) har i flere uger forberedt sig på muligheden for selvmordsterrorangreb. Samtidigt stiger frygten også for copycat-terrorangreb efter terrorangrebet i går ved Tapuach Junction (Judæa og Samaria) mod tre 19-årige drenge (to af dem er alvorligt såret og lægerne på Beilinson Hospital i Petah Tikva kæmper for deres liv). Drengene blev skudt af terrorister i forbikørende mens de ventede ved et busstop og knivangrebet, hvor en kvindelig terrorist forsøgte at angribe israelske soldater.

Der er flere årsager til at spændingerne er stigende:

De palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Mahmoud Abbas, besluttede torsdag at udsætte det kommende palæstinensiske valg, planlagt til afholdelse 22. maj. Abbas’ beslutning har forårsaget meget krads kritik fra EU – læs mere HER.

EUs udenrigschef, Josep Borrell, sagde blandt andet i en erklæring:

»En dyb skuffelse,«

»Vi opfordrer på det kraftigste til, at alle palæstinensiske aktører genoptager drøftelser med andre fraktioner, efter at sådanne møder har været en succes i de seneste måneder. En ny dato for et valg må straks fastsættes,«

Abbas fra sin side, beskylder Israel for at være årsagen til hans beslutning om at udsætte det første palæstinensiske valg som skulle være afholdt siden 2006. Israel har sagt nej til at lade palæstinensere som bor i Øst-Jerusalem stemme ved PA valget. i virkeligheden skyldes Abbas’ beslutning hans frygt for at terrorgruppen Hamas som har haft kontrollen over Gaza siden 2007, vil vinde valget. Læs mere HER om hvorfor det er heldigt for PA at de altid kan lægge skylden på Israel hvis PA-valget ikke gennemføres.

Ud over udsættelsen af ​​PA-valget er vi inde i Ramadan måneden som altid giver stigende spændinger i Israel. Den fjerde uge af Ramadan som falder i næste uge, er altid den sværeste tid ud fra et sikkerhedsmæssigt aspekt. I år falder ugen sammen med Jerusalems dag. Derfor forventer israelske sikkerhedstjenester at gå meget spændte dage i møde.

IDF har endnu ikke øget antallet af styrker i Judæa og Samaria, fordi yderligere styrker allerede var indsat i starten af ​​Ramadan. Men IDF frygter at “vellykkede” terrorangreb hvor terrorister vil dræbe eller sår israelere – vil inspirere flere potentielle terrorister til at gøre det samme. Derfor vil IDF at øge sin tilstedeværelse ved større veje og kryds.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem