– Heldigt for PA at de altid kan lægge skylden på Israel hvis valget ikke gennemføres

PAs præsident Abbas er under stigende pres fra Egypten og Jordan forud for det kommende palæstinensiske valg, den letteste udvej for Abbas vil være at lægge skylden på Israel, skriver Daniel Siryoti.
PA-præsident Mahmoud Abbas. (Foto: Facebook)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det er stadig uvist om palæstinensernes første planlagte valg siden 2005 bliver til noget, skriver Daniel Siryoti, korrespondent i avisen Israel Hayom i arabiske- og mellemøstlige anliggender.

Der er mange grunde til at være bekymret over det kommende palæstinensiske valg Fatah-bevægelsen er brudt op i tre partier, over for dem står den samlede liste i terrorgruppen Hamas som har kontrollen over Gaza og har som deres erklæret mål at udslette Israel. Hamas får desuden også støtte fra terrorgruppen palæstinensisk islamisk Jihad, hvis repræsentanter boykotter valget. Meningsmålingerne tegner et dystert billede for Fatah og deres leder Mahmoud Abbas, det gælder både det kommende parlamentsvalg og præsidentvalget. Ifølge Siryoti kan det ende med at Abbas meddeler det internationale samfund, at et valg er meningsløst, medmindre Israel lader dem afholde valget i Øst-Jerusalem.

Læs mere om Fatah bevægelsen HER. Læs mere om terrorgruppen Hamas HER. Læs mere om terrorgruppen palæstinensisk islamisk jihad HER.

Læs også: – Palæstinensisk valg kan ende i Fatah-land, Hamas-stan og Israel. – Pres fra donorlandene som finansierer den palæstinensiske centrale administration tvinger PA-præsident Abbas til valg. Abbas satser på at terrorgruppen Hamas får parlamentet, mens han får præsidentembedet, skriver Hanna Ziadeh.

Siryoti understreger at det ikke er tilfældigt at højtstående PA-embedsmænd som udenrigsminister Riyad al-Maliki er begyndt at beskylde Israel for at torpedere PA-valget gennem forskellige forbud. Beskyldningerne mod Israel kommer efter, at Israel afviste PA’s centrale valgkommissions anmodning om at oprette meningsmålinger i Øst-Jerusalem. Palæstinenserne påstår også at Israel har underrettet europæiske valgovervågere om at de ikke vil lade dem få adgang til PAs selvstyreområder grundet Corona-restriktioner.

Mange PA-embedsmænd indrømmer åbent, at en annullering af det kommende valg og at skyde skylden på Israel giver Abbas en vej ud af den kattepine han har bragt sig selv i, og beholde magten så han kan fortsætte med at styre befolkningen i sine selvstyreområder med et jernhånd – ligesom han har gjort de sidste 15 år, samtidigt med at han tørre skylden af på Israel og giver det internationale samfund flere grunde til at kritisere Israel.

I lukkede samtaler fortæller de selv samme embedsmænd, at situationen er meget mere kompliceret og at Israels afvisning af PA-valgkommissionens anmodning er en livline for Abbas.

Det er ikke kun Israel som er bekymret for at terrorgruppen Hams vinder valget. For nylig har der været flere rapporter fra Ramallah om besøg af højtstående delegationer af egyptiske og jordanske efterretnings- og sikkerhedsapparater – de lægger pres på Abbas om at han skal annullere valget.

Presset fra jordanske og egyptiske sikkerhedsembedsmænd som er bekymrede over den magt som terrorgruppen Hamas står til at få i PA kombineret med præsident Bidens og hans regerings manglende interesse for PA-valget og den omstændighed at Abbas’ “demokratiske gestus” ikke vækker begejstring i USA, er ifølge Siryorti også en medvirkende faktor for Abbas’ mulige beslutning om at annullere valget. Trods “palæstinensernes beslutsomhed om at afholde valg”, vil det ifølge Siryoti ikke give mening at afholde det, hvis palæstinenserne i Øst-Jerusalem ikke kan stemme.

Det er nu heldigt at palæstinenserne altid har Israel, de kan skyde skylden på, så de ikke behøver at tage ansvar for deres politiske beslutninger, slutter Siryoti.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel– Akut behov for dansk forskningscenter i antisemitisme
Næste artikel36 raketter affyret fra Gazastriben
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise