Emiraterne og Bahrain har skåret kraftigt i UNRWA-bistand

UNRWA bekræftet rapport viser at UAE og Bahrain skar deres UNRWA-bistand ned fra 50 mio. dollars årligt til 1 mio. dollars i 2020.
15. september underskrev Israels premierminister Benjamin Netanyahu normaliseringsaftaler (Abrahamaftalerne) med Emiraternes udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrains udenrigsminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump underskrev på vegne af USA som støttespiller af aftalerne. (Foto: Twitter)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Emiraterne (UAE) og Bahrain har skåret kraftigt i deres UNRWA-bistand (FNs organ for palæstinenserne) efter de indgik Abrahamaftalerne med Israel. Beslutningen er muligvis “hævn” efter palæstinensernes voldsomme fordømmelse af normaliseringsaftalerne med Israel, ifølge den israelske nyhedskanal N-12. Nyheden gengives også af avisen Times of Israel.

Læs om Abrahamaftalerne HER.

Læs: Arabiske lande har skåret kraftigt ned i økonomisk støtte til palæstinenserne. Pengene strømmer ikke længere ind i de palæstinensiske selvstyremyndigheders pengekasse.


Læs også: – Vores arabiske brødre har svigtet os. Palæstinenserne er meget skuffede over at Den arabiske liga ikke støtter dem.

Ifølge den israelske NGO Center for Near East Policy Research, gav UAE 53 mio. dollars til UNRWA i 2018, 51 mio dollars i 2019 og blot 1 mio. dollars i 2020.

UNRWA bekræftet informationen over for N-12.

Ifølge har Bahrain også skåret ned i deres UNRWA-bistand, men der er ingen information om beløbene.

Efter UAE og Bahrain indgik Abrahamaftalerne med Israel sidste efterår, rasede palæstinenserne aftalerne som de kaldte for en “kniv i ryggen” og “forræderi.”

De palæstinensiske ambassadører i UAE og Bahrain blev kladt hjem efter af Golfstaterne meddelelse at de ville normaliserer båndene med Israel. Kort efter vendte de palæstinensiske ambassadører dog tilbage uden postyr.

Under USAs tidligere præsident Donald Trump stoppede USA deres UNRWA-bistand, UNRWA fik derved et årligt underskud på 200 mio. dollars.

I januar meddelte Washingtons midlertidige FN-udsending, Richard Mills, at USAs nye præsident Joe Biden ville “gendanne amerikanske bistandsprogrammer, der understøtter økonomisk udvikling og humanitær hjælp til det palæstinensiske folk” uden at nævne UNRWA. Læs mere HER.

Læs hvordan dansk UNRWA-bistand misbruges HER.Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise