– Vores arabiske brødre har svigtet os

Palæstinenserne er meget skuffede over at den Arabiske liga ikke støtter dem.

Den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas har opgviet og indset at han ikke får støtte fra den Arabiske liga. (Foto: OIC)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Palæstinenserne har regeret med vrede og dyb skuffelse efter Den arabiske liga har nægtet at fordømme aftalen om normalisering af forholdet mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater, skriver avisen Jerusalem Post.

Som MIFF skrev torsdag, blev det stort politisk nederlag for palæstinenserne onsdag, efter de palæstinensiske myndigheders (PA) forslag om at fordømme aftalen om normalisering af forholdet mellem Israel og Emiraterne ikke fik støtte i Den arabiske liga.

– Først troede vi at Emiraterne var det eneste land som havde dolket os i ryggen. Onsdag så vi at også andre arabiske lande har forrådt det palæstinensiske folk og den palæstinensiske sag. Det er en mørk dag for palæstinenserne og arabernes historie, siger en palæstinensisk embedsmand til Jerusalem Post.

Grønt lys til normalisering af forholdet med Israel

Nu frygter palæstinenserne at Den arabiske ligas manglende vilje til at fordømme aftalen vil bane vej for andre arabiske lande til at normalisere forholdet til Israel.

– Den arabiske liga har givet grønt lys til flere normaliseringsaftaler med Israel. Vores arabiske brødre har svigtet os, siger Ahmed Majdalani i PLOs eksekutivkomité.

Abdulkhaleq Abdulla, en emiratisk professor i statskundskab, kommenterer palæstinensernes nederlag i Den arabiske liga i et Tweet:

– Den palæstinensiske delegation blev afvist af Den arabiske liga, som forkastede en palæstinensisk resolution om at fordømme fredsaftalen mellem Emiratene og Israel. Det sker for første gang i den Arabiske ligas historie på grund af den korrupte palæstinensiske ledelses dumhed, skriver han.

Andre politiske nederlag på kort tid

Flere af medlemslandene i Den arabiske liga, som Emiraterne, Bahrain, Egypten, Jordan, Marokko og Sudan modsatte sig den palæstinensiske resolution.

– Enhver suveræn stat har den ubestridelige ret til at føre sin udenrigspolitik som de selv vil, og det er noget dette råd respekterer og støtter, sagde generalsekretær Ahmad Aboul Gheit i den Arabiske liga under mødet.

Nederlaget i Den arabiske liga er ikke den eneste diplomatiske nedtur for palæstinenserne på det seneste. For nylig gik lederen af Golfstaternes samarbejdsråd ud og fordømte palæstinensisk fraktioner for at opildne til vold og trusler mod Emiraterne. Golfrådet kræver nu en formel undskyldning fra de palæstinensiske myndigheder på palæstinensisk TV – læs MIFF’s artikel om det her.

Tidligere artikelJødernes historie i Danmark og Norge før 1814
Næste artikelTrump: – Endnu et historisk gennembrud
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.