Tre nætter i træk med raketangreb fra Gaza

Fire personer, inklusiv højgravid kvinde blev såret mens de løb i dækning.
Raketangreb fra Gazastriben mod det sydlige Israel (arkivfoto: IDF)
Sådan ser det ud når raketter affyres mod Israel. (arkivfoto: IDF)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Syd-Israel er nu blevet udsat for raketangreb i tre dage i træk fra Gaza.

Natten til mandag var to af raketterne på vej mod befolkede områder i Syd-Israel, raketterne blev nedskudt af Israels raketforsvar Iron Dome, skriver avisen Times of Israel.

Fire personer, inklusiv højgravid kvinde blev lettere såret i forbindelse med de løb i dækning i beskyttelsesrum, oplyser israelsk sundhedspersonale

Også natten til lørdag og søndag affyrede terrorister i Gaza raketter mod Syd-Osrael. I skrivende stund er der blevet affyret over 40 raketter mod Israel i løbet af weekenden – læs mere HER.

Premierminister Benjamin Netanyahu har givet det israelske forsvar besked om at være «forberedt på ethvert scenario» i forhold til Gaza. Forsvarsminister Benny Gantz udtaler at forsvaret «vil gøre alt for at bevare fred og ro».

Det israelske forsvaret oplyser mandag morgen om at fiskezonen udenfor kysten af Gaza er lukket af som en konsekvens af de gentagende raketangreb fra enklaven ind i Israel.

To terrorgrupper i Gaza, PFLP og en gren af Fatahs Al-Aqsa-martyrs brigader, har påtaget sig ansvaret for raketangrebene mod Israel fredag-lørdag. Men Israel holder terrorgruppen Hamas som har haft kontrol over enklaven siden 2007, direkte ansvarlig for alle terrorangreb/raketangreb mod Israel og påpeger at al terroraktivitet i Gaza sker med Hamas’ godkendelse.

Læs mere om hvordan dansk bistand er havnet i lommerne på PFLP terrorister med israelske liv på samvittigheden HER.


Fra september 2000 til marts 2008 gennemførte palæstinensiske terrorgrupper – Hamas, Al-Aqsa Martyrbrigader (Fatah), Islamisk Jihad, PFLP og andre – 108 selvmordsangreb som kostede 557 israelere livet og sårede flere hundrede på krop og sjæl. Israelske sikkerhedstjenester afværger hvert år flere selvmordsangreb og andre terrorplaner, og israelsk efterretning har også medvirket til at afværge jihad-angreb i Europa. Læs mere HER.

Læs mere om hvorfor terrorgruppen Hamas er så farlig HER.

Læs hvorfor der er stigende bekymring for konsekvenserne ved et kommende palæstinensisk valg:

– Palæstinensisk valg kan ende i Fatah-land, Hamas-stan og Israel: – Pres fra donorlandene som finansierer den palæstinensiske centrale administration tvinger PA-præsident Abbas til valg. Abbas satser på at terrorgruppen Hamas får parlamentet, mens han får præsidentembedet, skriver Hanna Ziadeh.

Læs hvorfor Israel, Jordan og Egypten er bekymret over udsigten til at Hamas kan få endnu mere magt efter et eventuelt palæstinensisk valg HER.


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise