Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Tre nætter i træk med raketangreb fra Gaza

Raketangreb fra Gazastriben mod det sydlige Israel (arkivfoto: IDF)
I løbet af mindre end to døgn har terrorister i Gaza affyret over 1ooo raketter mod Israel. (Arkivfoto: IDF)(arkivfoto: IDF)
Fire personer, inklusiv højgravid kvinde blev såret mens de løb i dækning.

Syd-Israel er nu blevet udsat for raketangreb i tre dage i træk fra Gaza.

Natten til mandag var to af raketterne på vej mod befolkede områder i Syd-Israel, raketterne blev nedskudt af Israels raketforsvar Iron Dome, skriver avisen Times of Israel.

Fire personer, inklusiv højgravid kvinde blev lettere såret i forbindelse med de løb i dækning i beskyttelsesrum, oplyser israelsk sundhedspersonale

Også natten til lørdag og søndag affyrede terrorister i Gaza raketter mod Syd-Osrael. I skrivende stund er der blevet affyret over 40 raketter mod Israel i løbet af weekenden – læs mere HER.

Premierminister Benjamin Netanyahu har givet det israelske forsvar besked om at være «forberedt på ethvert scenario» i forhold til Gaza. Forsvarsminister Benny Gantz udtaler at forsvaret «vil gøre alt for at bevare fred og ro».

Det israelske forsvaret oplyser mandag morgen om at fiskezonen udenfor kysten af Gaza er lukket af som en konsekvens af de gentagende raketangreb fra enklaven ind i Israel.

To terrorgrupper i Gaza, PFLP og en gren af Fatahs Al-Aqsa-martyrs brigader, har påtaget sig ansvaret for raketangrebene mod Israel fredag-lørdag. Men Israel holder terrorgruppen Hamas som har haft kontrol over enklaven siden 2007, direkte ansvarlig for alle terrorangreb/raketangreb mod Israel og påpeger at al terroraktivitet i Gaza sker med Hamas’ godkendelse.

Læs mere om hvordan dansk bistand er havnet i lommerne på PFLP terrorister med israelske liv på samvittigheden HER.


Fra september 2000 til marts 2008 gennemførte palæstinensiske terrorgrupper – Hamas, Al-Aqsa Martyrbrigader (Fatah), Islamisk Jihad, PFLP og andre – 108 selvmordsangreb som kostede 557 israelere livet og sårede flere hundrede på krop og sjæl. Israelske sikkerhedstjenester afværger hvert år flere selvmordsangreb og andre terrorplaner, og israelsk efterretning har også medvirket til at afværge jihad-angreb i Europa. Læs mere HER.

Læs mere om hvorfor terrorgruppen Hamas er så farlig HER.

Læs hvorfor der er stigende bekymring for konsekvenserne ved et kommende palæstinensisk valg:

– Palæstinensisk valg kan ende i Fatah-land, Hamas-stan og Israel: – Pres fra donorlandene som finansierer den palæstinensiske centrale administration tvinger PA-præsident Abbas til valg. Abbas satser på at terrorgruppen Hamas får parlamentet, mens han får præsidentembedet, skriver Hanna Ziadeh.

Læs hvorfor Israel, Jordan og Egypten er bekymret over udsigten til at Hamas kan få endnu mere magt efter et eventuelt palæstinensisk valg HER.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem