36 raketter affyret fra Gazastriben

Det værste raketangreb mod Israel i længere tid.
Raketangreb fra Gaza mod Israel. Billedet er fra Gaza-krigen i 2014. (Illustrationfoto: IDF)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Terrorister i Gazastriben affyrede 36 raketter mod Israel natten til lørdag. Seks af raketterne blev nedskudt af raketforsvaret Iron Dome, oplyser det israelske forsvar (IDF).

Angrebet er det værste siden 2019, men ingen israelere er så vidt vides blevet fysisk skadet – læs om de psykiske konsekvenser for indbyggerne i Syd-Israel HER.

Så vidt vides er der heller ikke forårsaget materielle skader ved angrebene.

Rakettalarmen gik i en række israelske byer og lokalsamfund i løbet af natten, inklusiv Ashkelon, Sderot, Eshkol og flere andre steder.

Det israelske forsvar svarede igen på angrebene ved at bombe flere Hamas-mål i Gazastriben tidlig lørdag morgen, inklusiv raketudskydningsramper og underjordisk infrastruktur, skriver Times of Israel.

Angrebet kommer efter dage med spænding og sammenstød i Jerusalem og i Judæa og Samaria (Vestbredden) mellem palæstinensere og israelske civile, udover sikkerhedsstyrker.


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise