Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

36 raketter affyret fra Gazastriben

Raketangreb fra Gaza mod Israel. Billedet er fra Gaza-krigen i 2014. (Illustrationfoto: IDF)
Det værste raketangreb mod Israel i længere tid.

Terrorister i Gazastriben affyrede 36 raketter mod Israel natten til lørdag. Seks af raketterne blev nedskudt af raketforsvaret Iron Dome, oplyser det israelske forsvar (IDF).

Angrebet er det værste siden 2019, men ingen israelere er så vidt vides blevet fysisk skadet – læs om de psykiske konsekvenser for indbyggerne i Syd-Israel HER.

Så vidt vides er der heller ikke forårsaget materielle skader ved angrebene.

Rakettalarmen gik i en række israelske byer og lokalsamfund i løbet af natten, inklusiv Ashkelon, Sderot, Eshkol og flere andre steder.

Det israelske forsvar svarede igen på angrebene ved at bombe flere Hamas-mål i Gazastriben tidlig lørdag morgen, inklusiv raketudskydningsramper og underjordisk infrastruktur, skriver Times of Israel.

Angrebet kommer efter dage med spænding og sammenstød i Jerusalem og i Judæa og Samaria (Vestbredden) mellem palæstinensere og israelske civile, udover sikkerhedsstyrker.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem