Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Sderots borgmester til MIFF: – Vores børn betaler prisen for Hamas’ raketangreb

Sderots borgmester Alon Davidi. (Foto: Reuven Kapushinsky)
Sderots borgmester, Alon Davidi fortalte MIFF om de psykiske og fysiske konsekvenser som 20 års raketangreb fra Gaza har haft på byens indbyggere.

Alon Davidi har boet i Sderot i 23 år og har været byens borgmester siden 2013. Davidi er født i Be’er Sheva (46), gift med Nurit og far til syv børn.

Davidi har studeret ved Benny Wolfson- og Karnei Shomron hesder yeshiva. Derudover har han en BA i undervisning og en kandidatgrad i administration og offentlig forvaltning. Davidi har blandt andet grundlagt Sderots hovedkvarter for sikkerhed (Merkaz Hosen), hvor byens borgere kan få hjælp til at tackle de psykiske og fysiske konsekvenser ved at leve tæt på Gaza som styres af terrorgruppen Hamas og den daglige terrortrussel. Læs flere af MIFF’s artikler om raketangreb fra Gaza ind i Israel her.

Davidi om at være borgmester i en by hvor det unormale er normalt
Sderot er en vidunderlig by med skønne mennesker som hjælper hinanden og holder sammen. Her er en helt særlig ånd som er smittende. Det giver mig energien til at kæmpe videre for at skabe den bedste by i Israel, siger Davidi til MIFF.

Vi har levet med raketangreb fra Gaza de seneste 20 år. Angrebene har haft voldsomme psykiske og fysiske konsekvenser for alle i byen – i særdeleshed for børnene som viser tydelige tegn på angst, frygt og mange lider af PTSD.

Vi møder også mange familier som er gået i opløsning – intet menneske kan holde til at leve i konstant undtagelsestilstand.

Raketangreb er værre end PTSD
Vi lever under en konstant trussel – vi ved aldrig hvornår eller hvor den næste raket vil ramme. Vi har et vidunderligt center i byen (Merkaz Hosen). Her forsøger medarbejderne at hjælpe familierne med at håndtere frygten som aldrig forsvinder – frygten er noget vi alle lever med. Det er en voldsom stresfaktor som vi forsøger at håndtere på forskellige måder. Desværre er en af konsekvenserne at en del af byens indbyggere dagligt må indtage nervemedicin og sovepiller for at kunne fungerer normalt i hverdagen, passe deres arbejde og deres familie, udtaler Davidi.

Stolt over Sderotterne!
Sderotterne kommer fra alle verdens hjørner. Vi har en større gruppe etiopiere som kom til landet under “Operation Brothers” i 1980’erne – læs mere her, der bor mange russere, kaukasere, Bnei Menashe – læs mere her (Menashes børn), her bor også arabere og muslimer samt en stor gruppe israelere med rødder i arabiske lande (mizrachim) som har boet her i generationer. Det smukke ved Sderot er at alle lever sammen og vil hinanden det bedste. Som borgmester er jeg meget stolt over min by og de resultater vi har opnået – til trods for de svære omstændigheder vi er tvunget til at leve under. Læs MIFF’s artikel: Vandflasken fra Sderot fortæller Israels historie.

Sderot er den mest terrorsikrede by i verden
Da raketangrebene begyndte i Sderot for omkring 20 år siden, havde vi hverken beskyttelsesrum eller Iron Dome – læs MIFF’s artikler om Iron Dome her. Det betød at raketterne fløj om ørene på os, uden vi havde mulighed for at beskytte byens indbyggere – det var en uholdbar situation.

Vi satte os for at byen skulle beskyttes på en helt anden måde og jeg kæmpede med staten for at få indført de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, fortæller Davidi. Vi nåede endda i højesteret for at få indført sikkerhedsforanstaltninger i skolerne. Med hjælp fra staten og donationer fik vi etableret beskyttelsesrum (Marchav Mugan – læs mere her) ved alle bustoppesteder, skoler, børnehaver, legepladser, parker, ved butikker, parkeringspladser osv. Staten sørgede også for, at der er beskyttelsesrum i alle private boliger. Læs MIFF’s artikel: Sderot trodser truslen fra Gaza.

Sderot er – så vidt jeg ved, den bedst terrorsikrede by i verden. Vi får jævnligt besøg af delegationer fra europæiske lande. De ønsker at se, hvordan man bedst muligt beskytter sin befolkning mod terrorangreb, fortæller Davidi.

15 sekunder til at nå i sikkerhedsrummet – flere tusind raketangreb i løbet af årene

Vi har haft lange perioder med flere hundrede daglige raketangreb fra Gaza! De seneste 18 måneder har vi været udsat for ca 1800 raketangreb (i august 2019 – siden da har der været mange raketangreb fra Gaza). Når Farven Rød lyder i højtalerne har vi 15 sekunder til at nå ind i beskyttelsesrummet. Eksempelvis de ældre- og handicappede kan ikke nå det og derfor er de tvunget til at leve i deres Mamad – læs mere her) i perioder med daglige angreb.

Verden har glemt os
Uanset hvor godt vi beskytter os mod raketangreb, kan den nuværende situation ikke fortsætte. Vi føler ofte at verden har glemt os – der er ikke tilstrækkelig fokus på, at Hamas og andre terrororgrupper i Gaza bevidst går efter at ramme civile israelere – børn, kvinder, mænd, handicappede, gamle som ønsker at leve i fred. Der skal gøres noget for at ændre på situationen – derfor har Israel brug for al den støtte vi kan få fra verden. Vi beder verden vågne og indse, at Israel ønsker fred og et blomstrende land til gavn for både den israelske- og den palæstinensiske befolkning.

Sderots børn betaler prisen for Hamas’ raketangreb
Det er umuligt at forestille sig hvordan det føles at leve med raketangreb, medmindre man selv har prøvet det. Vores børn er vokset op med frygten som en del af deres opvækst – frygten har virkelig sat sine spor på dem. Vi forsøger at ruste den unge generation så de kan gennemføre deres militærtjeneste og få en uddannelse. Vi håber på de dermed vil være i stand til at få en god voksentilværelse, være aktive borgere og skabe stærke familier.

Har tilbudt samarbejde med Gaza og Egypten
Jeg har ved flere lejligheder tilbudt at oprette et internationalt handelsområde for Israel, Gaza og Egypten under overvågning af et tredje land. På den måde kunne vi alle samarbejde og leve i fred – indtil videre har der ikke været interesse i samarbejde, fortæller Davidi.

Ønsker for fremtiden
Vi ønsker det bedste for indbyggerne i Sderot – de mest vidunderlige indbyggere der findes. Vi ved at palæstinenserne har det svært og at de lever under Hamas’ terrorregime. Vi ønsker et godt naboskab, et godt samarbejde og et blomstrende samfund til gavn for israelerne og palæstinenserne.

I Sderot stemmer vi for livet – i Gaza er der desværre fortsat kræfter som stemmer for død og ødelæggelse. Vi håber det vil ændre sig i fremtiden – indtil da har vi brug for al den støtte vi kan få fra alle vores Israel-venner i verden.

Når du støtter Israel – støtter du livet.

Klik her for at blive medlem af MIFF – hjælp MIFF med at stå op for Israel.

Få samtidig GRATIS medlemskab året ud ved at betale for 2021 nu!


Læs flere MIFF artikler om raketangreb mod Sderot her.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem