Spændingsfilm om Mossads redningsaktion af etiopiske jøder kommer på Netflix

Den israelske efterretningstjenestes spektakulære indsats for at redde etiopiske jødiske flygtninge er blevet til en film.
To Mossad-agenter sammen med etiopiske flygtninge. (Foto: Skærmdump fra Youtube)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Mellem 1981 og 1984 blev tusindvis af etiopiske jøder, som var flygtet fra hungersnød og krig i deres hjemland, i hemmelighed transporteret fra Sudan til Israel af israelske militærbåde og transportfly. Redningsaktionen fik navnet “Operation Brothers”, og blev ledet af den israelske efterretningstjeneste Mossad.

Mossad lejede et forladt feriested ved Det Røde Hav i det krigshærede Sudan. Under dække af ​​at være et feriested for dykkerinteresserede turister, blev jøderne transporteret til Israel. I de første to år fandt transporten sted ad søvejen med både, men efter det blev for risikabelt, blev en gammel og forladt lufthavn – bygget af briterne under Anden Verdenskrig – brugt til at transportere dem med fly til Israel.

Du kan læse mere om Operation Brothers her.

The Read Sea Diving Resort har præmiere på streamingtjenesten Netflix d. 31 juli. Den er baseret på bogen “Mossad Exodus“, skrevet af israeleren Gad Shimron, bogen og filmen handler om den utrolige redningsoperation.

The Read Sea Diving Resort er instrueret af israeleren Gideon Raff. Han har også skabt og instrueret dramaserien Hatufim (Prisoners of War), som blev vist på norske NRK med titlen Hjemkomsten.

Flere verdenskendte skuespillere medvirker i filmen, heriblandt Chris Evans og Ben Kingsley.

Du kan se filmtraileren her:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelBrande raser i Israel grundet ekstremt vejr og beboere er flere steder blevet evakueret
Næste artikelMIFF medlem: Alle Israel-venner bør blive medlem af MIFF
Avatar
Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.

Ingen indlæg at vise