Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Sderot trodser truslen fra Gaza

Folk i Sderot er venlige og åbne over for folk udefra - vis din støtte ved at besøge byen. (Foto: Rika Greenberg)
Det er velkendt at israelere er venlige og åbne over for alle. Sderot er en helt særlig by, hvor du føler dig hjemme med det samme. Ved hvert angreb fra Gaza lider Sderot økonomisk - alligevel bliver der bygget og udviklet som aldrig før - til gavn for Sderot og det sydlige Israel.

Sderot har taget mig til sig og jeg har taget Sderot til mig
Det var kærlighed ved første blik. I Sderot møder du mennesker fra hele verden i en skøn israelsk blanding som det ikke er til at stå for.

Ét ønske står øverst på listen…
Uanset om det er den studerende i bussen, den lokale erhvervsdrivende, den ældre kvinde på bænken eller børnefamilien i parken – alle har ét ønske for fremtiden – fred. Fred for deres skyld og fred for palæstinensernes skyld – der er ikke noget andet alternativ.

Dynamisk by i rivende udvikling
Sderot er en by som trodser alle odds. Folk arbejder hårdt og holder stædigt fast i at livet skal gå videre – uanset den konstante trussel fra Gaza. Der bygges, der renoveres og der udvikles til gavn for byen og det sydlige Israel.

I Sderot bygges der som aldrig før – livet skal gå videre uanset terrortruslen. Alle nye boliger skal have et beskyttelsesrum inde i lejligheden. (Foto: Rika Greenberg)

Unik israelsk evne til at “leve” med traumer
Kun få andre folk i verden lever under samme psykiske og fysiske pres som israelerne lever under. Folk her har en helt unik evne til, at finde en mening med livet på trods af frygten. Når jeg spørger ind til, hvordan de håndterer missilangrebene mod byen, bekymringen for deres søn eller datter som aftjener i militæret eller deres børns fremtid – ses frygten i deres øjne. Alligevel insisterer de på at få hverdagen til at fungere – de har ganske enkelt ikke andet valg.


Donationer har hjulpet Sderot med at sikre en af byens legepladser mod missilangreb fra Gaza til gavn for byens børn. (Foto: Rika Greenberg)
Alle legepladser i Sderot er beskyttet mod missilangreb fra Gaza. Legepladsen hedder “Park of Good Wishes”. Her har børnene 15 sekunder til at løbe ind i labyrinten når alarmen “Farven Rød” lyder. (Foto: Rika Greenberg)
Sderot er en smuk by som folk holder af. (Foto: Rika Greenberg)
Brand-balloner sendt ind over grænsen fra Gaza har forårsaget mange brande. Så langt øjet rækker er naturen ødelagt. (Foto: Rika Greenberg)

Efter snigskyttere har skudt mod israelere fra Gaza, er militæret ved at samle meget store bunker jord for at beskytte mod angreb. I baggrunden ses Gaza. (Foto: Rika Greenberg)

Lad israelerne vide at de ikke står alene
Det jødiske folk har lidt under antisemitisme i flere tusind år. I dag har jøderne et lille stykke land som er deres nationale hjem. Vi har en forpligtelse til at støtte op om Israels ret til at eksistere som et jødisk nationalt hjem for alle jøder. Israel er det eneste land i verden, hvor jøder kan leve et jødisk liv uden at blive forfulgt.

Vis din støtte til Israel ved at blive medlem af MIFF – MIFF er afhængig af dit medlemsskab for at kunne tale Israels sag og stå op for Israels ret til at eksistere.

Sammen er vi stærke – sammen kan vi gøre en forskel for Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem