Kinas udsending i de palæstinensiske selvstyreområder overleverer 100.000 kinesisk produceret vaccinedoser til de palæstinensiske myndigheders sundhedsminister Mai al-Kaila. (Foto: @LTCEyalDror via Twitter)

Kina har givet palæstinenserne 100.000 vaccinedoser

De palæstinensiske myndigheder (PA) fortsætter med at gøre det som de er bedst til - at få donationer fra udlandet. Samtidigt brugte PA mindst 1 milliard kroner på terrorbelønning i 2020, korruptionen i PA har kronede dage, hvor er de internationale krav til PA?

Mandag gav Kina palæstinenserne 100.000 doser af den kinesiske Corona-vaccine Sinopharm, fortæller de palæstinensiske myndigheder (PA). Ifølge PA’s sundhedsministerium er doserne allerede kommet ind i Ramallah, skriver avisen Israel Hayom.

Under en pressekonference i Ramallah udtalte Kinas PA-udsending Guo Wei at det er en del af Kinas løfte om at “stille vacciner til rådighed for verden.”

Palæstinensiske embedsmænd hyldede Kinas vaccinelevering og tilføjede at den vil fremskynde vaccinationskampagnen som startede 21. marts, ifølge oplysninger fra PA står de ældre og de sårbarer øverst på listen over de befolkningsgrupper som vil blive tilbudt vaccinering.

De 100.000 vaccinedoser, viser ifølge Kina 70 procent effektivitet. PA har derudover sikret sig omkring 60.000 vaccinedoser via aftaler med andre leverandører. Heraf gik omkring 20.000 vaccinedoser til Gaza, som også har modtaget omkring 60.000 vaccinedoser af den russiske Sputnik V fra Emiraterne. PA præsident Mahmoud Abbas magtfulde rival, eksil Fatah-partimedlem Mohammed Dahlan som lever i Emiraterne menes at have stået bag den vaccinelevering.

Derudover har Israel vaccineret over 100.000 palæstinensiske med arbejdstilladelse til at arbejde i Israel – læs mere HER.

Israel sender 5000 Corona-vacciner til palæstinenserne. Skal gives til palæstinensisk sundhedspersonale – læs mere HER.

Læs også følgende MIFF-artikler:

Palæstinensiske myndigheder gav mindst 1 milliard kroner i belønning til terrorister. Her er tallene som de palæstinensiske myndigheder (PA) har forsøgt at skjule. Se hvor mange penge du har været med til at betale til terrorister med israelske liv på samvittigheden.

EU vil give PA 150 millioner kroner til Corona. I 2020 brugte PA 1 milliard kroner på terrorbelønning- hvordan vil EU sikre at Corona-midler ikke misbruges?

PAs sundhedsministerium indrømmer vaccine-snyd efter hård kritik fra palæstinensiske NGO’er. Flere vaccine-doser gik til palæstinensiske VIP’er og Jordans kongefamilie.

USA giver palæstinenserne 100 millioner kroner i Corona-hjælp. USAs FN-ambassadør, Linda Thomas-Greenfield: – Pengene vil hjælpe palæstinenserne som har hårdt brug for dem og det vil bringe mere stabilitet og sikkerhed for israelere og palæstinensere.

MIFF har samlet rå anti-israelsk propaganda forud for statsministerens Corona-møde med Netanyahu. Venstrefløjen og Dansk palæstinensisk venskabsforening (DPV) har fået kaffen galt i halsen over at statsministeren vil have tæt Corona-samarbejde med Israel. MIFF har samlet flere eksempler på rå anti-israelsk propaganda.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp