Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel sender 5000 Corona-vacciner til palæstinenserne

Palæstinensiske myndigheder sagde NEJ til at modtage 1,2 millioner Pfizr vacciner fra Israel. Nu har Israel indgået aftale med Sydkorea. (Foto: Illustrationsfoto, Flickr)
Skal gives til palæstinensisk sundhedspersonale.

Israel sender 5000 doser Corona-vaccine til at vaccinere palæstinensiske sundhedsmedarbejdere. Den første levering forventes allerede mandag, skriver avisen Times of Israel.

«I overensstemmelse med anbefalingerne fra forsvarsministeren og Coordinator of Government Activities (COGAT) er overførelse af 5000 vaccinedoser til sundhedspersonalet i de palæstinensiske selvstyreområder blevet godkendt», skriver det israelske militær (IDF) i en udtalelse.

Palæstinensiske sundhedsmyndigheder har sagt at de vil fordele vaccinerne retfærdigt på Vestbredden og Gazastriben når de ankommer. Palæstinenserne har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Times of Israel.

Mens Israel har vaccineret sin egen befolkning i et rekordtempo – 32 procent af den voksne befolkning over 16 har allerede fået det første af de to doser. De palæstinensiske myndigheder (PA) har endnu ikke modtaget større vaccineleveringer. Læs mere HER.

Palæstinenserne har indgået kontrakt med fire vaccineleverandører; Moderna, AstraZeneca, Kina og Rusland. Leveringerne er ikke modtaget endnu, men burde være på trapperne.

Omkring 5000 doser af den russiske sputnik-vaccine, som var en personlig gave fra den russiske præsident Vladimir Putin, var sat til at ankomme i Judæa og Samaria (Vestbredden) for to uger siden, men er blevet forsinket af «tekniske årsager». Sidener der kommet flere leveringsudsættelser.

Den palæstinensiske sundhedsdirektør Osama Al-Najjar sagde i forrige uge til Times of Israel at økonomiske udfordringer både har skabt begrænsninger for hvilke vacciner de får adgang til og levering.

Palæstinenserne forventer at modtage to millioner vacciner fra AstraZeneca, 150.000 af den russiske vaccine, mindre antal doser af Moderna og den kinesiske vaccine. Derudover modtager palæstinenserne også vacciner gennem Covax, et program støttet av Verdens sundhedsorganisation (WHO).

I henhold til Oslo-aftalerne er Israel IKKE forpligtet til at vaccinere palæstinenserne. De palæstinensiske myndigheder (PA) har ansvaret for levering af alle sundhedsydelser til palæstinenserne i deres selvstyreområder. Læs hvordan PA misbruger dansk bistand til at opildne til terror og had HER.

Læs MIFFs artikel: De palæstinensiske myndigheder (PA) lovede palæstinenserne at de ville sørge for Corona-vacciner. Nu viser det sig at PA ikke kan holde det løfte, derfor anklager de Israel for “medicinsk apartheid”.

Læs MIFFs artikel: Berlingske og TV2 hopper med på blodanklager mod Israel. Klassiske eksempler på Fake News i danske medier.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem