Israel sender 5000 Corona-vacciner til palæstinenserne

Skal gives til palæstinensisk sundhedspersonale.
Selvom Israel IKKE er forpligtet til at vaccinere palæstinenserne, har Palæstinensiske myndigheder (PA) beskyldt Israel for "Medicinsk apartheid". Beskyldningen er også blevet brugt i Danmark. (Foto: Illustrationsfoto, Flickr)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Israel sender 5000 doser Corona-vaccine til at vaccinere palæstinensiske sundhedsmedarbejdere. Den første levering forventes allerede mandag, skriver avisen Times of Israel.

«I overensstemmelse med anbefalingerne fra forsvarsministeren og Coordinator of Government Activities (COGAT) er overførelse af 5000 vaccinedoser til sundhedspersonalet i de palæstinensiske selvstyreområder blevet godkendt», skriver det israelske militær (IDF) i en udtalelse.

Palæstinensiske sundhedsmyndigheder har sagt at de vil fordele vaccinerne retfærdigt på Vestbredden og Gazastriben når de ankommer. Palæstinenserne har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Times of Israel.

Mens Israel har vaccineret sin egen befolkning i et rekordtempo – 32 procent af den voksne befolkning over 16 har allerede fået det første af de to doser. De palæstinensiske myndigheder (PA) har endnu ikke modtaget større vaccineleveringer. Læs mere HER.

Palæstinenserne har indgået kontrakt med fire vaccineleverandører; Moderna, AstraZeneca, Kina og Rusland. Leveringerne er ikke modtaget endnu, men burde være på trapperne.

Omkring 5000 doser af den russiske sputnik-vaccine, som var en personlig gave fra den russiske præsident Vladimir Putin, var sat til at ankomme i Judæa og Samaria (Vestbredden) for to uger siden, men er blevet forsinket af «tekniske årsager». Sidener der kommet flere leveringsudsættelser.

Den palæstinensiske sundhedsdirektør Osama Al-Najjar sagde i forrige uge til Times of Israel at økonomiske udfordringer både har skabt begrænsninger for hvilke vacciner de får adgang til og levering.

Palæstinenserne forventer at modtage to millioner vacciner fra AstraZeneca, 150.000 af den russiske vaccine, mindre antal doser af Moderna og den kinesiske vaccine. Derudover modtager palæstinenserne også vacciner gennem Covax, et program støttet av Verdens sundhedsorganisation (WHO).

I henhold til Oslo-aftalerne er Israel IKKE forpligtet til at vaccinere palæstinenserne. De palæstinensiske myndigheder (PA) har ansvaret for levering af alle sundhedsydelser til palæstinenserne i deres selvstyreområder. Læs hvordan PA misbruger dansk bistand til at opildne til terror og had HER.

Læs MIFFs artikel: De palæstinensiske myndigheder (PA) lovede palæstinenserne at de ville sørge for Corona-vacciner. Nu viser det sig at PA ikke kan holde det løfte, derfor anklager de Israel for “medicinsk apartheid”.

Læs MIFFs artikel: Berlingske og TV2 hopper med på blodanklager mod Israel. Klassiske eksempler på Fake News i danske medier.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise