Israels aftale med Pfizer om at dele vaccinedata gavner resten af verden i en svær tid. (Foto: MDA)

Nu er over én million fuldvaccineret

Israel har nu sat hele 3,7 millioner Corona-vaccine doser.

Israel har nu givet begge Corona-vaccine doser til over én million indbyggere. Dermed er over 10 procent af befolkningen færdigvaccineret. Samtidig har omkring 2,6 millioner mennesker fået den første af de to doser.

«Israel fortsætter med at lede vaccineprogrammet i verden», skriver den israelske sundhedsminister Yuli Edelstein på Twitter, efter Israel nu har sat 3,7 millioner vaccinedoser.

Nu begynder vaccineringen også at give resultater. Tre uger efter den første vaccinedose blev givet har der været en nedgang på 60% i antallet af indlæggelser i aldersgruppen +60, skriver avisen Times of Israel.

Efter anden dose forventes antallet af indlæggelser at falde yderligere.

Det er gode nyheder for et land hårdt ramt af Corona. Til trods for fremdriften i vaccineringen, blev januar den værste måned siden pandemien brød ud – læs mere HER. Over tusind israelere er i skrivende stund døde af Corona i januar måned.

Den 25. januar er der registreret 4419 Corona-dødsfald i Israel. 1140 personer er indlagt i alvorlig tilstand, 358 er lagt i respirator. Over 600.000 er blevet smittet siden pandemien brød ud.

For at undgå smittespredning af muteret Corona-virus har israelske myndigheder besluttet at lukke grænserne og lufthavnen januar ud. Læs også: Alle i Israel skal vaccineres inden for tre måneder.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp