Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Alle i Israel skal vaccineres inden for tre måneder

Israel regner med at have vaccineret hele sin voksne befolkning inden udgangen af marts måned. (Foto: Magen David Adom)

Alle israelske indbyggere fra 16 år og opover skal have muligheden for at blive vaccineret mod Corona inden udgangen a marts. Det siger den israelske premierminister Benjamin Netanyahu, skriver avisen Israel Hayom.

– Israel vil blive det første land i verden som kommer ud af Corona-krisen, siger Netanyahu.

I skrivende stund er 1,7 mio. blevet vaccineret i Israel. Ingen andre lande er i nærheden af at have vaccineret lige så stor en andel af deres befolkning. Israel har vaccineret alle beboere og ansatte på landets plejehjem og hospitaler.

Israel har i snit vaccineret over 150.000 indbyggere om dagen. Vaccineringen er gået så hurtigt fordi man i en periode var bekymret over at det kunne blive nødvendigt at sætte vaccineringstempoet ned for ikke at løbe tør for vaccinedoser. Nu kommer der nye forsyninger fra både Pfizer og Moderna tidligere end ventet og dermed kan det høje vaccineringstempo fortsætte. Læs også: Hvad er det Israel kan som EU og Danmark ikke kan?

– Som en del af aftalen med Pfizer besluttede vi at Israel skulle være en global modelstat for hvordan man hurtigt kan vaccinere et helt land. For at opnå det har vi fremmet ankomsten af vaccinerne og også øget leverancernes størrelse. Vi er virkelig et lys for nationerne, siger Netanyahu.

Netanyahu har forsikret sine landsmænd om at under den kommende påske (Pesach), som begynder om aften den 28. marts, «vil vi med G_ds hjælp kunne sidde rundt om bordet sammen med bedstemor og bedstefar, mor og far, børn og børnebørn».

Sidste år kunne familierne ikke samles til Pesach, den jødiske påske grundet Coronakrisen. Derfor brugte mange videoprogrammet Zoom til at holde kontakten med familien under højtiden – læs mere HER.

– Med ‘Operation tilbage til normalitet’ vil vi genåbne økonomien, vende tilbage til arbejde, synagoger, restauranter, cafeer, fodboldbaner, idræt, kulturarrangementer – ja det liv som vi savner og elsker, tilføjede Netanyahu.

Samtidig understreger Netanyahu at der fortsat vil gå nogle måneder før livet kan vende tilbage til det normale. Israel er nu på vej ind i sin tredje nedlukning og premierministeren opfordrede alle til at fortsætte med at følge reglerne for ikke selv at blive smittet eller smitte andre.

Læs også: – Jeg har her til aften talt med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu. De har lige nu verdens hidtil mest effektive massevaccinationsprogram, skrev Danmarks statsminister blandt andet på Facebook 6. januar.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!