Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Mette og Netanyahu i nyt samarbejdsmøde

Statsminister Mette Frederiksen: - Selv om vi har meget forskellige udgangspunkter - både geografisk, politisk og i forhold til hvor hårdt vi lige nu er ramt af smitten - kan vi blandt andet lære af Israel, der allerede har givet flere end 20 procent af befolkningen det første stik på meget kort tid. (Foto: Wikimedia Commons)

Den danske statsminister, Mette Frederiksen har holdt flere møder med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu om hvordan vi kan vinde kampen over Corona-krisen og den økonomiske krise som mærkes i hele verden. Læs MIFFs artikler om samarbejdet HER. Læs også MIFFs artikel: Israel planlægger at åbne for turister HER.

Den 5. januar skrev MIFF: Hvad er det Israel kan som EU og Danmark ikke kan? – læs artiklen HER.

Mens vaccinationsprogrammet i Danmark snegler sig afsted, har Israel formået at sætte verdensrekord i Corona-vaccinering af sine indbyggere. I skrivende stund er omkring 82.000 danskere blevet vaccineret, i Israel ligger det tal om omkring 2. mio. indbyggere og ifølge israelske nyheder er 70% alle israelere over 60 allerede blevet vaccineret – Israel vaccinerer omkring 150.000 indbyggere om dagen.

Tallene taler deres tydelige sprog:

Den 6. januar postede den danske statsminister nedenstående på Facebook:

Hele verden holder lige nu nøje øje med vaccinerne. Vi er i et kapløb med tiden. Og det gælder om at få rullet vaccinerne ud så hurtigt som muligt. Jeg har her til aften talt med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu. De har lige nu verdens hidtil mest effektive massevaccinationsprogram. Derfor taler vi sammen. Bliver klogere og udveksler erfaringer.

Det er så utrolig vigtigt, at vi får al den viden, vi kan. For det er regeringens klare holdning, at I det øjeblik vaccinerne rammer dansk jord – i det øjeblik skal de tages i brug. Og vi har sat det mål, at vi skal kunne vaccinere 100.000 danskere om dagen, når vi har vaccinerne til det.

I dag har EU-Kommissionen godkendt vaccine fra Moderna på baggrund af indstilling fra Det Europæiske Lægemiddelagentur. Det er virkelig godt nyt.

Vaccinerne er fortsat vores største håb for en hverdag uden corona-begrænsninger. Der går lang tid, før vi har modtaget og vaccineret tilstrækkeligt. Og de næste måneder bliver de sværeste. Men i dag er endnu et lys tændt. 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!