Israel planlægger at åbne for turister

Grænserne kan åbne igen mere end et år efter de blev lukket for turister.
Turister hygger sig i feriebyen Eilat, før Corona-krisen startede. Nu er der håb om at Israel snart kan åbne for turister igen.
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israelske myndigheder har en foreløbig plan om at åbne for udenlandske turister til april for første gang i mere end et år, skriver avisen Yediot Ahronot.

Israel besluttede at lukke grænserne for turister primo marts 2020 – læs mere HER på norsk, da Corona-smitten for alvor begyndte at sprede sig. Nu kan der måske snart åbnes igen op for udenlandske turister igen.

Som MIFF også har skrevet, har Israel fået meget international opmærksomhed for at være verdensledende i vaccinationsprogrammet – læs mere HER. Intet andet land i verden har vaccineret så stor en andel af deres befolkning på så kort tid. Det betyder at Israel forhåbentligt snart vil kunne se lyset for enden af Corona-tunnelen og vende tilbage til en mere normal hverdag.

Israels Sundhedsministerium er i dialog med turistbranchen om hvordan landet kan åbne op for udenlandsk turisme på den mest sikre måde for at undgå fornyet smittespredning. Åbning af Israels turistbranche afhænger både af hvordan vaccinationsprogrammet i landet forløber og andre faktorer ved pandemien.

Under alle omstændigheder vil en åbning af turistbranchen være forbundet med restriktioner. Der vil i første omgang kun blive åbnet op for turister fra lande med et lavt smittetryk.

Turisterne vil desuden skulle udfylde en helbredserklæring på Israels Sundhedsministeriums hjemmeside før de vil få godkendt deres indrejse til landet, derudover skal alle turister have en negativ Corona-test mindre end 72 timer før indrejse og de skal tegne en særlig sundhedsforsikring samt registrere en detaljeret liste over de steder de vil besøge i Israel i tilfælde af de skal i karantæne. Alle bevægelser vil blive overvåget. I skrivende stund er planen endnu ikke godkendt.

Turistbranchen som har mange ansatte er yderst vigtig for Israels økonomi. På nuværende tidspunkt bløder turistbranchen under Corona-krisen som også har ramt israelsk økonomi meget hårdt – læs mere HER. I 2019 var der rekordmange turister som besøgte Israel og lagde over 40 mio. kroner – læs mere HER.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHvad er det Israel kan som EU og Danmark ikke kan?
Næste artikelHan myrdede Esther som var mor til seks
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise