Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel planlægger at åbne for turister

Turister hygger sig i feriebyen Eilat, før Corona-krisen startede. Nu er der håb om at Israel snart kan åbne for turister igen.

Israelske myndigheder har en foreløbig plan om at åbne for udenlandske turister til april for første gang i mere end et år, skriver avisen Yediot Ahronot.

Israel besluttede at lukke grænserne for turister primo marts 2020 – læs mere HER på norsk, da Corona-smitten for alvor begyndte at sprede sig. Nu kan der måske snart åbnes igen op for udenlandske turister igen.

Som MIFF også har skrevet, har Israel fået meget international opmærksomhed for at være verdensledende i vaccinationsprogrammet – læs mere HER. Intet andet land i verden har vaccineret så stor en andel af deres befolkning på så kort tid. Det betyder at Israel forhåbentligt snart vil kunne se lyset for enden af Corona-tunnelen og vende tilbage til en mere normal hverdag.

Israels Sundhedsministerium er i dialog med turistbranchen om hvordan landet kan åbne op for udenlandsk turisme på den mest sikre måde for at undgå fornyet smittespredning. Åbning af Israels turistbranche afhænger både af hvordan vaccinationsprogrammet i landet forløber og andre faktorer ved pandemien.

Under alle omstændigheder vil en åbning af turistbranchen være forbundet med restriktioner. Der vil i første omgang kun blive åbnet op for turister fra lande med et lavt smittetryk.

Turisterne vil desuden skulle udfylde en helbredserklæring på Israels Sundhedsministeriums hjemmeside før de vil få godkendt deres indrejse til landet, derudover skal alle turister have en negativ Corona-test mindre end 72 timer før indrejse og de skal tegne en særlig sundhedsforsikring samt registrere en detaljeret liste over de steder de vil besøge i Israel i tilfælde af de skal i karantæne. Alle bevægelser vil blive overvåget. I skrivende stund er planen endnu ikke godkendt.

Turistbranchen som har mange ansatte er yderst vigtig for Israels økonomi. På nuværende tidspunkt bløder turistbranchen under Corona-krisen som også har ramt israelsk økonomi meget hårdt – læs mere HER. I 2019 var der rekordmange turister som besøgte Israel og lagde over 40 mio. kroner – læs mere HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem