I år bliver det en jødisk påskefejring ulig alle andre

Ortodokse rabbinere åbner op for at familier kan have digital kontakt under Sedermåltidet.

For mange vil årets Sedermåltid være helt anderledes på grund af Corona. (Foto: Wikipedia)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

I en bemærkelsesværdig beslutning har fremtrædende ortodokse rabbinere tilladt folk at bruge Zoom, som er et videokonferenceprogram, i forbindelse med Sedermåltidet, skriver Jerusalem Post.

Seder er betegnelsen for festmåltidet som indleder den jødiske Pesach. Normalt vil mange i familien samles til dette måltid, men i år vil mange familier blive adskilt på grund af Corona. Nu kan mange af dem stadig “være sammen” under middagen – i det mindste elektronisk.

Normalt kan religiøse jøder ikke bruge elektronik under Shabbat og helligdage, men nu har rabbiner Eliyahu Abergil, en højt respekteret lærd inden for jødisk lov, sagt at det vil være muligt at bruge Zoom under visse begrænsninger på grund af “undtagelsestilstanden” i verden. Flere rabbinere støtter denne begrundelse.

Religiøse jøder har bedt rabbinerne om råd og har fået at vide at de kan bruge Zoom under Sedermåltidet hvis de tænder for det elektroniske udstyr og Zoom-programmet før det klokkeslæt hvor helligdagen går ind.

Mange ortodokse rabbinere forbød brug af elektronik på Shabbat og helligdage da strøm begyndte at blive brugt i slutningen af ​​1800-tallet og begyndelsen af ​​1900-tallet. Forbuddet er siden blevet almindelig praksis i hele den ortodokse verden.

At rabbinerne nu tillader brug af Zoom under Sedermåltidet, selv under de begrænsninger som er fastsat, er en meget opsigtsvækkende beslutning.

Læs mere om det jødiske Sedermåltid her.

Tidligere artikelNu stiger Corona-tallene i Israel
Næste artikelNetanyahu: -Fuld nedlukning inden for få dage medmindre Corona-krisen vender
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)