I løbet af blot to uger har Israel vaccineret 100.000 palæstinensiske arbejdere med arbejdstilladelse i Israel. (Foto: COGAT)

Israel har vaccineret 100.000 palæstinensere i løbet af to uger

– Glædelige nyheder for israelsk og palæstinensisk folkesundhed, siger COGAT.

IDFs koordinator for myndighedsaktiviteter i territorierne (COGAT), som styrer kontakten med palæstinenserne, siger at de har vaccineret 100.000 palæstinensiske arbejdere i løbet af to uger, skriver avisen Jerusalem Post.

– Jeg hylder arbejderne for deres hurtige respons og vilje, noget som hjalp os med at tage et nyt skridt for at standse Corona-spredning i vores region. Det er glædelige nyheder for både israelsk og palæstinensisk folkesundhed og for økonomi, siger brigadergeneral Fares Atila, administrasjonsleder i COGAT.

Israel vaccinerer palæstinensere selvom det er PAs ansvar
Vaccinering af de palæstinensere som lever i de palæstinensiske selvstyremyndigheders (PA) områder er ikke Israels ansvar. Alligevel har danske partier som SF og Enhedslisten kørt en hård hetz mod Israel og spredt rå anti-israelsk propaganda uden hold i virkeligheden. Det samme har medier og flere organisationer. MIFF har skrevet flere artikler om emnet – her er nogle eksempler:

MIFF har samlet rå anti-israelsk propaganda forud for statsministerens Corona-møde med Netanyahu. Venstrefløjen og Dansk palæstinensisk venskabsforening (DPV) har fået kaffen galt i halsen over at statsministeren vil have tæt Corona-samarbejde med Israel. MIFF har samlet flere eksempler på rå anti-israelsk propaganda.

DR bruger kilde med BDS-forbindelse til at dæmonisere Israel. Debatten om at skaffe flere vacciner til Danmark drukner i rå anti-israelsk propaganda. Faktatjek eller brug af troværdige kilder stør åbenbart ikke øverst på listen.

Politiken dæmoniserer igen Israel uden faktatjek. – Politiken fortsætter sin onde kampagne mod Israels vellykkede vaccine-udrulning. Avisen viser dårlig journalistik og dømmekraft: Ingen israelsk embedsmand blev bedt om at svare på de grundløse anklager mod Israel, og ingen officiel israelsk talsmand citeres om indholdet i dagens artikel!, skriver Israels ambassadør, Benny Dagan på Facebook.

Se hvordan PAs anklage om “medicinsk apartheid” breder sig. De palæstinensiske myndigheder (PA) lovede palæstinenserne at de ville sørge for Corona-vacciner. Nu viser det sig at PA ikke kan holde det løfte, derfor anklager de Israel for “medicinsk apartheid”.

Når Israel alligevel vælger at vaccinere palæstinenserne fra de palæstinensiske selvstyreområder som er under de palæstinensiske myndigheders (PA) ansvar, skyldes det at PAs vaccinering i deres selvstyreområder går for langsomt. Derfor har Israel valgt at tilbyde vaccine til alle palæstinensere med arbejdstilladelse til at arbejde i Israel.

Læs: EU vil give PA 150 millioner kroner til Corona. I 2020 brugte PA 1 milliard kroner på terrorbelønning- hvordan vil EU sikre at Corona-midler ikke misbruges?

Læs: Anklager palæstinensiske ledere for at snige sig udenom vaccinekøen. Palæstinensiske organisationer kræver åbenhed om vaccine-fordeling.

Israel har sørget for at opsætte 13 vaccinestationer i jødiske samfund i Judæa og Samaria (Vestbredden) hvor palæstinenserne kan blive vaccineret.

Danske politikere og medier vil helt klart hylde Israel for deres indsats, ikke? Hvad tror du?

Skriv dit svar i kommentarfeltet.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp