Politiken dæmoniserer igen Israel uden faktatjek

- Politiken fortsætter sin onde kampagne mod Israels vellykkede vaccine-udrulning. Avisen viser dårlig journalistik og dømmekraft: Ingen israelsk embedsmand blev bedt om at svare på de grundløse anklager mod Israel, og ingen officiel israelsk talsmand citeres om indholdet i dagens artikel!, skriver Israels ambassadør, Benny Dagan på Facebook.
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det ser ud til at være Politikens politik ikke at ville dække Israel på en sober eller afbalanceret måde.

Den 18. november 2020 skrev formand for Dansk palæstinensisk venskabsforening (DPV), Fathi El-Abed blandt andet at «Israels blokade kvæler alt liv i Gaza,» i en kronik i Politiken.

Den 19. november lavede MIFF et faktatjek af Fathi El-Abeds beskrivelse af Gaza og korrigerede DPVs rå anti-israelske propaganda. MIFF bad Politiken om at trykke vores svar, men fik NEJ! Sørgeligt, men ikke overraskende. Læs mere HER.

Den 18. februar kunne MIFF fortælle at Politiken nægtede at bringe Israels viceambassadør svar på rå anti-israelsk propaganda bragt i avisen den 8. februar. Læs MIFFs artikel om det HER.

I dag skete det så igen!

Sådan skrev Israels ambassadør, Benny Dagan på Facebook:

Politiken fortsætter i dag sin onde kampagne mod Israels vellykkede vaccine-udrulning. Avisen udviser dårlig journalistik og dømmekraft: Ingen israelsk embedsmand blev bedt om at bessvare de grundløse anklager mod Israel, og ingen officiel israelsk talsmand citeres om indholdet i dagens artikel!

Læs artiklen i Politiken HER.

Du kan allerede regne ud hvorfor det sker: Politiken forsøger at vildlede sine læsere og skjule sandheden, som den gjorde, da den i løbet af februar publicerede falske oplysninger om at Israel forhindrede vaccinering af palæstinensiske fanger. Publicering af vores ubestridelige svar på den løgn blev afvist og blev først publiceret to uger senere!

I dagens artikel skjulte Politiken fakta som er blevet rapporteret udførligt i internationale medier: Alle borgere i Israel, jøder, arabere, muslimer, kristne er inkluderet i det nationale vaccine-program; Israelske og palæstinensiske fanger er blevet vaccineret, inklusiv palæstinensiske terrorister som har myrdet israelske civile; titusinder af palæstinensere i Øst-Jerusalem (defineret af Politiken som besat) vaccineres, selvom de fleste ikke er israelske statsborgere; mere end hundrede tusind palæstinensiske arbejdere vil blive vaccineret i løbet af de næste par dage i en særlig kampagne efter et møde på højt niveau i Ramallah for 2 uger siden mellem israelske og palæstinensiske hold, og endelig letter Israel levering af ​​vacciner til palæstinensere i Gaza og Vestbredden leveret af tredje part.

Faktisk har Israel allerede vaccineret flere palæstinensere end noget andet land (og der bor millioner af palæstinensere i arabiske lande og andre steder).

Frem for alt arbejder Israel hårdt i samarbejde med andre lande, inklusiv Danmark om at øge vaccineproduktionen for at tackle den globale vaccinemangel og garantere maksimal forsyning, der kan hjælpe med at imødekomme behovet ikke kun for dets egen befolkning.

Der er en god grund til at Politiken har afstået fra en professionel dækning af emnet: Fakta og ærlig rapportering ville frustrere dets bevidste forsøg på dæmonisering af Israel.

Godt at se, at andre ​​danske medier dækker emnet på en objektiv og professionel måde!

Læs mere fra reuters HER.

Klik HER for at læse ambassadørens FB-opslag på engelsk.

* Oversat fra engelsk af MIFF.

Læs hvordan de palæstinensiske myndigheders falske anklage om medicinsk apartheid rettet mod Israel spredte sig – også til Danmark.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMed Israel for fred i kraftig vækst
Næste artikel– Det viser at Biden ikke er Obama
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise